Δανάη Λουμάνη: Το νέο αστέρι της Milano Fashion Week ss23

Δανάη Λουμάνη, Alberta Ferretti, ss23

Δυο χρόνια μετά την πρώτη της συνέντευξη για το περιοδικό Beaute και ένα χρόνο μετά τη συμμετοχή της στην καμπάνια Dior Cruise 2021, η σούπερ στιλάτη Δανάη Λουμάνη κάνει πάταγο στα fashion weeks ss23. Η πρεμιέρα της αφοπλιστικής 18χρονης με το βλοσυρό βλέμμα που μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο, έγινε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Και δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακή.

Μέσα σε μόλις μία ημέρα, η Δανάη περπάτησε στις ηχηρές πασαρέλες των οίκων Fendi και Alberta Ferreti. “Είμαι ενθουσιασμένη. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω και μετά πάω Παρίσι” μας είπε χθες βράδι από το Μιλάνο. Η αντίδραση του “κόσμου της μόδας” ήταν ακαριαία! Πριν ακόμα προσγειωθεί στο Παρίσι για την έναρξη της Paris Fashion Week, η Danae Lumani φιγουράρει ήδη στις λίστες με τα hottest new models της επόμενης σαιζόν.

Δυο χρόνια πριν

Η αφοπλιστική Δανάη Λουμάνη με το έντονο βλέμμα δεν δυσκολεύθηκε να γεμίσει το book της με λήψεις από επώνυμες καμπάνιες μόδας. “Μεγάλωσα ακούγοντας κομπλιμέντα για την εμφάνιση μου. Έτσι, σε ηλικία 15 ετών απευθύνθηκα στο πρακτορείο X-RAY. Ξεκίνησα κάνοντας τις πρώτες μου φωτογραφήσεις και πήρα πολλά θετικά σχόλια, τόσο από τους φωτογράφους όσο και το γραφείο μου. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι εγώ η ίδια ένιωσα όμορφα μέσα σε αυτή την διαδικασία.” Έλεγε η Δανάη στο Beaute πριν δύο χρόνια, συμπληρώνοντας. “Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που με κάνει ξεχωριστή. Κάτι που μου λένε συχνά, αφορά την αντίληψη που έχω πάνω στην φωτογράφηση. Και αυτό μάλλον ‘γράφει’ στο φακό.”

Danae Lumani for DIOR CRUISE 2021

Ζήτημα προσωπικότητας

Κορίτσι με άποψη, στα 16 της χρόνια η Δανάη ήξερε ήδη καλά την απόλυτη σημασία της προσωπικότητας στο στήσιμο μας επιτυχημένης καριέρας μοντέλου. “Αν και αναλογίες και ομορφιά είναι βασικές προϋποθέσεις του modeling, για να υπάρξει εξέλιξη απαιτείται μια δυναμική προσωπικότητα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και απόλυτη αφοσίωση όπως άλλωστε σε κάθε τι που κάνουμε στην ζωή μας” μας είχε πει πριν δύο χρόνια.

Αγαπημένο μοντέλο της Δανάης είναι η Hunter Schaffer «διότι πέρα από το ότι είναι πολύ κάλο μοντέλο έχει ξεχωριστή προσωπικότητα». Η Δανάη είναι καλά ενημερωμένη πάνω σε θέματα μόδας. Ανάμεσα στους αγαπημένους της σχεδιαστές ξεχωρίζει τους Alexander Mc Queen, Nensi Dojaka και Angela Missoni λόγω της θεατρικότητας της δουλειάς τους. Ανάμεσα στα όνειρά της είναι να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός.

Photos via Fendi, Alberta Ferreti, Dior, Meuf .

Κείμενο Λένα Παπαχριστοφίλου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here