Elena Pavlou fw20: Ειλικρινής μόδα

Κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από την κοινοτοπία του mainstream, η Elena Pavlou διεκδικεί το ενδιαφέρον μας δίνοντας έμφαση στο μη αναμενόμενο. “Έμπνευση μου είναι οι γυναίκες που γνωρίζουν τον εαυτό τους και ξέρουν καλά την μοναδικότητά τους.” λέει η Κυπριακής καταγωγής σχεδιάστρια μιλώντας για τη νέα χειμερινή συλλογή. “Είναι εκείνες που χρησιμοποιούν την μόδα για να αναδείξουν τη προσωπικότητα τους. Γυναίκες που θέλουν να υπογραμμίσουν το στυλ τους και να επικοινωνήσουν την αυθεντικότητα, την ανεξαρτησία  και τον δυναμισμό τους. Γυναίκες που εξωτερικεύουν την καλύτερη τους εκδοχή και την αγάπη τους για αυτό που εκπροσωπούν.”

“Εργαλείο έκφρασης και αυθεντικότητας”

Τα κομμάτια της νέας συλλογής Elena Pavlou αγκαλιάζουν τη δυναμική αισθητική και σχεδιάστηκαν για να φορεθούν από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. “Ναι, η μόδα μπορεί να γίνει “καταπιεστική”, δημιουργώντας πρότυπα από τα οποία δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις η να διαφοροποιηθείς.” υπογραμμίζει η Elena μιλώντας στο BEAUTEmagazine. “Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν με απασχόλησε πολύ σοβαρά αν ήθελα να συνεχίσω να υπηρετώ αυτόν το διφορούμενο χώρο. Σε όλα υπάρχουν δύο όψεις. Το θέμα είναι σε τι ακριβώς επιλέγεις να εστιάσεις.”

“Εγώ επιλέγω να δω τη μόδα ως ένα δίαυλο έκφρασης μιας εφαρμοσμένης τέχνης. Ο καμβάς μου είναι το γυναικείο σώμα, με την τελειότητα και τις ατέλειες του. Θέλω να δώσω χαρά. Να εκφράσω αισθήματα ανανέωσης και διαφυγής από την μονοτονία και το άγχος. Στόχος μου είναι με τα ρούχα μου να τονώσω την αυτοπεποίθηση δίνοντας το εργαλείο για ελεύθερη έκφραση και αυθεντικότητα. Αυτό είναι το στοίχημα που βάζω πάντα όταν κάθομαι να σχεδιάσω μια συλλογή. Ξεκινάω από τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας. Δυναμική, ευχάριστη, μητέρα, θηλυκή, όμορφη. Και αυτό με διατηρεί πάντα σε εγρήγορση.”

Eco friendly υφάσματα, λεπτομέρειες και υφές

Για την collection FW 2021, η Elena Pavlou διηγείται μέσα από τη βιωματική της εμπειρία  την ανεπιτήδευτη δυναμικότητα, που είναι συνυφασμένη με την ίδια την θηλυκότητα. Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση της ταυτότητας της, αλλά για μια εμφατική αισθητική δήλωση. Βασική επιλογή της σχεδιάστριας είναι η άνεση που προέρχεται από eco friendly υφάσματα. Πρόκειται για υφάσματα εναρμονισμένα  με την διαχρονικότητα και την αντοχή που αποκτούν ξεχωριστή έμφαση μέσα από λεπτομέρειες και υφές.

Επιρροές haute couture πάνω σε νεοπρέν με τούλι και οργάντζα πλισσέ, γήινα χρώματα και ασυμμετρίες σε ένα απόλυτα αυστηρό και ανδρόγυνο Look που χλευάζουν τον ρομαντισμό ,  είναι τα συστατικά που χρησιμοποίησε η Elena για να δώσει προσωπικότητα στη νέα συλλογή.

Δομημένα σακάκια με αναπάντεχες λεπτομέρειες συνδιάζονται με τούλινες φουστες και φορέματα με πολλαπλες στρώσεις από διαφάνειες. To office look μεταμορφώνεται σε cocktail wear με ένα απλό αξεσουάρ. Ενδυματολογικά στοιχεία ριζωμένα στην ελληνική παράδοση, υπηρετούν την θηλυκότητα εξ ορισμού. Ακροβατούν μεταξύ της ανάμνησης και του αβάν-γκαρντ, αποκαλύπτοντας το gender fluidity της εποχής μας .

Photos: Όλγα Τζίμου Muse: Lisa Sophie Baermann Make Up and Hair: Αννέτα Καραπιστόλη Κοσμήματα: Ξένια Νεφέλη Βλάχου / Marmarometry Παραγωγή φωτογράφισης: Marina Morgan

Η χειμερινή συλλογή της Elena Pavlou είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και Κύπρο και στο e-shop της σχεδιάστριας www.elenapavlou.com

Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here