Το σαρακοστιανό τραπέζι…

Ξεκινά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρα και καλό είναι να προγραμματίσουμε τις αγορές μας για τους φίλους ή συγγενείς που έχουμε καλέσει… Είτε στη πόλη είτε στην επαρχία οι «γαστρονομικές» παραδόσεις είναι οι ίδιες, όπως επίσης μην παραλείψετε αν μπορείτε να πετάξετε αετό! Για πολλούς είναι η έναρξη της νηστείας πριν το Πάσχα, για άλλους είναι συνυφασμένο με τη λαγάνα, την ταραμοσαλάτα και άλλα απολαυστικά φαγητά που θα διαβάσετε παρακάτω:

Μπορείτε να βρείτε εύκολες συνταγές για παραδοσιακή λαγάνα ή να την αγοράσετε από το φούρνο της γειτονιάς
Το τραπέζι σας μπορεί να γεμίσει με νηστίσιμους μεζέδες και συνηθίζονται τα λαχανικά τουρσί:Μελιτζανάκι, Πιπεριές, Λάχανο, Αγκινάρες, Αγγουράκια, Κρεμμυδάκια

Αυτά που ενθουσιάζουν είναι τα θαλασσινά, που τρώμε αυτή τη μέρα όπως τα οστρακοειδή, γαρίδες, καλαμάρια και χταπόδια… Δοκιμάστε να φτιάξετε:
-καλαμαράκια
-Γαρίδες
-Μύδια
-χταποδάκι
-Σουπιές

Τα όσπρια έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι:
-φάβα
-Μαύρα Φασόλια
-ρεβίθια
-Φασόλια ξερά σε λάδι
-Σαλάτα με μαυρομάτικα

Και μην ξεχάσετε:
-ταραμοσαλάτα
-σκορδαλιά

Το γεύμα συνήθως «κλείνει» με χαλβά…Όπως και να έχει απολαύστε τη μέρα σας, ελπίζοντας ότι θα έχουμε καλό καιρό!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here