Εσωτερική ομορφιά

Υπάρχουν μερικές έννοιες που όσο και αν ακούγονται αφηρημένες, παραμένουν σταθερά επίκαιρες και πολύτιμες μέσα στον χρόνο. H ακεραιότητα και η ολιστική τους φύση να είναι αυτή που προστατεύει τον συμβολισμό τους και δημιουργεί την ανάγκη στους ανθρώπους να τις αναζητούν. Η εσωτερική ομορφιά είναι μία από αυτές, γιατί συνδέεται άρρηκτα με τα αθέατα κομμάτια του γνήσιου εαυτού μας.

Η αγνότητα, η αυθεντικότητα, η γλυκύτητα είναι λέξεις που φωτογραφίζουν το εσωτερικό μας φως. Αυτό που περιμένει υπομονετικά να το ανακαλύψουμε και να το αναδείξουμε προς τα έξω. Η ομορφιά εντός μας δεν γερνάει. Αντίθετα θεριεύουμε την δύναμη της, όσο την προσεγγίζουμε και την αναγνωρίζουμε. Συντηρούμε μία σταθερή κουλτούρα που αφορά στην ενίσχυση της εξωτερικής ομορφιάς. Η επένδυση χρόνου στην καλή εμφάνιση είναι εξαιρετικά μεγάλη και πολλές φορές δεν συνυπολογίζεται εξίσου σε αυτήν, ο χαρακτήρας και η φυσική ελκυστικότητα που εκπέμπει ένας άνθρωπος.

Δεν είναι αρκετό ένα όμορφο πρόσωπο

Ένα όμορφο πρόσωπο είναι πάντα όμορφο να το κοιτάς. Όμως αν δεν είναι εξίσου ελκυστικό και εσωτερικά, αργά ή γρήγορα σε απωθεί με τον τρόπο σκέψης του ή την συμπεριφορά του. Και όμως! Η ψυχική μας κατάσταση επηρεάζει και την φυσιολογία μας. Τα εξωτερικά φυσικά χαρακτηριστικά δεν μένουν ανεπηρέαστα από την εσωτερική μας ποιότητα και δραστηριότητα. Η άρτια και συνολική αντίληψη του εαυτού μας και η διεκδικητική μας δράση στην ζωή, είναι αυτή που επηρεάζει το τελικό αρμονικό και ορατό αποτέλεσμα. Η εξωτερική ομορφιά και άνεση είναι η ιδιότητα του να είσαι και να φαίνεσαι ο πλήρης εαυτός σου.

Μην μπλοκάρεις την εσωτερική σου χάρη

Η εσωτερική σύγκρουση είναι η αιτία. Ανάγκες που καταπνίγονται μέσω της λογικής.  Επιθυμίες που αρνείσαι γιατί φοβάσαι. Αντίπαλες δυνάμεις που παλεύουν να νικήσει η μία την άλλη. Όλες οι εσωτερικές συγκρούσεις αποτυπώνονται στην εξωτερική σου μορφή. Θέλεις να χαμογελάσεις αλλά παράλληλα δυσκολεύεσαι, κάνοντας το αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως νευρικό. Θα ήθελες να είσαι πιο φιλική, αλλά η επιφυλακτικότητα σου για την διάθεση φιλικότητας των άλλων υπερτερεί. Προσπαθείς να προβάλλεις προς τα έξω την γυναικεία σου φύση, όμως η συνήθεια να είσαι πάντα ο άντρας του εαυτού σου είναι πιο ισχυρή. Προσέχεις την εμφάνιση σου αλλά δεν αγαπάς και δεν αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Πιστεύεις σε σένα μόνο όταν είσαι αρεστή σε όλους τους άλλους. Η δυσαρμονία των συναισθημάτων σου αποτυπώνεται στις εκφράσεις του προσώπου σου και στις κινήσεις του σώματος σου. Κανένα μυστικό ομορφιάς δεν μπορεί να αποκρύψει τόσο αποτελεσματικά την δυσαρμονία που προκαλεί η αντιπαλότητα του εσωτερικού υπόβαθρου στην εξωτερική φύση.

Πρόβαλλε την προσωπική σου αισθητική

Η εσωτερική σου πραγματικότητα, δεν αποτελεί μόνο ένα προσωπικό καταφύγιο. Είναι ένας ολοκληρωμένος κόσμος που η ανακάλυψη του δημιουργεί δέος και δίνει το κλειδί για κάθε εξωτερική λειτουργία και χρήση. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της είναι πως στο επίκεντρο βρίσκεσαι πάντα εσύ! Ακούγοντας και κατανοώντας τις πολύτιμες επιθυμίες σου, δημιουργείς τις συνθήκες για δημιουργική δράση, κοινωνικοποίηση και στενούς δεσμούς, αλλά μπορείς να έλξεις και βιώματα με μορφές που σου ταιριάζουν και σου αποφέρουν ισορροπία και εσωτερική αρμονία. Το πιο σημαντικό είναι, πως είσαι σε θέση να διαθέτεις τον απαραίτητο ενθουσιασμό και την τόλμη να διεκδικείς και να εκδηλώνεις  πρωτοβουλίες. Εκείνο που προβάλλει την αισθητική, είναι η ικανότητα να συνειδητοποιείς την δύναμη της εσωτερικής σου αρμονίας και να την εξωτερικεύεις. Τότε είσαι σε θέση να βιώνεις με δέος τις δυνατότητες σου σε όλες τις στιγμές και εκφάνσεις της ζωής σου.

Λίγα λόγια για την “έλλειψη καλαισθησίας”

Η έλλειψη ομορφιάς ή ακόμα και καλαισθησίας, εξωτερικεύει μία στρεβλωμένη άποψη κάποιου για τον εαυτού του. Δείχνει πως δεν έχει προσπαθήσει αρκετά να τον γνωρίσει και να δημιουργήσει μία ζωή και μία εικόνα που αντιπροσωπεύει τις προσωπικές του αξίες. Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους που η ιδέα για τον εαυτό τους δεν είναι ρεαλιστική. Άλλες φορές τους βλέπουμε να αντιγράφουν πιστά άλλους, κρύβοντας έτσι την δική τους δυναμική, ενώ παράλληλα κοπιάζουν να νιώσουν ικανοποίηση υποστηρίζοντας φανατικά τις επιλογές τους, που στην πραγματικότητα είναι επιλογές άλλων. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η προσωπική άγνοια δημιουργεί ακόμα και έλλειψη αυτοεκτίμησης, πέρα από έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πιστεύουν για παράδειγμα πως γεννήθηκαν άσχημες και αυτό θα τους ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Το ανεπαρκές εξωτερικό αισθητικό αποτέλεσμα και κόστος, υποδηλώνει πάντα κακή σχέση με τον εαυτό. Τον εσωτερικό εαυτό!

Το κρυφό μυστικό της νεότητας και της ομορφιάς

Το ελιξίριο της νεότητας και της ελκυστικότητας είναι η ταύτιση με τον εαυτό σου. Ξεκινώντας από το σώμα και το μυαλό, πλησιάζοντας έπειτα την καρδιά και καταλήγοντας να κολυμπάς χωρίς φόβο στα βάθη του ψυχισμού σου, έχεις την αίσθηση πως είσαι ολόκληρη και απολαμβάνεις την ολότητα του εαυτό σου. Νιώθοντας ολοκληρωμένα τα δυνατά σου σημεία ξεκλειδώνεις τον ενθουσιασμό σου για την ζωή και την μετατρέπεις σε ενέργεια που συνεχώς αυξάνεται. Η πλήρης συμμετοχή και η παρουσία σου στον κόσμο, κρατά την σκέψη και τις αισθήσεις σου ζωντανές και νεανικές. Όταν κανείς ενσωματώνει όλα τα κομμάτια του εαυτού του, βάζοντας τα σε υγιή και παραγωγική ισορροπία, γίνεται ακαταμάχητος!

“Ξεκλείδωσε” την εσωτερική ομορφιά σου

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και ξεκλείδωσε την εσωτερική σου ομορφιά και καλαισθησία.

Αναγνώρισε τα τραύματα σου. Πολλές φορές κρυμμένες πεποιθήσεις που προέρχονται από δύσκολες εμπειρίες, σε αποθαρρύνουν να αναγνωρίσεις τον ιδανικό εαυτό σου.

-Αποτοξινώσου από τα στερεότυπα που σε θέλουν να προβάλλεις προς τα έξω μία ξένη και δοκιμασμένη γυναικεία προσωπικότητα.

-Μην προσπαθείς να επιβληθείς, προβάλλοντας την ισχύ σου μέσω της εξωτερικής σου εμφάνισης.

-Εστίασε στο μυαλό και την καρδιά σου. Η υπερβολική διέγερση δεν δίνει χώρο να εκτιμήσεις και να επεκτείνεις την ευαισθησία σου.

-Ζήσε με σκοπό. Η αίσθηση σκοπού προσθέτει στους ανθρώπους εκτός από αισιοδοξία και γλυκύτητα.

-Φρόντισε οι δράσεις σου να είναι καλές και όμορφες. Η εσωτερική αρμονία διατηρείται, όταν ζυγίζεις σωστά τις επιθυμίες σου με τις εμπειρίες σου.

Τέλος πρέπει να θυμάσαι, πως όλοι έχουν διαφορετικότητες και ότι όλοι διαθέτουν μοναδική εσωτερική ομορφιά.

Κεντρική φωτογραφία Marco Testi

Κείμενο της συμβούλου Επίτευξης Στόχων, Certified Personal Life Coach,Σταυρούλας Χριστοπούλου

flyforyou.gr , info@flyforyou.gr

1 COMMENT

  1. δεν θα κουραστώ να λέω συνέχεια πόσο χαρισματικός και φωτεινός ανθρωπος φαίνεται οτι είστε.οι συμβουλές σας όπως μοναδικά τις μεταδίδετε με έχουν βοηθήσει σε πολλές πτυχές της ζωής μου.δεν γίνεται κάποιος να μην επηρεαστεί και να μην μαγευτεί απο τα άρθρα σας.συγχαρητήρια!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here