Νικητές Prix de Beauté 2022: Περιποίηση Μαλλιών

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Τα αποτελέσματα της 22ης διοργάνωσης των Prix de Beauté είναι γεγονός. Ο θεσμός επιβράβευσε τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς της χρονιάς και τα βραβεία απονεμήθηκαν σε λαμπερή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Ακολουθούν οι νικητές Prix de Beauté 2022: Περιποίηση Μαλλιών της ενότητας Επιλεκτικής Διανομής.

Νικητές Νικητές Prix de Beauté 2022 Kerastace
Σειρά Chroma Absolu, Kérastase

Χρυσό Βραβείο: Σειρά Chroma Absolu, Kérastase

Η Kérastase διώχνει τον φόβο της φθοράς των βαμμένων μαλλιών με τη σειρά Chroma Absolu, που τα φροντίζει από μέσα προς τα έξω.Είναι γνωστό ότι η βαφή μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα των μαλλιών. Το πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό αναλύθηκε από τα εργαστήρια της Kérastase, καταλήγοντας στους 3 επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες του χρώματος. Ο πρώτος είναι το νερό, γιατί διεισδύει πιο εύκολα στα βαμμένα μαλλιά, οδηγώντας σε διάσπαση των πρωτεϊνών και ξεθώριασμα του χρώματος. Ο δεύτερος ο ήλιος, που με τις ακτίνες UV αλλοιώνει τις φυσικές χρωστικές ουσίες και επιφέρει απώλεια των λιπιδίων, προκαλώντας θαμπάδα και αποδυνάμωση. Τέλος, το styling ή το βούρτσισμα, που με τη μηχανική ή θερμική φθορά καταστρέφουν την πρωτεϊνική δομή της τρίχας. Με βάση την παραπάνω βαθιά κατανόηση των προκλήσεων των βαμμένων μαλλιών, η Chroma Absolu απαντά με συνθέσεις εμπλουτισμένες με μια τριπλέτα οξέων και ένα αρχαίο βότανο προκειμένου να επανορθώνει την τρίχα από μέσα προς τα έξω και να προστατεύει τα βαμμένα μαλλιά από τους παράγοντες που πλήττουν τη λάμψη και την υγεία τους.

Πρωτοποριακή σύνθεση

Στη φόρμουλά της, τα αμινοξέα έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στην τρίχα και να ενισχύουν τη δομή της λειτουργώντας σαν δομικό στοιχείο. Στη συνέχεια, το γαλακτικό οξύ, ένα βιολογικό συστατικό φυτικής προέλευσης της οικογένειας των AHA (α-υδροξυ-οξέα), χαρίζει ήπια απολεπιστική δράση και την ικανότητά του να αναδομεί την τρίχα, ενώ επίσης «παγιδεύει» τα μέταλλα που προκαλούν θαμπάδα. Το τρυγικό οξύ ενισχύει την εναπόθεση των ενεργών συστατικών περιποίησης στην επιφάνεια της τρίχας και αυξάνει την αντοχή των μαλλιών στο οξειδωτικό στρες. Σε συνέργεια, το φαρμακευτικό βότανο Centella Asiatica προσφέρει καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα ευεργετικές για τα βαμμένα μαλλιά.

Η πλούσια αυτή σύνθεση συνοδεύεται από ένα πλούσιο άρωμα από τους αρωματοποιούς Dominique Hazael-Massieux και Isabelle Abram. Το νέρολι ως πρωταγωνιστής ενισχύεται από κάρδαμο, τουμπερόζα, φρέζια και τόνους ξύλων και μόσχων. Η σειρά προσφέρει μία ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης (από bain, conditioner, μάσκα μέχρι και θερμοπροστατευτικό ορό), καλύπτοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα αποχρώσεων, υφών και συχνοτήτων για όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν βαφή σε ό,τι χρώμα θέλουν, χωρίς να θυσιάζουν την υγιή όψη των μαλλιών τους.

Νικητές Νικητές Prix de Beauté 2022 L'Oreal Paris
Metal Detox, L’Oréal Professionnel Paris

Αργυρό Βραβείο Metal Detox, L’Oréal Professionnel Paris

Το πρωτόκολλο Metal Detox της LOréal Professionnel εγγυάται βαφή, μπαλαγιάζ και ντεκαπάζ χωρίς σπάσιµο και 100% αξιόπιστο χρωµατικό αποτέλεσµα

Η πιο πρόσφατη επιστημονική έρευνα των εργαστηρίων της L’Oréal Professionnel διήρκεσε 7 χρόνια και έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που ειδικεύεται στα μέταλλα, για να αποκαλύψει ότι το σπάσιμο της τρίχας και το μη αξιόπιστο χρωματικό αποτέλεσμα κατά τη βαφή, το μπαλαγιάζ ή το ντεκαπάζ οφείλονται στα μέταλλα που διεισδύουν στο εσωτερικό της τρίχας κατά το λούσιμο και τη διαδικασία της βαφής, και όχι στα μέταλλα που βρίσκονται στην επιφάνειά της. Πιο συγκεκριμένα, κατά το λούσιμο εισχωρούν στην τρίχα τα μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν ήδη στο νερό, ενώ κατά τη βαφή αυτά τα μέταλλα αλληλεπιδρούν με το οξειδωτικό, οδηγώντας σε σπάσιμο και λιγότερο αξιόπιστο χρώμα.

Με αυτά τα δεδομένα, η L’Oréal Professionnel Paris ανέπτυξε ένα πρωτόκολλο βασισμένο σε πατενταρισμένη τεχνολογία ενός νέου μορίου, που χάρη στο μικρό μέγεθός του είναι σε θέση να στοχεύει το μέταλλο στο εσωτερικό της τρίχας. Αυτό το μόριο λέγεται γλυκοαμίνη και αποτελεί τον πυρήνα της φόρμουλας όλων των προϊόντων της σειράς Metal Detox. Ένα σπρέι προετοιμασίας πριν από το λούσιμο, ένα σαμπουάν, μία μάσκα και τέλος ένα συμπυκνωμένο λάδι αποτελούν τη σειρά Metal Detox, που εφαρμόζει ο κομμωτής κατά τη βαφή και που μπορούν οι πελάτισσες να πάρουν στο σπίτι για έξτρα διάρκεια και προστασία στο χρώμα. Αυτό το πρωτόκολλο δοκιμάστηκε από επιστήμονες και 3 διεθνείς κομμωτές, στο πλαίσιο 102 οργανοληπτικών δοκιμών και πάνω από 1.000 in vivo δοκιμών, με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα να δείχνουν 87% μικρότερο κίνδυνο σπασίματος και 100% αξιόπιστο χρωματικό αποτέλεσμα.

Νικητές Νικητές Prix de Beauté 2022 Aveda
Botanical Repair™ Strengthening Overnight Serum, Aveda

Χάλκινο Βραβείο: Botanical Repair™ Strengthening Overnight Serum, Aveda

Για το Botanical Repair Strengthening Overnight Serum της Aveda, μία νύχτα είναι αρκετή για να μεταμορφώσει τα μαλλιά σας.

Είναι vegan και cruelty free, όπως και όλα τα προϊόντα της Aveda, παράγεται εξολοκλήρου με αιολική ενέργεια και η σύνθεσή του είναι από 99% φυσικά συστατικά, απαλλαγμένη από parabens και σιλικόνη. Το πιο εντυπωσιακό όμως σε αυτό το καινοτόμο προϊόν μαλλιών είναι ότι έχει την ικανότητα να δρα στα 3 επίπεδα της τρίχας για να προφέρει επανόρθωση εκ των έσω. Αυτό το πετυχαίνει με μία φόρμουλα που βασίζεται στην τεχνολογία επανόρθωσης Botanical Repair™ της Aveda, η οποία αποτελείται: από ένα φυτικό μόριο που δημιουργεί νέους δεσμούς υδρογόνου στον πυρήνα της τρίχας, ένα macro green μείγμα με πιστοποιημένα βιολογικά έλαιο αβοκάντο, πράσινο τσάι και sacha inchi και τέλος ένα φυτικό σύμπλοκο που μιμείται το εξωτερικό f-layer της τρίχας και δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας. Επιπλέον, στη σύνθεση υπάρχει το έλαιο nangai, που μειώνει κατά 84%  την όψη της ψαλίδας μέσα σε μία μόνο νύχτα.

Έμπνευση από skincare

Η υφή αυτού του ισχυρού serum έχει εμπνευσθεί από το skincare, για να είναι ανάλαφρη και υψηλής απορρόφησης και να δημιουργεί ένα αόρατο προστατευτικό πέπλο στην τρίχα. Το Botanical Repair Strengthening Overnight Serum είναι επίσης ειδικά διαμορφωμένο για να παρέχει 8 ώρες αδιάκοπης επανόρθωσης στα μαλλιά και να δρα πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, γιατί τότε τα μαλλιά δεν είναι τόσο εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες. Εκτός όμως από το αποτέλεσμα βαθιάς θρέψης, το serum αυτό αφήνει ένα διακριτικό λουλουδένιο άρωμα στα μαλλιά από πιστοποιημένο βιολογικό ylang-ylang, τριαντάφυλλο και marjoram. Εφαρμόζεται, χωρίς να ξεβγάζεται, σε όλο το μήκος της τρίχας κατά τη διάρκεια του ύπνου και στις άκρες των μαλλιών για ενίσχυση της θρέψης, κατά τη διάρκεια της μέρας. Το βρίσκετε σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών και στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια.


Ανακάλυψες τους Νικητές Prix de Beauté 2022 Περιποίηση Μαλλιών! Μείνε συντονισμένη στο beautemagazine.gr για περισσότερες αναλυτικές παρουσιάσεις των Νικητών Prix de Beauté 2022.

Μάθε περισσότερα για τη φιλοσοφία του θεσμού Prix de Beauté κάνοντας κλικ εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here