Ένα γράμμα για τη Γυναίκα

Γυναίκα! Αμέτρητα άρθρα έχουν γραφτεί γι’ αυτή… Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, πώς να παίξεις σωστά το ρόλο σου, να επιβιώνεις μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, να υποστηρίζεις δυναμικά αυτό που είσαι. Και φυσικά, πώς να γίνεις καλύτερη μαμά, καλύτερη σύζυγος, καλύτερη μαγείρισσα, καλύτερη ερωμένη. Τίποτα από όλα αυτά δε θέλω να σου πω! Δεν χρειάζεσαι άλλες οδηγίες χρήσης. Τα αντικείμενα έχουν οδηγίες χρήσης, όχι οι γυναίκες.

Θέλω να σου μιλήσω…

Ναι, να σου μιλήσω για όλα εκείνα που ίσως δεν σκέφτηκες, δεν τόλμησες, δεν προσπάθησες, δεν κατάφερες μέχρι τώρα. Να σου πω για όλα εκείνα που αξίζει να είσαι και για όλα εκείνα που δε σου επιτρέπουν να είσαι. Θέλω να μιλήσω σε σένα που φοβάσαι, σε σένα που πονάς, που κουράστηκες, που προδόθηκες, που έχασες τη δύναμή σου και την ελπίδα σου. Σε σένα που είσαι μόνη σου, σε σένα που εγκατέλειψαν, σε σένα που νομίζεις πως δεν θα τα καταφέρεις. Θέλω να σου πω πόσο υπέροχο και μοναδικό πλάσμα είσαι!

Έχεις την ξεχωριστή ιδιότητα να είσαι ταυτόχρονα το ίδιο δυνατή και αδύναμη. Να χαμογελάς στα δύσκολα και να κλαις από χαρά στα εύκολα! Να μην υπάρχει τίποτα σε αυτή τη ζωή που δεν μπορείς να καταφέρεις αλλά να λυγίζεις μπροστά σε μια προδοσία.

Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει, οφείλεις να είσαι μια σπουδαία και αληθινή γυναίκα. Μέσα σε έναν κόσμο που εύκολα απορρίπτει, που βιάζει, σκοτώνει, κακοποιεί και εκμεταλλεύεται, καλείσαι να αποδείξεις την αξία και την δύναμή σου!

“Αληθινή” γυναίκα

Ως αληθινή γυναίκα οφείλεις να μην ξοδεύεις την ψυχή σου μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο από παραμορφωμένα πρόσωπα, influencers και τέλεια κορμιά με κοιλιακούς και ακριβές διακοπές. Η αληθινή ζωή είναι έξω και πέρα από όλα αυτά. Η αληθινή ζωή υπάρχει μέσα σε ανθρώπων γεμάτες από ειλικρίνεια αγκαλιές, από συναισθήματα, προσοχή, ενδιαφέρον και αγάπη. Όχι πίσω από καλογυαλισμένα αυτοκίνητα, ακριβά ρούχα και ψεύτικες βλεφαρίδες.

Μην συμβιβάζεσαι σε κρύες αγκαλιές για να μη νιώσεις μόνη. Δεν σου αξίζουν οι «σχεδόν» σχέσεις. Και θυμήσου! Δεν αρκεί να είσαι όμορφη στο «έξω» σου. Η ομορφιά θα σου ανοίξει μια πόρτα αλλά είναι το μυαλό σου εκείνο που θα σε κάνει να περάσεις αυτή την πόρτα!

Μη λυγίζεις μπροστά σε κανένα ψέμα και σε καμία αποχώρηση. Ήρθε, σου είπε πως σ’ αγαπάει, ζήσατε μαζί για λίγο το παραμύθι του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και μετά έφυγε. Και το παραμύθι δεν είχε happy end. Και δεν έζησαν «αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.»

Μαθήματα ζωής

Ξέρεις… Δεν έρχονται όλοι οι άνθρωποι στη ζωή μας για να μείνουν. Οι πιο πολλοί φεύγουν. Υπάρχουν κι αυτοί που θα μείνουν, που θα επιμείνουν, που θα προσπαθήσουν, που θα σε διεκδικήσουν, που δεν θα θελήσουν να σε χάσουν… Αλλά υπάρχουν και αυτοί που απλά θα περάσουν από τη ζωή σου. Αυτοί που θα έρθουν για λίγο, θα σου μάθουν αυτό που πρέπει να μάθεις και μετά θα φύγουν.

Κι εσύ, έχεις ήδη πάρει ένα σπουδαίο μάθημα: Έχεις μάθει να χάνεις! Κι αυτοί «κέρδισαν» λες. Να τις χαρίζεις τέτοιες νίκες, δεν τις χρειάζεσαι. Να αποδεχθείς πως η ζωή δεν μας δίνει πάντα αυτό που θέλουμε. Μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε, για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της ζωής μας. Πιο δυνατές, πιο σοφές, πιο ανθεκτικές!

Όλα είναι στο πρόγραμμα

Θα αγαπήσεις δυνατά! Θα αγαπήσεις γεμάτη προσδοκίες και όνειρα. Και θα απογοητευτείς, θα προδοθείς, θα πονέσεις. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο που η ζωή σε προκαλεί να της αποδείξεις πόσο δυνατή και σπουδαία γυναίκα είσαι. Μη σκύψεις το κεφάλι. Ο πόνος κάτι ήρθε να σου διδάξει και είναι αναπόφευκτος. Είναι οι εξετάσεις που η ζωή ζητάει να δώσουμε για να πάμε παρακάτω. Κατανόησέ τον και δες τον σαν μια ευκαιρία για την αλλαγή σου.

Θα υπάρξουν φορές που θα χάσεις τον δρόμο σου, φορές που θα νομίζεις πως κάνεις κύκλους γύρω από τον εαυτό σου καταλήγοντας πάλι και πάλι στο ίδιο σημείο, φορές που δεν θα θες να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και φορές που θα νιώθεις θυμό, οργή και αγανάκτηση για όλα αυτά που περνάς.

Αγάπησε φίλη μου τη λύπη σου όπως αγαπάς τη χαρά σου. Αγάπησε τον εαυτό σου, γιατί κανείς δεν θα το κάνει για σένα, αν δεν το κάνεις πρώτη εσύ. Γίνε μία drama queen αλλά για λίγο μόνο. Κλάψε στις αγκαλιές των φίλων σου και μετά, φόρα τα ψηλά σου τακούνια, το πιο έντονο κραγιόν σου, το πιο όμορφο χαμόγελό σου και βγες εκεί έξω να δείξεις σε όλους πώς είναι να μην παραδίδεις τα όπλα.

Στη κάθε μορφής, βία και κακοποίηση ΦΥΓΕ!

Φύγε μακριά από ότι σε πληγώνει, από ότι δεν σε σέβεται, από ότι μειώνει την αξιοπρέπειά σου. Να μην ανέχεσαι να σε προσβάλλουν, να σε αγνοούν, να σε απαξιώνουν. Να μάθεις να φεύγεις! Η αποχώρηση είναι η πιο γενναία πράξη ενός ανθρώπου που εκτιμά τον εαυτό του. Να φεύγεις και να αφήνεις πίσω σου μόνο καλό και αναμνήσεις! Μόνο την αγάπη, τη σημασία και την στοργή που κάποτε έδωσες. Έτσι θες να σε θυμούνται, έτσι δεν είναι;

Πέταξε την πίκρα και όλα τα «γιατί» που σε τρώνε, σήκωσε ψηλά το κεφάλι σου και ξεκίνα να τρέχεις μακριά από όλα αυτά που σε πληγώνουν, μακριά από αυτούς που δεν σε εκτιμούν και δεν καταλαβαίνουν πως ό, τι τους έδωσες,  δεν τους το χρωστούσες.

Μάθε να συγχωρείς. Για να μπορείς να προχωράς. Στο τέλος της μέρας θα νιώθεις ήδη καλύτερα και πιο έτοιμη να παραδώσεις το παρελθόν στο παρελθόν και να αντιμετωπίσεις το μέλλον ελεύθερη από συναισθήματα που σε κρατούν πίσω. Μπροστά σε περιμένει η χαρά και η ευτυχία σου. Δεν υπάρχει χώρος για κανένα καταστρεπτικό συναίσθημα.

#Womanadvice

·Εμπιστεύσου τη μαγεία μιας καινούριας αρχής.

·Γίνε ευλογία, γίνε ήλιος φωτεινός. Γίνε η χαρά που όλοι ψάχνουν να βρουν στη ζωή τους.

·Να κάνεις πάντα ένα βήμα μπροστά. Πάντα ένα βήμα προς το μέλλον. Και ποτέ μην κοιτάς πίσω σε ότι σε πλήγωσε.

·Γλέντα τη ζωή με όλη τη δύναμη της ψυχής σου.

·Βρες ευκαιρίες για να γελάσεις, να αγαπήσεις, να υποσχεθείς, να αισθανθείς, να κάνεις λάθη, να ζήσεις.

·Να είσαι ΕΚΕΙΝΗ. Η μία! Εκείνη που θα θαυμάζουν. Όχι επειδή είσαι όμορφη, αλλά επειδή είσαι τόσο μοναδική!!

· Μην εκδικείσαι ποτέ. Θα το κάνει η ζωή για σένα, έχε της εμπιστοσύνη. Να υψώνεις μόνο το κεφάλι σου και ποτέ τη φωνή σου. Κανείς δε θα σου δώσει σημασία επειδή φωνάζεις, κλαις και απαιτείς. 

· Λέγε πάντα την αλήθεια σου χωρίς να φοβάσαι. Να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Δεν μπορείς να είσαι κάτι άλλο!

Πραγματική γυναίκα είναι κάθε γυναίκα!

Κάθε γυναίκα που με το θάρρος της μπορεί και αλλάζει τον κόσμο και με την εσωτερική της δύναμη αλλάζει το δρόμο που άλλοι προσπάθησαν να στρώσουν για αυτήν. Μια γυναίκα που αγαπάει κι ας μην την αγαπούν. Εκείνη που δε φοβάται τη μοναξιά και που ζει για το «όλα» ή «τίποτα».

Αληθινή γυναίκα είναι αυτή που δεν χρησιμοποιεί κόλπα και στρατηγικές για να κερδίσει, αλλά χάρη και αγάπη και αξιοπρέπεια. Αληθινή γυναίκα είσαι εσύ!


Φωτογραφία, Κruchkina.

Κείμενο της Certified Life & Business Coach και Επικοινωνιολόγου Αφροδίτης Χόντου.

www.afroditihondou.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here