Πρέσβειρες του αθόρυβου στιλ / Βίβιαν Φιλίππα & Νταϊάννα Καρβούνη

Πρέσβειρες του αθόρυβου στιλ / Βίβιαν Φιλίππα & Νταϊάννα Καρβούνη
Βίβιαν Φιλίππα & Νταϊάννα Καρβούνη

Το studio design και αρχιτεκτονικής Anaktae, δημιουργήθηκε το 2009 στην Αθήνα από την industrial designer Νταϊάννα Καρβούνη και την αρχιτέκτονα Βίβιαν Φιλίππα, δύο γυναίκες που εκφράζουν απόλυτα τη σημασία του quiet luxury και έχουν μια δική τους εκλεκτική προσέγγιση για την αισθητική. Η υπογραφή Anaktae είναι διακριτή σε όλα τα προϊόντα που επιμελούνται: έπιπλα, καθιστικά, φωτιστικά, χαλιά και αντικείμενα που μπορούν να γίνουν custom made.

Στην παρούσα δημιουργική τους περίοδο, επικεντρώνονται σε projects μεγαλύτερης κλίμακας, αρχιτεκτονικά και interiors. Σχεδιάζουν την ανακατασκευή ενός ιστορικού κτίσματος στην Ακρόπολη σε boutique hotel με έντονα στοιχεία μουσειακού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα ανακαινίζουν ένα αρχοντικό των αρχών του αιώνα, στην αγαπημένη τους Λέρο.

Νταϊάννα Καρβούνη & Βίβιαν Φιλίππα

“Η δουλειά μας επικεντρώνεται στη δεξιοτεχνία & στην διακριτική κομψότητα”

“Οι δημιουργίες μας έχουν το διακριτό ύφος και το έντονο αποτύπωμα της Anaktae. Είναι όλες χειροποίητες και χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής, ιδιαίτερα υλικά, κυρίως σπάνια ξύλα, ορείχαλκο και μάρμαρο. Όλα συνδυαστικά αποπνέουν την αίσθηση της λιτής, ήσυχης πολυτέλειας. Η κεντρική ιδέα της δουλειάς μας δεν επηρεάζεται από τα trends.

ΑNAKTAE

Επικεντρώνεται στη δεξιοτεχνία, στα ποιοτικά υλικά και τη διακριτική σχεδιαστική κομψότητα. Οι αρχές μας σταθερά παραμένουν οι δομικοί μας λίθοι. Αρχετυπικές μορφές, διαχρονικός σχεδιασμός, στιβαρή ποιότητα, δεξιοτεχνία, χειροποίητη κατασκευή στην Ελλάδα με εξωστρέφεια. Το κίνημα του quiet luxury, που εστιάζει στην υψηλή ποιότητα με διαχρονική απήχηση, δεν είναι για την Anaktae τάση. Είναι τρόπος ζωής”.

ΑNAKTAE

Λιτή πολυτέλεια, αυστηρότητα και αισθησιασμός

“Η αισθητική αποτελεί διαβατήριο για όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Είναι ένα λεξιλόγιο που δεν έχει μόνο να κάνει με τον τρόπο που συνδυάζουμε υλικά, υφές και χρώματα όταν σχεδιάζουμε ένα κτίριο ή ένα έπιπλο. Αν περιοριζόμασταν στο επίπεδο της “ύλης”, η φιλοσοφία της εταιρείας μας θα λέγαμε ότι εστιάζει στην ποιότητα και τη δωρικότητα. Λιτή πολυτέλεια, αυστηρότητα και αισθησιασμός. Αισθητική όμως για εμάς είναι ο τρόπος που μιλάς, που σκέφτεσαι, που φέρεσαι… Υπάρχει στις προθέσεις σου, στη στάση σου στη ζωή, υπάρχει παντού.”


Φωτογράφος: Παναγιώτης Κάτσος (Kiss my us).

Επιμέλεια φωτογράφησης: Έλενα Παπασταύρου.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησαν η Βίβιαν Φιλίππα & η Νταϊάννα Καρβούνη στην Δέσποινα Σαββοπούλου για το αφιέρωμα με τίτλο “Πρέσβειρες του αθόρυβου στιλ” που δημοσιεύεται στο BEAUTÉ Νοεμβρίου 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here