Ένας οδηγός εμμηνόπαυσης για κάθε γυναίκα

Ένας οδηγός εμμηνόπαυσης για κάθε γυναίκα

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα φυσιολογικό στάδιο για κάθε γυναίκα και αντιπροσωπεύει το 1/3 της ζωής της. Με περισσότερα από 20 χρόνια κλινικής έρευνας, σε περισσότερες από 1.200 γυναίκες στην εμμηνόπαυση, η Vichy πρωτοπορεί στην επιστημονική γνώση που σχετίζεται με τις ορμονικές μεταβολές και την επίδρασή τους στην επιδερμίδα. Ένας οδηγός εμμηνόπαυσης σε συνεργασία με τη Vichy και την Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυση είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται κάθε γυναίκα για να αγκαλιάσει αυτή τη ξεχωριστή περίοδο.

Μία νέα αρχή

Ο οδηγός εμμηνόπαυσης παρουσιάστηκε την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Golden Age παρουσία Ιατρών, δημοσιογράφων και κοινού. Περιγράφει με λεπτομέρεια όλες τις αλλαγές που επιφέρει αυτή η φάση στη ζωή τις γυναίκας. Τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση. Ταυτόχρονα, έγινε ενημέρωση για τα κυριότερα χρόνια νοσήματα, καθώς και όλους τους τρόπους, φαρμακευτικούς και μη, με τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα αυτά και παράλληλα να προλάβει σημαντικές ασθένειες, έτσι ώστε να εξασφαλίσει καλή ποιότητα ζωής και ευεξία.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια κ. Ειρήνη Λαμπρινουδάκη, Ενδοκρινολόγο, Διευθύντρια της Μονάδας Κλιμακτηρίου – Εμμηνόπαυσης της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, “Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσιολογικό γεγονός στη ζωή μιας γυναίκας.

Τα συμπτώματα όμως που προκαλεί πρέπει να αναφέρονται και να αντιμετωπίζονται. Ο οδηγός εμμηνόπαυσης ενημερώνει τεκμηριωμένα για όλες τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης. Kατευθύνει στις δυνατότητες που έχει σήμερα μια γυναίκα να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τα προβλήματα αυτά. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, από επιστήμονες πολλών κλάδων και εξειδικεύσεων, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της ποιότητας ζωής και της υγείας”.

Vichy

Αναδρομική μελέτη σε 4000 γυναίκες

Προκειμένου να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την υγεία της Ελληνίδας κατά την εμμηνόπαυση. Τα πρώτα πολύ σημαντικά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας. Σύμφωνα με τα οποία, παρατηρήθηκε ότι η ένταση των εξάψεων σχετίζεται με τον κίνδυνο μελλοντικής εκδήλωσης μεταβολικού συνδρόμου και υπέρτασης στις πρόσφατα εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αυτές οι παρατηρήσεις καθιστούν σημαντική την διερεύνηση επιλογών για χορήγηση ορμονικής θεραπείας, νωρίς μετά την εμμηνόπαυση

Από την περιεμμηνόπαυση έως την εμμηνόπαυση, ο στόχος της Vichy είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η εξάλειψη των λανθασμένων πεποιθήσεων γύρω από αυτή, διασφαλίζοντας τους την απαραίτητη υποστήριξη και  γνώση για να διαχειριστούν αυτή την περίοδο της ζωής τους με αυτοπεποίθηση.

Καμπάνια ενημέρωσης

Με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη ηθοποιό Μαρία Καβογιάννη, η Vichy μέσω της καμπάνιας ενημέρωσης, μοιράζεται την πεποίθηση ότι η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι η “αρχή” μιας νέας ζωής. Μιας ζωής, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της. Να θέσει νέους στόχους και να δώσει νέα υπόσταση στη δημιουργικότητά της.

Η Μαρία Καβογιάννη δίνει φωνή στις γυναίκες και τις κάνει να νιώθουν άνετα με την επιδερμίδα τους σε όλα τα στάδια της εμμηνόπαυσης. Παράλληλα όμως, τις ωθεί να μοιράζονται την εμπειρία τους, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα φροντίδας, στήριξης και αμοιβαίας κατανόησης. “Η εμμηνόπαυση είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μας και συνάμα όμορφο. Αρκεί να ενημερωνόμαστε για αυτό. Να το συζητάμε ανοιχτά και να το υποδεχόμαστε με αγάπη, υπομονή και πολλή επιμονή,” ανέφερε σε προηγούμενη δήλωσή της η Μαρία Καβογιάννη.

Vichy, Σειρά Neovadiol

Η Vichy στο πλευρό των γυναικών

Σε συνεργασία με δερματολόγους και γυναικολόγους, η Vichy προσφέρει την Νο 1 φροντίδα περιποίησης της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση. Ο λόγος για τη Neovadiol, μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, σχεδιασμένων για κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης. Παράλληλα, διευρύνει την πρόσβαση σε πληροφορίες για την εμμηνόπαυση μέσω της ιστοσελίδας vichy.gr στο “No Pause at menopause” με συμβουλές από επαγγελματίες υγείας.


Φωτογραφίες Vichy Laboratoires.

Eπιμέλεια κειμένου, Αναστασία Βαποράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here