Σουκινικό οξύ: Το super skincare συστατικό από κεχριμπάρι & ζαχαροκάλαμο

Από αριστερά: Αmber bio, Better Homes & Gardens.

Μία μεγάλη κατηγορία συστατικών περιποίησης της επιδερμίδας είναι τα οξέα. Όπως ήδη γνωρίζεις, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά για να διαλέξεις και το καθένα προορίζεται για μια συγκεκριμένη ανάγκη. Κάποια οξέα απολεπίζουν, άλλα ελέγχουν την παραγωγή λιπαρότητας και άλλα ενισχύουν την λάμψη. Εάν θέλεις να μένεις ενημερωμένη για όλες τις νέες αφίξεις, τότε πρέπει να μάθεις για ένα πολυ-λειτουργικό οξύ προσώπου γνωστό ως Succinic acid (σουκινικό οξύ). Ξεχωρίζει χάρη στις εντυπωσιακές ιδιότητες που έχει για την καταπολέμηση της ακμής, την προστασία από ερεθισμούς αλλά και τη βελτίωση της θαμπής επιδερμίδας και των σημαδιών γήρανσης.

Πολύ-λειτουργική δράση

Το σουκινικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο κεχριμπάρι, στο ζαχαροκάλαμο καθώς και στον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόσφατα οι εταιρείες βιοτεχνολογίας το παρήγαγαν συνθετικά καθιστώντας το πιο αποδοτικό και βιώσιμο. Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για τον έλεγχο του επιπέδου των βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος. Ταυτόχρονα, μειώνει την φλεγμονή όταν υπάρχουν κηλίδες, συστέλλει τους πόρους και βοηθάει στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας καθιστώντας το εξαιρετικό για εσένα που είσαι επιρρεπής σε σπυράκια.

Ζαχαροκάλαμο, Felene vodka

Καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Τα οφέλη του σουκινικού οξέος είναι πολλά λόγω των ισχυρών ιδιοτήτων. Αρχικά, βοηθάει στην ακμή. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες ακμής με οξέα, βοηθά στην καταπολέμηση της χωρίς να προκαλεί ερθισμό. Μπορεί να αποτρέψει και εξάρσεις ακμής λόγω της ιδιότητας του να σκοτώνει τα βακτήρια και ζυμομύκητες που κρύβονται στους πόρους. Έτσι, λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας συμβάλλοντας στην αποφυγή σοβαρών περιπτώσεων όπως η κυστική ακμή.

Επίσης, είναι ένα οξύ που καταπραΰνει το δέρμα και μειώνει την φλεγμονή καθώς έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ενυδατώσει, να επουλώσει πληγές και να βοηθήσει σε δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ή ψωρίαση. Το σουκινικό οξύ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητές του. Μπορεί να επιβραδύνει σημάδια γήρανσης, να απαλύνει σκούρες κηλίδες και να προστατεύσει την επιδερμίδα από βλάβες των ελεύθερων ριζών. Συμβάλλει επίσης στην κυτταρική ανανέωση και στην επούλωση σημαδιών χαρίζοντας σφριγηλή, ομοιόμορφη και φωτεινή επιδερμίδα.

Kεχριμπάρι, Baltic Amber Stones

Έτσι θα χρησιμοποιήσεις σωστά το σουκινικό οξύ

Το γεγονός ότι το σουκινικό οξύ βρίσκεται σε προϊόντα περιποίησης το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση. Αναζήτησέ το σε προϊόντα που δεν ξεπλένονται όπως οι οροί. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ για να απαλλαγείς από τους φραγμένους πόρους, να αντιμετωπίσεις τα βακτήρια και να μειώσεις τη φλεγμονή. Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, συνδύασε το σουκινικό οξύ με AHAs όπως το γαλακτικό ή το γλυκολικό οξύ. Είναι ένας συνδυασμός που θα σου χαρίσει λάμψη και θα αντιμετωπίσει την ξηρότητα επιτρέποντας σε άλλα συστατικά να διεισδύσουν πιο εύκολα στην επιδερμίδα. Παράλληλα, λειτουργεί εξαιρετικά με βιταμίνη C, νιασιναμίδη και ρετινόλη τα οποία βελτιώνουν τον τόνο και την υφή. Ξεκίνησε με μια μικρή ποσότητα προϊόντος και σταδιακά αύξησε την αφού ελέγξεις πρώτα την επίδραση που έχει στην επιδερμίδα σου. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να είναι αισθητά εμφανή μετά από λίγες εβδομάδες χρήσεις.


Kεντρική φωτογραφία, από αριστερά: Αmber bio, Better Homes & Gardens.

Kείμενο της Spa Manager Μαρίας Χούντα.

@maria_chouda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here