Luisant: Κοσμήματα με μοναδικό DNA

Κοσμήματα που ξεχωρίζουν και φωτίζουν την ελληνική και παγκόσμια αγορά δημιουργεί η Luisant, η οποία πήρε το όνομά της από τη γαλλική λέξη που σημαίνει φωτεινός και λαμπερός. Μια σύγχρονη ελληνική εταιρεία διαδικτυακής πώλησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, χειροποίητων κοσμημάτων από χρυσό 18Κ και 22Κ, δεμένων με διαμάντια, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. ιδιαίτερης αισθητικής είναι και τα τρία πρωτότυπα γούρια που έχει ετοιμάσει για το 2023.

Στη νέα αυτή εταιρεία ηγείται το αγαπημένο ζεύγος Χρύσα και Γιώργος Ξύνδας με τον συνέταιρό τους Γιώργο Κυρομίτη. Η έμπνευση ωστόσο για τη δημιουργία της ήρθε από τη θεία του ζεύγους Ξύνδα, Σταυρούλα Κολιοπούλου, η οποία υπήρξε μία εκ των ελάχιστων “καλλιτεχνών της πέτρας” στην Ελλάδα, και είχε βάλει την υπογραφή της σε χειροποίητες δημιουργίες για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής ιάκωβο, αλλά και για την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Margaret Thatcher.

Χρύσα Ξύνδα

Χειροποίητα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους

“Οι πέτρες σκαλίζονται στο χέρι με μεγάλη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια”, λέει στο Beauté η κυρία της “φωτεινής ομάδας”, Χρύσα Ξύνδα, η οποία όχι μόνο σχεδιάζει, αλλά και ξέρει η ίδια να σκαλίζει τις πέτρες. Και συνεχίζει. “Τα κοσμήματα κατασκευάζονται από έμπειρους κοσμηματοποιούς, που έχουν διακριθεί σε πολύπλοκες διεθνείς και απαιτητικές παραγγελίες για πολλά χρόνια. Οι συλλογές μας φέρουν την υπογραφή και τη μοναδικότητα της Luisant, με στόχο να ανανεώνονται συνεχώς ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, ενώ σέβονται την αισθητική και την παράδοση της ποιοτικής ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας”.

Μιλώντας για τη φιλοσοφία της Luisant, η Χρύσα Ξύνδα σημειώνει ότι “Tο dna των κοσμημάτων μας είναι μοναδικό. Στόχος μας είναι να συνδυάζονται πολύτιμες ή ημι-πολύτιμες πέτρες και χρυσός πάνω σε custom σχέδια. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με ειδικούς γεμολόγους που αναγνωρίζουν και εκτιμούν σπάνιους πολύτιμους λίθους, τους οποίους είτε σκαλίζουμε κατόπιν παραγγελίας δημιουργώντας τα custom κοσμήματα που ονειρευτήκατε είτε τους προσαρμόζουμε στο προσωπικό σας γούστο”.

Harmony δαχτυλίδι

Υψηλή, πιστοποιημένη ποιότητα

“Όλα τα Luisant κοσμήματα και οι πέτρες (loose stones) πιστοποιούνται πριν παραδοθούν στον πελάτη, ώστε να μην έχει αμφιβολία για την ποιότητα και την πραγματική αξία του τελικού προϊόντος που παραλαμβάνει, με το πλέον ακριβές και αποδεκτό σύστημα αξιολόγησης. Τα διαμάντια από 0.25ct και πάνω πιστοποιούνται από το GIA (Gemological Institute of America), το οποίο αξιολογεί ένα διαμάντι ως προς το βάρος, την κοπή, το χρώμα και την καθαρότητά του.

Σε τελικό στάδιο, το κόσμημα αφού τελειοποιηθεί πιστοποιείται από το IGL (International Gemological Laboratory). Αυτό το πιστοποιητικό έχει και QR code και μπορεί κάποιος από το κινητό του να το σκανάρει αμέσως ώστε να εξακριβώσει τα πλήρη χαρακτηριστικά του κοσμήματος σε report που αγοράζει online. Επίσης, όλα τα διαμάντια και οι πέτρες είναι στην ανώτερη ποιότητα που μπορούν να βρεθούν. Με πάθος αλλά και γνώση του αντικειμένου δημιουργήσαμε και ανανεώνουμε συνεχώς μία σειρά σπανιότατων άδετων λίθων loose, που επίσης διατίθενται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.


Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη της Χρύσας Ξύνδα για τα κοσμήματα Luisant στην Δέσποινα Σαββοπούλου στο BEAUTÉ Δεκεμβρίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here