Μασάζ: 3 παραδοσιακές τεχνικές που αξίζει να δοκιμάσεις

Το μασάζ είναι μια υγιής λύση για να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις από το καθημερινό στρες και όχι μόνο. Ανάλογα με τη τεχνική που χρησιμοποιείται, το μασάζ μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις μυϊκά και κυκλοφορικά προβλήματα, ακόμα και τη κυτταρίτιδα. Τα πιο γνωστά μασάζ είναι το σουηδικό ή το αθλητικό μασάζ που βοηθούν στην χαλάρωση των μυών, η ρεφλεξολογία, το Shiatsu και το Thai. Και μην ξεχνάς τα ξεχωριστά μασάζ που σου έχω προτείνει κατά καιρούς όπου τα αρώματα σε συνδυασμό με την χαλάρωση θα ταξιδέψουν μυαλό και σώμα. Συνέχισε να ανακαλύπτεις τον μαγικό κόσμο της ευεξίας με 3 παραδοσιακές τεχνικές μασάζ που επιστρέφουν στο προσκήνιο. Αξίζει να τις δοκιμάσεις.

Μαδεροθεραπεία από τη Κολομβία

Η Μαδεροθεραπεία είναι μια αρχαία τεχνική μασάζ που έρχεται από την Κολομβία. Η λέξη “Μαδέρο” στα Ισπανικά σημαίνει “ξύλο”. Θα μπορούσα να την αποκαλέσω και qua-sha σώματος. Οι στόχοι της συγκεκριμένης τεχνικής μασάζ, είναι πολλοί. Βελτίωση της κυτταρίτιδας, απώλεια πόντων, ανόρθωση γλουτών, ενεργοποίηση της λέμφου, διέγερση της μικροκυκλοφορίας και της ροής του αίματος. Επιπλέον επιφέρει μείωση του άγχους και ψυχική χαλάρωση. Κατά την διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιούνται ειδικά ξύλινα εργαλεία που επιτρέπουν την εφαρμογή στοχευμένης πίεσης σε προβληματικές περιοχές.

Η τεχνική περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις με διαφορετικά ξύλινα εργαλεία. Εστιασμένες στην περιοχή των μυών και του λιπώδους ιστού οι κινήσεις της μαδεροθεραπείας βοηθούν την κατακράτηση και είναι αποτελεσματικές στην αποτοξίνωση του σώματος. Θα πρέπει να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν συνίσταται σε εγκυμονούσες και θηλάζουσες η σε άτομα με κιρσούς και ευρυαγγείες.

Ψαμμοθεραπεία

Γνωστή ως Psammotherapy, η ψαμμοθεραπεία είναι μια παραδοσιακή θεραπευτική πρακτική και το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη “άμμος”. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει τις καταπραϋντικές δυνάμεις της θερμής ηλιόλουστης άμμου πριν εκατοντάδες χρόνια. Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούσαν τα ζεστά λουτρά με άμμο ως τρόπο αντιμετώπισης ρευματικών, αρθριτικών, μυοσκελετικών και αναπνευστικών παθήσεων. Η πρώτη εφαρμογή της θεραπείας έχει καταγραφεί στην περιοχή Siwa Oasis στην Αρχαία Αίγυπτο. Εκτελείται ως μορφή ιατρικής θεραπείας για μυϊκούς και αρθρικούς πόνους. Τα ιατρικά οφέλη της ψαμμοθεραπείας καταγράφηκαν για πρώτη φορά από τον γιατρό του 13ου αιώνα Ibn al-Nafis.

Σήμερα η θεραπεία μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός τεκτονικού χαλαζία – άλφα χαλαζίας – που μεταφέρει υπέρυθρη ενέργεια, παρέχοντας μια έντονη ζεστασιά και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας απορροφώντας, αποθηκεύοντας, απελευθερώνοντας και ρυθμίζοντας τις λειτουργείες ολόκληρου του σώματος. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι θεραπείας τυλίγεσαι και στη συνέχεια “θάβεσαι” απαλά κάτω από τους κόκκους χαλαζία. Σε συνδυασμό με αρωματοθεραπέια και ηχοθεραπεία ενισχύει περαιτέρω την χαλάρωση σου .

Τουίνα (tui-na) μασάζ

Το Tui-Na είναι μια αρχαία κινέζικη τεχνική. Είναι μια σύνθετη ονομασία καθώς “Tui” σημαίνει σπρώχνω και “na” σημαίνει πιέζω. Βασίζεται στη θεωρία της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής που ξεκινάει από το 2000π.Χ. και συνδέεται με τον βελονισμό. Το μασάζ γίνεται σε ολόκληρο το σώμα με τεχνικές όπως “ζύμωμα” και “τραβήγματα” των μυών χρησιμοποιώντας ο θεραπευτής τα χέρια, τους αγκώνες, την ράχη ή και την κόψη της παλάμης με εναλλαγές.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να ομαλοποιείται η ροή ενέργειας, να ηρεμεί το νευρικό σύστημα αλλά και να βοηθάει σε προβλήματα  όπως άγχος, αυχενικό, πονοκέφαλοι, αυπνίες, στο πεπτικό και κυκλοφορικό σύστημα.

Κείμενο της Spa Manager Μαρίας Χούντα .

@maria_chouda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here