Πρέσβειρες του αθόρυβου στιλ / Μάγια Τσόκλη

Mάγια Τσόκλη. Φόρεμα από κρεπ Salvatore Ferragamo, Salvatore Ferragamo Boutiuqe. Παπούτσια από δέρμα Nine West, Haralas. Ρολόι από προσωπική συλλογή.

Επτά υπέροχες γυναίκες εκφράζουν, η καθεμία με τον τρόπο της, το quiet luxury, τη λεγόμενη ήσυχη πολυτέλεια, είτε με το ντύσιμό τους είτε ακόμα και με τον τρόπο ζωής τους. Επιτυχημένες στους τομείς που αντιπροσωπεύουν, φωτογραφήθηκαν και μίλησαν αποκλειστικά στο Beauté για το πώς αντιλαμβάνονται αυτή την τάση της μόδας και πώς την υιοθετούν στην καθημερινότητά τους, κάποιες μάλιστα χωρίς καν να το γνωρίζουν. H Mάγια Τσόκλη, που έχει συνδέσει το όνομά της με υπέροχα ταξίδια και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ σε τόπους μοναδικούς, είναι μια από αυτές.

Μάγια Τσόκλη

“Πλέον εκτιμούμε και νοσταλγούμε περασμένες εποχές απλότητας”

Μόλις ολοκλήρωσε τη σειρά “Στους Δρόμους των Ελλήνων” με θέμα την ελληνική διασπορά στην Αμερική και ετοιμάζεται για μια νέα εκπομπή, που θα αρχίσει να προβάλλεται σύντομα στη μικρή οθόνη. Η πολυταξιδεμένη Μάγια Τσόκλη μιλάει με ειλικρίνεια για το quiet luxury: “Δεν γνώριζα την τάση μέχρι που μου είπατε ότι κάπως την αντιπροσωπεύω. Έτσι την έψαξα για να δω κατά πόσο αναγνωρίζομαι σε αυτήν. Διάβασα λοιπόν ότι πρόκειται για μια “διακριτική και ανεπιτήδευτη μορφή πολυτέλειας που δεν βασίζεται σε επιδείξεις πλούτου ή υπερβολής.

Aντίθετα, δίνει έμφαση στην αξία της απλότητας, της ποιότητας, της διαχρονικότητας και της αυθεντικότητας”. Οπότε ναι, την αναγνωρίζω ως οικεία και την κατανοώ ως συνεπή με την εποχή μας τάση. Εννοώ ότι σε μια ιστορική στιγμή, όπου παρατηρούμε αλλαγή στις αξίες και επαναξιολόγηση του καταναλωτισμού, που αποκτούμε περιβαλλοντική συνείδηση, εκτιθέμεθα σε έναν καταιγισμό πληροφοριών και επιλογών, εκτιμούμε και νοσταλγούμε περασμένες εποχές απλότητας” αναφέρει στο Beauté η Μάγια Τσόκλη.

Η Μάγια Τσόκλη στα γυρίσματα της εκπομπής “Στους δρόμους των Ελλήνων” μαζί με τον πιο διάσημο έλληνα τσαγκάρη του Harvard.

Ο τρόπος ζωής της Μάγιας συναντά το quiet luxury

“Ζούμε σε παλιά σπίτια με ψυχή. Σε ένα νεοκλασικό στο Θησείο από τις αρχές του ’90 και σε ένα οίκημα του περασμένου αιώνα σε ένα χωριό στην Τήνο. Επικρατούν τα φυσικά χρώματα του λευκού ασβέστη και του ξύλου και το μαύρο της τεχνολογίας αλλά και του σιδήρου. Μερικά κλασικά κομμάτια design –ένα ανάκλινδρο του Mies van der Rohe, μία σεζλόνγκ του Le Corbusier, μια πολυθρόνα “Wink” της Cassina– συνομιλούν με έπιπλα λαϊκά, που έχω βρει σε παλαιοπωλεία.

Στους τοίχους, η τύχη με προίκισε με Τσόκλη, Παύλο, Κοντό και Φασιανό. Έχω να φορέσω ρούχα όπου διαφαίνεται η μάρκα τους από την εποχή των Lacoste της εφηβείας μου. Μ’ αρέσουν το περπάτημα στη φύση, τα σκυλιά και τα γατιά μου, τα ρούχα και τα tribal κοσμήματα που φέρνω από τα ταξίδια μου, οι φυσικοί ήχοι, η θέα στο Ξώμπουργο, όταν τη μοιράζομαι με ανθρώπους που αγαπώ” προσθέτει η Μάγια.


Φωτογράφος: Παναγιώτης Κάτσος (Kiss my us).

Επιμέλεια φωτογράφησης: Έλενα Παπασταύρου.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μάγια Τσόκλη στην Δέσποινα Σαββοπούλου για το αφιέρωμα με τίτλο “Πρέσβειρες του αθόρυβου στυλ” που δημοσιεύεται στο BEAUTÉ Νοεμβρίου 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here