Η προσωπική μας «Ανάσταση»

Τι όμορφο να περιμένουμε κάθε χρόνο να γιορτάσουμε την Ανάσταση! Τι όμορφο να περιμένουμε τη «γιορτή» κάθε μικρής ή μεγάλης ανάστασης της ζωής μας!  Γιατί όλοι μας, κάπου βαθιά μέσα μας, προσδοκούμε  μια δική μας, προσωπική και καθαρά λυτρωτική ανάσταση της ψυχής, των επιθυμιών ή των ευχών μας. Προσδοκούμε να «ζωντανέψουν» όλα αυτά που έχουν πεθάνει… όλα εκείνα που αφήσαμε να πεθάνουν. Αυτό όμως είναι τελικά το νόημα; Μήπως το νόημα είναι να μην τα αφήνουμε να πεθαίνουν; Να προσπαθούμε λίγο περισσότερο για να τα κρατήσουμε στη ζωή; Μήπως να προσπαθούμε λίγο καλύτερα;

Ανάσταση της ελπίδας

Όνειρα, επιθυμίες, αγάπη, ανθρώπους  και τόσα άλλα που γέμιζαν την ψυχή μας και που αφήσαμε να χαθούν, τα θέλουμε πίσω. Ατόφια και ακέραια…  Ξέρεις τι είναι η Ανάσταση που την περιμένεις με τόση λαχτάρα; Ελπίδα είναι!

Τι ελπίζεις;

  • Να σταματήσεις να πονάς… και να βρεις τη δύναμη να μην επιτρέψεις σε κανέναν πια να σε πονέσει από εδώ και πέρα.
  • Κανείς να μη σε αρνηθεί πια… Δεν έχεις ανάγκη από «μισούς ανθρώπους κοντά σου. Δεν έχεις ανάγκη τα «ίσως» και τα «μπορεί» κανενός που δεν μπορεί να σταθεί ολόκληρος δίπλα σου.
  • Να σταματήσεις να φοβάσαι ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ να τα καταφέρεις. Ο φόβος δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή αντίδραση. Μην τον αφήσεις να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη και την ευτυχία σου!
  • Οι φίλοι σου να είναι περισσότεροι από τους εχθρούς σου…
  • Να μη συναντήσεις άλλους Ιούδες στo δρόμο σου… 
  • Ελπίζεις να γίνεις ο φοίνικας που θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.
  • Ελπίζεις να αγαπήσεις και να αγαπηθείς όπως σου αξίζει… να νιώσεις όλα εκείνα τα συναισθήματα που φέρνουν χαρά και ευτυχία και χαμόγελα στα χείλη και στην καρδιά σου.

 Όλα αυτά και ακόμα πιο πολλά τα περιμένεις, για να μπορέσεις να συνεχίσεις στην επόμενη πίστα της ζωής σου ακόμα πιο δυνατή… ακόμα πιο σοφή… ακόμα πιο γενναία…

Ο κύκλος της ζωής

Η ζωή, εξάλλου, πάντα συνεχίζεται. Πάντα θα εναλλάσσεται μια σταύρωση με μια ανάσταση. Πάντα θα καλωσορίζουμε κάτι νέο και θα αποχαιρετούμε κάτι παλιό που έκανε τον κύκλο του. Πάντα κάτι θα πεθαίνει και κάτι καινούριο θα γεννιέται.  Άνθρωποι θα μπαίνουν στη ζωή μας… άλλοι θα φεύγουν… θα πονάμε, θα γελάμε, θα κλαίμε, θα χαιρόμαστε και ο κύκλος δεν θα κλείνει ποτέ. Γιατί αυτό είναι η ζωή. Στο τέλος, αυτό που έχει σημασία είναι πόσο εξελίχθηκες μέσα από τον πόνο, πόσο καλύτερος άνθρωπος έγινες, αν έγινες, πόσο άντεξες και πως τα κατάφερες! 

Ιούδας δεν είναι πάντα ο άλλος…

Θα υπάρχουν πάντα Ιούδες γύρω μας, να μας υπενθυμίζουν πως εκτός από άσπρο υπάρχει και μαύρο. Εκτός από το καλό, υπάρχει και το κακό. Εκτός από το φως υπάρχει και το σκοτάδι. Το λάθος που κάνουμε οι άνθρωποι είναι ότι ψάχνουμε μια ιδανική ζωή χωρίς αυτούς, ξεχνώντας πως πολλές φορές καταλήγουμε να γίνουμε εμείς οι Ιούδες στη ζωή των άλλων. Το ποιοί «προδότες» θα μπουν στη ζωή μας και θα μας βλάψουν δεν μπορούμε να το ελέγξουμε εξ’ ολοκλήρου. Και τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό, εκτός από το να τους απομακρύνουμε από κοντά μας. Αυτό, όμως που μπορούμε με βεβαιότητα να κάνουμε, είναι να μην γίνουμε εμείς αυτοί που θα θέλουν οι άλλοι να απομακρύνουν. Να μη γίνουμε εμείς οι προδότες αξιών, αρχών, ηθικής και ακεραιότητας… αλλά το πιο σημαντικό είναι να μη γίνουμε οι προδότες κατά του εαυτού μας. Είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε το φταίξιμο πάντα στους άλλους, τους «κακούς» και εμείς να «νίπτουμε τας χείρας μας» και να θεωρούμε ότι μόνο οι άλλοι φταίνε για τη σταύρωσή μας.

Νιώσε ευγνωμοσύνη!

Ανάσταση σημαίνει ξαναζώ! Σημαίνει έχω ακόμα μία ευκαιρία στη ζωή να αποδείξω πως μπορώ να γίνω ακόμα πιο καλός άνθρωπος. Ακόμα πιο σπουδαίος άνθρωπος! Σήκωσε ψηλά το κεφάλι σου, ρίξε μια τελευταία ματιά σε όλα τα άσχημα της ζωής σου και κοίταξε μπροστά σε αυτό που σε περιμένει να σου δώσει χαρά και ζωή! Νιώσε ευγνωμοσύνη για ό, τι έχεις!  Συνειδητοποίησε πως η δύναμη της ανάστασης δεν προέρχεται από τον ουρανό. Η  πραγματική δύναμη κρύβεται μέσα σου! Είναι εκείνη η δύναμη που θα προσπαθήσει να  πολεμήσει κάθε κακό που υπάρχει στη ζωή σου και να σε οδηγήσει στην ευτυχία.

Μια ευχή

Ξεκίνα μια καινούρια ζωή! Είναι στο δικό σου χέρι να μην αφήσεις κάποια πράγματα να «πεθάνουν»… όπως η αγάπη, όπως η καλοσύνη, όπως η αλήθεια της ψυχής σου. Αν πεθάνουν όλα αυτά δεν θα αναστηθούν τόσο εύκολα… μπορεί και ποτέ ξανά! Ο  Ιούδας πρόδωσε με ένα φιλί γιατί δεν ήξερε να αγαπάει. Δεν ήξερε πως το φιλί είναι αγάπη. Εσύ, όμως, που ξέρεις, μπορείς να το δείξεις σε αυτούς που δεν ξέρουν. Αγάπησε! Φέρε κοντά τους ανθρώπους. Μάθε να συγχωρείς, δε χρειάζεται κάποιος να σταυρώνεται πάντα! Άσε να πεθάνει μόνο το κακό, το άσχημο, το λίγο και το αβέβαιο!

Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος στον κόσμο αυτό που να μην κρύβει ένα καρφί μέσα του ή μια προδοσία. Αυτό όμως που δίνει σε όλους μας μια μέρα ζωής ακόμα, ένα μήνα ζωής ακόμα, ένα χρόνο ζωής ακόμα, μια ολόκληρη ζωή ακόμα… είναι η ΑΓΑΠΗ που πλανιέται γύρω μας… είτε τη βλέπουμε, είτε την ακούμε, είτε τη νιώθουμε, είτε την περιμένουμε.

Να την κρατάμε ψηλά την αγάπη! Να προσπαθούμε να κάνουμε τους ανθρώπους λιγότερο λυπημένους και στις δύσκολες στιγμές να είμαστε δίπλα τους! Ας μένουμε και ας παλεύουμε για ότι αξίζει να ζήσει. Ας αφήσουμε να πεθάνει μόνο η κακία, το μίσος, ο φθόνος και η ζήλεια. Να είμαστε λίγο πιο άνθρωποι, λίγο πιο αληθινοί, λίγο πιο ευαίσθητοι…  Με μια λέξη… Να αγαπιόμαστε!

Φωτογραφία Morgan Sessions.

Κείμενο της Certified Life & Business Coach και Επικοινωνιολόγου Αφροδίτης Χόντου.

www.afroditihondou.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here