No Gender Just Human

No Gender Just Human

Πρωτοβουλία που λανσαρίστηκε πριν ένα μήνα για να στηρίξει, να προωθήσει και να επικοινωνήσει την έκφραση αξιόλογων Ελλήνων -και όχι μόνον- δημιουργών, το Guest Creatives του BEAUTEmagazine.gr περνά στη δεύτερη φάση του, φιλοξενώντας fashion stories δημιουργημένες ειδικά για το συγκεκριμένο project. Η τέταρτη συμμετοχή στο Guest Creatives είναι μια εικαστική αποτύπωση της γοητείας του genderless attitude. Και έχει την υπογραφή της φωτογράφου και κινηματογραφίστριας Όλγας Τζίμου.

Elena Pavlou ss2021.

“Ο κοινωνικός μας ρόλος έχει προσδιοριστεί με κανόνες ανάλογα με το φύλο μας.” Λέει η Όλγα Τζίμου μιλώντας για την ιδέα πίσω από το fashion story No Gender Just Human. “Με την γέννηση μας προγραμματιζόμαστε να υπηρετούμε συγκεκριμένα στερεότυπα. Να φερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο και να ντυνόμαστε σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες που απορρέουν από την κοινωνική τυποποίηση και τις νόρμες.” συνεχίζει η φωτογράφος με την ξεκάθαρη εικαστική ματιά. “Η αυθεντική μας έκφραση όμως σαν άτομα δεν ορίζεται από το εάν είμαστε κορίτσια η αγόρια, αλλά από την ψυχή μας. Και αυτή δεν έχει φύλο. Το genderless concept της φωτογράφισης είναι ντυμένο με κομμάτια από τη συλλογή Elena Pavlou ss2021 που αγκαλιάζουν αυτή την universal παραδοχή. Με ρούχα τα οποία μπορούν να κρεμαστούν σε οποιαδήποτε ντουλάπα. Ανεξάρτητα εάν αυτή ανήκει σε γυναίκα ή σε άντρα.”

Φωτογραφίες: Όλγα Τζίμου. Styling: Marina Morgan. Models: Ilda Kroni, Christos Tzovaras. Make up/hair: Marios Stavropoulos .

Όλα τα ρούχα, είναι από τη νέα ss2021 συλλογή της Elenas Pavlou.

Sexless υποδήματα, Birkenstock, DrScholls. Χειροποίητα πέδιλα και γόβες Πάνος Παπαδόπουλος .

Επιμέλεια παρουσίασης: Λένα Παπαχριστοφίλου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here