Words of Wisdom

Όταν ήµουν παιδί, το 2021µ.Χ. συµβόλιζε για µένα µια χρονολογία πολύ µακρινή, όπου στις ταινίες επιστηµονικής φαντασίας συνέβαιναν γεγονότα που ξεπερνούσαν κάθε όριο λογικής. Η ζωή όµως για άλλη µία φορά αποδεικνύεται πολύ µεγαλύτερη από τη φαντασία και έτσι τη χρονιά αυτή που φτάνει στο τέλος της και την προηγούµενη, ζήσαµε την πανδηµία του Covid 19 που συγκλόνισε τον κόσµο µε την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και έφερε συνταρακτικές συλλογικές αλλαγές σε κοινωνικοπολιτικό, οικονοµικό, ψυχολογικό και πνευµατικό επίπεδο.

Όλοι πήραµε πολλά µαθήµατα, άλλοι βέβαια περισσότερο και άλλοι λιγότερο, όµως κανείς δεν πιστεύω ότι έµεινε ανεπηρέαστος µε τον ένα ή µε τον άλλο τρόπο. Παρατηρώ πολύ συχνά όταν µιλάω µε κόσµο µία µεγαλύτερη διάθεση για ευρύτερη συνειδητοποίηση και προσωπική εξέλιξη, µία διάθεση για συζητήσεις πιο ουσιαστικές και λιγότερο επιφανειακές και ακούω πιο πολλά λόγια σοφίας. Διαπιστώνω ότι έχουµε γίνει πιο επιλεκτικοί στις επαφές µας και στις δραστηριότητές µας και αναζητάµε αυτό που πραγµατικά έχουµε ανάγκη, χωρίς περιττά περιτυλίγµατα.

Μου κέντρισαν την προσοχή και παραθέτω µόνο ένα µικρό απόσταγµα από σοφά λόγια υψηλής εσωτερικής αισθητικής και σθένους που ειπώθηκαν και γράφτηκαν σε αυτό το τεύχος και αξίζουν µία δεύτερη ανάγνωση.

Αποστάγματα σοφίας

Από το θέµα µας Time to Change της Μαρίας Κοκκίνου: «Αρχίσαµε σιγά σιγά να αφήνουµε τις µεζούρες και τις ζυγαριές και να εστιάζουµε στο τι είµαστε και όχι στο τι έχουµε. Το τι είµαστε πάντα βελτιώνεται έστω και αν χάσουµε όλα όσα έχουµε».

Από τη συνέντευξη του Κωστή Μαραβέγια – Η Γοητεία της Ωριµότητας: «Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας βαθύς πόνος για τις απώλειες που έχει ήδη βιώσει ή που θα βιώσει που µπορεί και να µην τον αντιλαµβάνεται. Χαρούµενος δεν θα έλεγα λοιπόν ότι είµαι. Ευγνώµων όµως είµαι! Με ό,τι έχω, ό,τι ζω και ό,τι µε περιβάλλει. Πρέπει να µάθουµε να ζούµε µε τη θνητότητα, που έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτη. Αν κάποιος αντιληφθεί τη διάσταση του πράγµατος θα αγαπήσει το εδώ και τώρα».

Από τη συνέντευξη της Βίκυς Καγιά – Ακαταµάχητη: «Η αντίληψη σε συνδυασµό µε το να αφήνεις τη ζωή να σε πηγαίνει είναι πολύ βοηθητική. Κάποιος λόγος υπάρχει που επιτυγχάνουµε κάποιος άλλος που αποτυγχάνουµε. Αν δεν το αντιληφθούµε, αν δεν είναι ανοικτές οι κεραίες µας, τότε απέχουµε πολύ από τον στόχο µας».

Από τη συνέντευξη της Κατερίνας Μισιχρόνη – Portrait of a Lady: «Πάντα ήθελα να επενδύω στις σχέσεις µου, άσχετα αν απογοητευόµουν ή θύµωνα µε ορισµένους ανθρώπους. Αναλωνόµουν, σπαταλούσα ενέργεια σε φαν σχέσεις, χωρίς βάθος και ουσία. Ίσως να είχαν το φαίνεσθαι το οποίο δεν αναιρώ, κάποτε ίσως να χρειάζεται και αυτό, όµως νοµίζω πως τώρα πια έχω ανάγκη να επενδύσω σε βάθος… Οι ανάγκες µου επαναπροσδιορίστηκαν».

Καλά Χριστούγεννα γεµάτα υγεία και σοφία!

Μαρία Καλλιμασιά


Φωτογραφία: Μάρα Δεσύπρη, αρχείο περιοδικού BEAUTÉ.

Editorial τεύχους Δεκεμβρίου, της εκδότριας και διευθύντριας του περιοδικού BEAUTE Μαρίας Καλλιμασιά.

Ξεφύλλισε το τεύχος εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here