L’Oréal: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα του πλανήτη

H L’Oréal ανακοινώνει την επόμενη γενιά φιλόδοξων στόχων για μια πιο βιώσιμη πορεία έως το 2030.

«Η βιώσιμη επανάσταση της L’Oréal μπαίνει σε μια νέα εποχή. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι άνευ προηγουμένου. Πλέον είναι κρίσιμο να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για τη διατήρηση ενός ασφαλούς λειτουργικού χώρου για την ανθρωπότητα. Εμείς θα το κάνουμε αυτό στις δικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και στη συμβολή μας στην κοινωνία γενικότερα. Γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι μπροστά μας. Και η L’Oréal θα παραμείνει πιστή στην φιλοδοξία της: να λειτουργεί εντός των ορίων του πλανήτη», δήλωσε ο Jean Paul Agon, Chairman και CEO της L’Oréal, ανακοινώνοντας τη νέα στρατηγική κίνηση του κορυφαίου Γαλλικού Ομίλου για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Το βιώσιμο μέλλον της L’Oréal

Ο λόγος για το νέο πρόγραμμα βιωσιμότητας «L’Oréal for the future» που αποκαλύπτει τις νέες φιλοδοξίες του Ομίλου έως το 2030. Στο πλαίσιο των αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, η L’Oréal επιταχύνει τον μετασχηματισμό της προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο. Που σέβεται τα όρια του πλανήτη και ενισχύει τις δεσμεύσεις για βιωσιμότητα και κοινωνική ενσωμάτωση με τους εξής τρόπους:

 • Μετασχηματίζοντας το επιχειρηματικό μοντέλο της L’Oréal με στόχο τον σεβασμό των ορίων του πλανήτη:
  • Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της L’Oréal θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Έως το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L’Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.
  • Μέχρι το 2030, η L’Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, το συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου.
 • Συμβάλλοντας στην επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων και στηρίζοντας επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες:
  • Η L’Oréal διαθέτει 150 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Τα “όρια του πλανήτη”

Τα «όρια του πλανήτη» είναι συγκεκριμένα. Εάν διαπεραστούν, θα θέσουν σε κίνδυνο την ικανότητα της Γης να παρέχει ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ίδια την ανθρώπινη ανάπτυξη. Ο σεβασμός ενός ασφαλούς λειτουργικού χώρου για την ανθρωπότητα αποτελεί προτεραιότητα για τις επόμενες δεκαετίες και η L’Oréal στοχεύει σε έναν τρόπο λειτουργίας εντός των ορίων του πλανήτη. Στο επίκεντρο μπαίνει η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η βιώσιμη διαχείριση των υδάτων και η κυκλική χρήση πόρων. Για να διασφαλίσει ότι η λειτουργία της σέβεται τον πλανήτη και για να είναι δίκαιη με τις κοινότητες με τις οποίες συνεργάζεται, η L’Oréal θα συνεχίσει να μειώνει τον άμεσο περιβαλλοντικό της αντίκτυπο. Και δεσμεύεται να μειώσει τις ολικές επιπτώσεις της δραστηριότητάς της, συμπεριλαμβανομένων προμηθευτών και καταναλωτών.

Περισσότερες βιώσιμες επιλογές

Για να βοηθήσει τους 1,5 δισεκατομμύρια καταναλωτές της να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, η L’Oréal ανέπτυξε ένα μηχανισμό Σήμανσης του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αντικτύπου των προϊόντων της. Η σήμανση θα περιλαμβάνει μια βαθμολογία σε κλίμακα από το Α έως το Ε. Το προϊόν «Α» θα θεωρείται «το καλύτερο στην κατηγορία» όσον αφορά στον περιβαλλοντικό και κοινωνικό του αντίκτυπο. Η μέθοδος εγκρίθηκε από ανεξάρτητους επιστημονικούς εμπειρογνώμονες και τα δεδομένα έχουν επαληθευτεί από τον ανεξάρτητο ελεγκτή Bureau Veritas Certification. Οι ετικέτες και οι βαθμολογίες θα είναι προσβάσιμες στις ιστοσελίδες όλων των προϊόντων. Το πρώτο brand του ομίλου που θα εφαρμόσει άμεσα τη νέα μεθοδολογία είναι η Garnier μέσω προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Η Garnier είναι το τρίτο μεγαλύτερο brand ομορφιάς παγκοσμίως και ηγέτης της αγοράς στη Γαλλία. Η σήμανση των προϊόντων θα επεκταθεί προοδευτικά σε περισσότερα brands, προϊόντα και κατηγορίες.

Επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες

Στα τέλη Μαΐου η L’Oréal ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 150 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων:

 • Η L’Oréal δεσμεύει 100 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί σε βασικές περιβαλλοντικές προκλήσεις. 50 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης κατεστραμμένων φυσικών θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων μέσω του ταμείου «L’Oréal Fund for Nature Regeneration». Ακόμα 50 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων που συνδέονται με την κυκλική οικονομία.
 • Για να βοηθήσει τις ευάλωτες γυναίκες, η L’Oréal δημιουργεί ένα φιλανθρωπικό ταμείο 50 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσα από αυτό, θα στηρίξει τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις σε προσπάθειές που στόχο έχουν να:
 • Καταπολεμήσουν τη φτώχεια.
 • Βοηθήσουν τις γυναίκες να επιτύχουν κοινωνική και επαγγελματική ένταξη.
 • Παρέχουν επείγουσα βοήθεια σε γυναίκες πρόσφυγες και σε γυναίκες με αναπηρίες.
 • Αποτρέψουν τη βία κατά των γυναικών και να υποστηρίξουν τις κακοποιημένες γυναίκες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here