Valmont Essence of Bees: Μέλι, πρόπολη & βασιλικός πολτός θρέφουν την επιδερμίδα

Lil Artsy, Pexels

Σεβόμενη το παρθένο περιβάλλον της Ελβετίας και υμνώντας το ακούραστο έργο των μελισσών, το 2017 η σειρά l’Elixir des Glaciers της Valmont τίμησε το μεγαλείο των μελισσών στην Ελβετία και από εκεί σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας την Essence of Bees, μια
συλλογή περιποίησης της επιδερμίδας εμπνευσμένη από τα εξαιρετικά οφέλη που προσφέρουν τα συστατικά της κυψέλης. Πρόκειται για θεραπείες, ωδή στην ευγενή παρουσία των μελισσών, βασισμένες στην επιστήμη και την πολυτελή χειροτεχνία, ένας “ύμνος” στη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας.

Τρία προϊόντα θρέψης

Στην “καρδιά” αυτής της συλλογής βρίσκεται μία αριστοτεχνική σύνθεση που ενώνει για πρώτη φορά την “ψυχή” των συστατικών από την κυψέλη σε ένα αποκλειστικό σύμπλεγμα, προσφέροντας απόλυτη θρέψη και επανορθωτική δράση ακόμη και στις πιο ξηρές επιδερμίδες. Το σύμπλεγμα Essence of Bees αξιοποιεί τα τρία καλύτερα συστατικά που λαμβάνονται από την κυψέλη σε τρία προϊόντα. Το Huile Majestueuse ένα ενυδατικό έλαιο, την Crème de Masque Majestueuse μια πλούσια κρέμα-μάσκα θρέψης και το Sérum Majestueux Vos Yeux για ανόρθωση των βλεφάρων. Ο συνδυασμός τους οδηγεί ακόμη και την πιο ξηρή επιδερμίδα προς την τελειότητα μέρα με την ημέρα.

Οι υφές των τριών προϊόντων μεταφέρουν τα συστατικά βαθιά στην επιδερμίδα. Πρόκειται για αληθινά συμπυκνώματα της επιστημονικής τέχνης, που παρέχουν ισχυρή θρέψη, χαρίζοντας μία αίσθηση πολυτέλειας στην επιδερμίδα. Ιδιαίτερα ανάλαφρες, αυτές οι αισθησιακές υφές αφήνουν στο δέρμα ένα μεταξένιο, άνετο και μη λιπαρό φινίρισμα.

Η σοφία των μελισσών

Το σύμπλεγμα Essence of Bees συνδυάζει μέλι, πρόπολη και βασιλικό πολτό για πρώτη φορά σε ένα έλαιο. Όλα ξεκίνησαν από μία συνάντηση της Valmont με Ελβετούς μελισσοκόμους, παθιασμένους επαγγελματίες, αφοσιωμένους στη διατήρηση της πολύτιμης εξειδίκευσής τους. Από την αστείρευτη γνώση τους γύρω από το περιβάλλον της κυψέλης και τα παράγωγά της, η l’Elixir des Glaciers διάλεξε τα τρία συστατικά που συνθέτουν το σύμπλεγμα Essence of Bees της Valmont:

  • Μέλι, το οποίο ο Ιπποκράτης, πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, περιέγραφε ως μία ισχυρή ενυδατική και επανορθωτική θεραπεία για το δέρμα.
  • Πρόπολη, που ο Αριστοτέλης, στην εποχή του, θεωρούσε ως “βάλσαμο για τις δερματικές παθήσεις” χάρη στις καθαριστικές της ιδιότητες.
  • Βασιλικός Πολτός, αναζωογονητικό βάλσαμο, γνωστό ως ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα της κυψέλης και αρχέγονο συστατικό της “αμβροσίας”, του νέκταρ της αθανασίας που κατανάλωναν οι θεοί και οι θεές του Ολύμπου στην Αρχαία Ελλάδα.

Η δύναμη της επιστήμης

To σύμπλεγμα Essence of Bees παράγεται μέσα από μία πατενταρισμένη, φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία λιπόφιλης εκχύλισης.
Αυτή η καινοτόμος και αποτελεσματική διαδικασία είναι απόλυτα φυσική, χωρίς χημικούς ή οργανικούς διαλύτες, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται
ως φιλική προς το περιβάλλον. Ο μοναδικός διαλύτης που χρησιμοποιείται είναι το έλαιο από το τριαντάφυλλο Rosa Moschata. Αποτελώντας ένα ενεργό συστατικό από μόνο του, το έλαιο από το φυτό Rosa Moschata αξιοποιεί φυσικά φαινόμενα συνδυάζοντας ελεγχόμενα μικροκύματα και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπει το μέλι και την πρόπολη σε έλαια.

Ο βασιλικός πολτός ενσωματώνεται στη συνέχεια στο σύμπλεγμα μετά από μικρονισμό με υπερήχους. Ο πλούτος της κυψέλης διατηρεί όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, μαζί με τη βελτιστοποιημένη αποτελεσματικότητα και βιοδιαθεσιμότητα για υψηλή
εμπειρία περιποίησης. Αυτή η διαδικασία λιπόφιλης εκχύλισης -πιστοποιημένη από τον φορέα ECOCERT- δημιουργεί μηδενική ρύπανση. Το περιβάλλον προστατεύεται πράγμα απαραίτητο για τη μακροζωία των μελισσών.


Kεντρική φωτογραφία, Lil Artsy / Pexels.

Επιμέλεια κειμένου, Αναστασία Βαποράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here