17 επιλογές για γιορτινές εκπλήξεις από το online πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη

17 Xριστουγεννιάτικες εκπλήξεις από το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη

Είσαι στου Δεκέμβρη τα μισά και σκέφτεσαι τις γιορτές που έρχονται. Έχεις κάνει μια gift list αλλά όσο την κοιτάζεις παρατηρείς ότι λείπει η έμπνευση, η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα. Άσε το Christmas shopping να είναι δύσκολο για άλλους! Εσύ έχεις έτοιμες επιλογές από κοσμήματα, τσάντες, αντικείμενα τέχνης και Μουσειακά αντίγραφα με ένα κλικ. Μετά τα “ψαγμένα” δώρα που επιλέξαμε από το online πωλητήριο του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις 17 προτάσεις για πρωτότυπα δώρα που θα βρεις οnline στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Studiolav, μεταξωτό μαντήλι 90 x 90 με σχέδιο βασισμένο σε ιαπωνικό λαϊκό παιχνίδι με μορφή τίγρης, σύμβολο καλής τύχης. Το πρωτότυπο είναι κατασκευασμένο με την τεχνική papier-mâché & ανήκει στην προσωπική συλλογή του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, 110.00 €

Μουσείο πηγή έμπνευσης & δημιουργίας

Το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη λειτουργεί από το 1977 και άνοιξε από νωρίς τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς. Μέχρι σήμερα, πάνω από 500 σχεδιαστές έχουν συνεργαστεί με το πωλητήριο, δημιουργώντας σύγχρονα αυθεντικά αντικείμενα. Τα αντικείμενα που σου προτείνουμε είναι σε συνάφεια με την συλλογή ή με εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη.

Σκουλαρίκια της Σοφίας Βάμιαλη, 92.00 €

Κάνοντας μια περιήγηση, θα βρεις online μοναδικά αντικείμενα από 150 περίπου εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Μπορείς να αγοράσεις δείγματα παραδοσιακών τεχνικών που τείνουν να εκλείψουν και να φροντίσεις έτσι στη διατήρηση και στη συνέχειά τους.

Μari Aoyama, χειροποίητο κολιέ με χαλαζία, τουρμαλίνη, αχάτη & επίχρυσες χάντρες, 130.00 €
Αλφάβητο/Alphabet Puzzle που χρωμάτισε με το χέρι η Ζωή Κεραμέα, 150.00 €

Δώρα εμπνευσμένα από την τέχνη

Αν οι άνθρωποι για τους οποίους κάνεις τις χριστουγεννιάτικες αγορές σου αγαπούν τον κόσμο της τέχνης. Αν θα ήθελαν να έχουν ένα πίνακα του Γκίκα στο σαλόνι τους αλλά δεν μπορούν και αν αρέσκονται στο διαφορετικό, σε κάτι που θα φορούν και θα έχει υψηλή αισθητική αξία χωρίς να είναι mainstream, τότε θα εκτιμήσουν ένα δώρο που φαίνεται πως επιλέχθηκε με πολλή προσοχή.

Επιπλέον, όταν κάνεις αγορές από το πωλητήριο του Μουσείου στηρίζεις το ίδιο το Μουσείο και τον τεχνίτη που μόχθησε για να έχεις ένα κομμάτι του στο καλάθι αγορών σου και τελικά ένα ξεχωριστό δώρο για τους αγαπημένους σου. Γιατί οι δικοί μας άνθρωποι αξίζουν τα καλύτερα!

Για περισσότερες επιλογές, επισκέψου το Benaki Shop, το online πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη.

  • Χάρτινο φαναράκι με σχέδια εμπνευσμένα από τη συλλογή κεντημάτων του Μουσείου Μπενάκη, 8.00 €

Kείμενο, Μίνα Καραγιάννη Μουσειολόγος – Επιμελήτρια /@museum.ephemera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here