Off-White fw23: Από την Αφρική στο διάστημα

Off-White fw23: Από την Αφρική στο διάστημα

Στην πρώτη αποκλειστικά δικής του σύλληψης collection, ο Ibrahim Kamara διακτίνισε την Off-White και το κοινό στην σελήνη. Στο απόκοσμο τοπίο και την μυστηριακή ατμόσφαιρα της. Η συλλογή Οff-White fw23 αποτελεί μια διήγηση των καταβολών του οίκου και του ίδιου του σχεδιαστή. Παράλληλα εκφράζει την έμπρακτη υπόσχεση πως θα σεβαστεί και θα τιμήσει με συνέπεια το όραμα του προκατόχου του Virgil Abloh.

Ο τίτλος “Lunar Delivery” δεν μπορεί να είναι τυχαίος αφού είναι εμφανής η σύνδεση με την προηγούμενη συλλογή “Spaceship Earth: An Imaginary Experience.” Η Off-White μας καλεί να απαλλαγούμε από την βαρύτητα και να απελευθερωθούμε από οτιδήποτε μας περιορίζει. Έτσι μόνο θα πετάξουμε ψηλά.

Off-White fw23

Afrofuturism: H Aφρική πρωταγωνιστεί στο μέλλον

Το Tennis Club de Paris μεταμορφώθηκε σε ένα διαστημικό τοπίο. Χώμα στο χρώμα της ώχρας και μια τεράστια σφαίρα στο κέντρο. Ένας συμβολισμός με διττή σημασία καθώς τα χρώματα αυτά είναι χαρακτηριστικά και στην Σιέρα Λεόνε όπου γεννήθηκε ο Kamara. Οι επιρροές της αφρικανικής κουλτούρας ήταν εμφανείς όχι μόνο στο ύφος των ρούχων αλλά και στα υλικά.

Την επίδειξη άνοιξαν σύνολα σε μαύρο χρώμα διακοσμημένα με μεταλλικούς δακτυλίους που δημιουργούσαν ένα εφέ αστρικής παράταξης. Φορέματα, φούστες, κουστούμια κι ένα statement παλτό ήταν αυτά που ξεχώρισαν. Όλα τα κομμάτια έδιναν έμφαση στο στήθος, αναδεικνύοντας το με έναν τελετουργικό τρόπο.

Έπειτα ήρθε το χρώμα. Η αναδρομή στα βιώματα του σχεδιαστή. Η δύναμη των γήινων αποχρώσεων της αφρικανικής φύσης ενώθηκαν με το πλισέ και το πανκ του Λονδίνου όπου μεγάλωσε. Μοτίβα εμπνευσμένα από το Μαρόκο και indigo μπλε συνδυασμένο με μαύρο σε μακριά φορέματα. Bomber jackets με έντονα φερμουάρ και λωρίδες υφάσματος που κρέμονταν έδωσαν την εντύπωση πως είμασταν έτοιμοι για προσεδάφιση. Ένα φόρεμα με print χάρτη μας προσκάλεσε στην “άτρακτο” της Off-White: Το ταξίδι της ζωής, είναι το ταξίδι της δημιουργίας.

Naomi campbell & Ibrahim Kamara

Άφιξη στον προορισμό

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την Naomi Campbell η οποία φορούσε μια μαύρη τουαλέτα με φερμουάρ που χάιδευε το σεληνιακό τοπίο εκπέμποντας αυτοπεποίθηση και σαγήνη. Μια σιγουριά που αντλείται από την προσωπική μας διαδρομή και τις εμπειρίες μας.

Το show της Off-White fw23 ήταν ξεχώρισε στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Τα περισσότερα είχαν έντονες αναφορές στην κλασική κομψότητα παλαιότερων δεκαετιών. Η Off-White στόχευσε στο μέλλον έχοντας στις αποσκευές της τα πιο πολύτιμα εφόδια. Σεβασμό και υπερηφάνεια για την καταγωγή της.


Catwalk photos via Off-White.

Κείμενο, Πηνελόπη Παπανικολάου.

@pinelopi_papanikolaou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here