Η Kristen Stewart είναι η Πριγκίπισσα Νταϊάνα στο “Spencer”

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η πολυαγαπημένη Πριγκίπισσα Νταϊάνα ζωντανεύει ξανά μέσα από την βιογραφική ταινία “Spencer” του Pablo Larrain. Το φιλμ κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart.

Η Kristen Stewart ενσαρκώνει την Πριγκίπισσα Νταϊάνα στη ταινία “Spencer” του Pablo Larrain.

Η ταινία μας μεταφέρει σε ένα μοιραίο χειμωνιάτικο τριήμερο των αρχών της δεκαετίας του ’90. Ήταν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών της με την βασιλική οικογένεια στο κτήμα Sandringham του Norfolk, όταν η Νταϊάνα αποφάσισε να δώσει τέλος στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο. “Είναι μια από τις πιο τραγικές ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών. Δεν θέλησα απλώς να ‘παίξω’ την Νταϊάνα. Θέλησα να την γνωρίσω μέσα από τον ρόλο. Το φιλμ επιχειρεί να καταγράψει το συναισθηματικό τοπίο της Νταϊάνα σε μια κομβική στιγμή της ζωής της. Περιγράφει την τεράστια προσπάθεια που έκανε προκειμένου να βρει ξανά τον εαυτό της. Να γίνει αυτό που ήταν πριν τον γάμο της. Να γίνει ξανά η Diana Frances Spencer.” Λέει η Kristen Stewart μιλώντας για την συμμετοχή της στη ταινία.

Το πόστερ της ταινίας “Spencer”

Αν και αρχικά η ανάθεση του ρόλου στην Kristen από πολλούς θεωρήθηκε αντισυμβατική, ο σκηνοθέτης βρήκε ακριβώς αυτό που ήθελε στην πρωταγωνίστριά του Spencer. “Για την επιτυχία της ταινίας το πιο βασικό ήταν το μυστήριο. Η Kristen έχει μια πολύπλοκη προσωπικότητα. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολύ μυστηριώδης, πολύ εύθραυστη και πολύ δυνατή. Με δυο λόγια ακριβώς ότι χρειάστηκα για τον κεντρικό ρόλο της ταινίας.”

Για τον ρόλο του πρίγκιπα Κάρολου επιλέχθηκε ο βρετανός ηθοποιός Jack Farthing, γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά του BBC “Poldark”. Η ταινία Spencer κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου.

Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here