5 προβλήματα μαλλιών που μόνο οι ξανθές καταλαβαίνουν

Close up portrait woman with strawberry blonde hair in salon

Γιατί όλα έχουν την δυσκολία τους 

Ξανθιά και εσείς; Τότε θα νιώσετε σίγουρα συμπόνια για τα πέντε “βάσανα” που περιγράφονται παρακάτω: 

01. Όταν τα ξανθά μαλλιά σκουραίνουν

Μπορεί να φαίνεται αστείο στις καστανές, αλλά ρωτήστε και εμάς που γεννηθήκαμε ξανθές, πόσο αποκαρδιωτικό είναι να τα βλέπουμε να σκουραίνουν κάθε φθινόπωρο και χειμώνα, για να μην πούμε ότι αντιλαμβανόμαστε ακόμη και την παραμικρή απομάκρυνση από το ξανθό της μίας χρονιάς στο λίγο, ελάχιστα πιο σκούρο της επόμενης. Εκείνη όμως η κρίσιμη στιγμή που έστειλε όλες μας στο κομμωτήριο για βαφή τρέχοντας είναι ίδια: “Ξανθά; Δεν θα το έλεγα, εγώ μάλλον ανοιχτά καστανά θα τα έλεγα τα μαλλιά σου!”

02. Ξανθομανία

Μια φορά ξανθιά, πάντα ξανθιά. Δεν το λέει ο λαός, το λέμε εμείς και αυτό αρκεί και κάθε ξανθό κεφαλάκι εκεί έξω γνέφει με κατανόηση. Το ξανθό είναι αξεπέραστο και ακόμη και αν απιστήσεις για λίγο πάντα εκεί θα επιστρέφεις. Ναι, παρά τα έξοδα, παρά τις βαφές που καίνε κεφάλι και πορτοφόλι, παρά τα ειδικά σαμπουάν που μειώνουν τους ανεπιθύμητους κίτρινους και πορτοκαλί τόνους, τις ανταύγειες, τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης ξανθών μαλλιών, τις κρέμες, τα έλαια και τα σπρέι, το βασικό πρόβλημά μας όταν κοιταζόμαστε βγαίνοντας από το κομμωτήριο είναι μόνο ένα: “Και λίγο πιο ξανθά αν ήταν, δεν θα ήταν άσχημα..”.

03. Ξανθό, εξωτικό πτηνό 

Όποια έχει ταξιδέψει ως ξανθιά ή με ξανθιά παρέα στις αραβικές και ανατολικές χώρες ξέρει τι εννοούμε: αδιάκριτα βλέμματα θαυμασμού και περιέργειας σε κάθε βήμα σε κάνουν να απορείς. “Μα καλά, εδώ δεν υπάρχουν περιοδικά μόδας, τηλεοράσεις, διαφημιστικές καμπάνιες της Elvive;” Και όχι, δεν είναι κολακευτικό να σου χαϊδεύουν άγνωστοι το κεφάλι στο δρόμο.

04. Ερωτήσεις, παρατσούκλια και άλλα 

Αλήθεια, κάτι καλύτερο από το Blondie σαν παρατσούκλι δεν μπορούν να σκεφτούν; Και για να έχουμε καλό ρώτημα, γιατί δεν ρωτάει κανείς τις καστανές και μελαχρινές αν “αυτό είναι το φυσικό χρώμα” τους;

05. Προκαταλήψεων συνέχεια

Το κοινό γενικότερα δηλώνει αναποφάσιστο απέναντί μας: είμαστε ψυχρές σαν βασίλισσες του πάγου, αφελείς και χαζοχαρούμενες, υπερφιλόδοξες και bitches, ή “εύκολες λείες”; Όταν αποφασίσετε, ενημερώστε μας…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here