Τα “καλά” ρούχα δεν πεθαίνουν ποτέ!

Θυμάσαι το συναίσθημα που είχες όταν σαν παιδί δοκίμαζες κομμάτια από την γκαρνταρόμπα της μητέρας σου; Θυμάσαι την ανυπομονησία που είχες να μεγαλώσεις γρήγορα για να μπορείς και εσύ να φορέσεις τους θησαυρούς της ντουλάπας της;

Σεβασμός στην ποιότητα

Πριν το άνοιγμα των μεγάλων αλυσίδων «γρήγορης» μόδας, δηλαδή πριν γίνουν όλα αναλώσιμα, υπήρχε ένα δέος όταν κοιτούσες τα ρούχα. Την προσοχή στη λεπτομέρεια και στη σημασία που έδιναν οι εταιρείες μόδας στον πελάτη. Φέτος αυτό είναι το attitude. Σεβασμός στην ποιότητα, σεβασμός στη δημιουργία. Μετά την τόση συζήτηση για το sustainability και τη βιωσιμότητα, τελικά η προσοχή μας επέστρεψε στην ουσία της ποιότητας.

Τα καλά ρούχα δεν πεθαίνουν ποτέ!

Ο χώρος της Μόδας στηρίζει όλο και περισσότερο την ηθική στο εμπόριο. Και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος πολλών αλυσίδων ρουχισμού και αξεσουάρ είναι αρκετό για να ξεμπροστιάσει την παγίδα. Εσύ θα πέσεις μέσα; Ειδικά τώρα με την δυναμική άνοδο των second hand ρούχων γίνεται ξεκάθαρο πως τα καλά ρούχα δεν πεθαίνουν ποτέ! Πόσα παλτό, παπούτσια ή γυαλιά που έχεις δει να φορά η μητέρα σου ξαφνικά επανήλθαν στο προσκήνιο και έγιναν μόδα;

Η Μόδα αλλάζει πρόσωπο και σε καλεί μαζί της να αλλάξεις κι εσύ νοοτροπία. Η αγορά λιγότερων αλλά ποιοτικότερων ρούχων που φοριούνται για πάντα, αξίζουν πολύ περισσότερο από δεκάδες αναλώσιμα κομμάτια που ούτε θα τα θυμάσαι την επόμενη σεζόν. Αυτό είναι το μέλλον. Ποιοτικές επιλογές παντού. Μπορείς και εσύ να ξεκινήσεις να επενδύεις στον αέναο κύκλο της διαχρονικής γκαρνταρόμπας. Δίνοντας έμπνευση στη κόρη σου αυτή τη φορά!

Φωτογραφίες: Bill Georgousis

Το κείμενο της διευθύντριας Μόδας του BEAUTE Έλενας Παπασταύρου δημοσιεύθηκε στο άρθρο Quality Check του BEAUTE Απριλίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here