Έλαιο δεντρολίβανο: To φυσικό ελιξίριο μαλλιών δίνει τέλος στην τριχόπτωση

Karolina Grabowska & Taisiia Stupak, Pexels

Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην μαγειρική αλλά και ως θεραπευτικό βότανο εδώ και αιώνες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το έλαιο δεντρολίβανο είναι εξαιρετικό για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και την αποτροπή της τριχόπτωσης. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν σπιτική θεραπεία προσφέροντάς σου αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Αναγέννηση μαλλιών

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένα φυσικά εκχυλίσματα που λαμβάνονται από φύλλα, λουλούδια και μίσχους φυτών. Σε αυτή την συμπυκνωμένη μορφή, το έλαιο δεντρολίβανο λέγεται ότι έχει ορμονικές και βελτιωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των μαλλιών. Σύμφωνα με μελέτη του 2015 παρατηρήθηκε ότι το εν λόγω έλαιο μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία και να βελτιώσει την παροχή αίματος στους θύλακες των τριχών με κυτοκίνες και αυξητικούς παράγοντες.

Εάν οι θυλακες δεν έχουν επαρκή παροχή αίματος, αυτό μπορεί να συντομεύσει τη φάση της ανάπτυξης των τριχών και να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδες ιδιότητες του ελαίου βοηθούν στη μείωση δυσάρεστων συμπτωμάτων στο τριχωτό όπως ερεθισμοί, φαγούρα και πιτυρίδα. Έτσι αποδεικνύεραι πως το έλαιο δεντρολίβανο όχι μόνο βοηθά στο μάκρος των μαλλιών, αλλά ευεργετεί την συνολική υγεία τους.

Olha Ruskykh, Pexels

Έτσι θα χρησιμοποιήσεις σωστά το έλαιο δεντρολίβανο

Στην αγορά μπορείς να βρεις πολλά προιόντα με καθαρό αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο για την θεραπεία των μαλλιών σου. Ο καλύτερος τρόπος για να το ενσωματώσεις στην ρουτίνα σου επειδή είναι ιδιαίτερα συμπυκνωμένο είναι να αραιώσεις σε 1ml έλαιο βάσης -αμυγδαλέλαιο, jojoba ή καρύδα- 1 σταγόνα αιθέριου ελαίου δεντρολίβανο. Έπειτα, το εφαρμόζεις απευθείας στις ρίζες των μαλλιών όταν είναι στεγνά κάνοντας απαλό μασάζ για 10 με 15 λεπτά. Το μασάζ είναι απαραίτητη step καθώς αυξάνει την οξυγόνωση των τριχοθυλακίων. Ενισχύει την απορρόφηση των δραστικών συστατικών στο δέρμα του τριχωτού και στους θύλακες.

Tima Miroshnichenko, Pexels

Στη συνέχεια, μπορείς αν θέλεις να ενισχύσεις τη δράση της θεραπείας. Τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα σκουφάκι και από πάνω βάλε μια πετσέτα για να τα κρατήσει ζεστά. Άφησε το έλαιο να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε τα μαλλιά σου κανονικά. Όσον αφορά το πότε θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα χρειάζεται να δώσεις χρόνο και να ακολουθείς εντατικά τη θεραπεία. Κατά προσέγγιση, τα επίπεδα ενυδάτωσης θα βελτιωθούν ήδη στις πρώτες 4 – 6 εβδομάδες ενώ για να δεις τα μαλλιά σου να πυκνώνουν, να δυναμώνουν και να μακραίνουν απαιτείται τουλάχιστον ένα εύλογο διάστημα 3 μηνών.


Κεντρική φωτογραφία, Karolina Grabowska & Taisiia Stupak / Pexels.

Kείμενο της Spa Manager Μαρίας Χούντα.

@maria_chouda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here