Κορωνοϊός: Οι σταρ της showbiz κάνουν το χρέος τους

Η Rihanna στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες προσφέροντας 5 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μετά τους οίκους πολυτελείας και τις εταιρίες μόδας, τη σκυτάλη παίρνουν τα αστέρια της showbiz καθώς αναλαμβάνουν δράση απέναντι στη πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησε η ραγδαία εξάπλωση του Covid-19.

Η Rihanna στη πρώτη γραμμή

Στη κορυφή της λίστας στέκεται η Rihanna. Χρησιμοποιώντας σαν όχημα το βραβευμένο μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα εκπαίδευσης και άμεσης περίθαλψης Clara Lionel Foundation που δημιουργήθηκε στη μνήμη της γιαγιάς της, η Rihanna διαθέτει 5 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη ιατρικού προσωπικού και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. “Εδώ και πέντε χρόνια, αντιδρούμε άμεσα απέναντι σε μερικές από τις πιο καταστροφικές περιβαλλοντικές κρίσεις του πλανήτη. Η προστασία των εργαζομένων στην υγεία και των περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων απαιτεί την άμεση στήριξή μας. Τώρα είναι η ώρα για δράση.” ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του Ιδρύματος Clara Lionel. Οι πόροι θα διατεθούν σε :

  • Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες και σε ηλικιωμένους στις ΗΠΑ.
  • Ιατρικές εξετάσεις και περίθαλψη στην Αϊτή, στο Μαλάουι και σε γενικότερη στήριξη των αυτοχθόνων κοινωνιών.
  • Παροχή προστατευτικό ιατρικού υλικού στους εργαζομένους στον χώρο της υγείας και σε διαγνωστικά εργαστήρια. Δημιουργία και συντήρηση μονάδων εντατικής θεραπείας.
  • Εκπαίδευση παραϊατρικού προσωπικού, πρόληψη της περαιτέρω διάδοσης της πανδημίας. Στήριξη νοσοκομειακού δυναμικού σε χώρες που αντιμετωπίζουν έξαρση του Covid-19.
  • Διανομή αναπνευστήρων όπου αυτό χρειαστεί.
Η Rita Ora με το μπλουζάκι της καμπάνιας Stop The Spead

Εμψύχωση από τους σταρ

Τα κινηματογραφικά στούντιο έχουν αναβάλει επ’ αόριστον τις πολυέξοδες παραγωγές. Αμέτρητοι σταρ σπεύδουν να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Μουσικοί όπως η Lizzo, ο John Legend, η Pink, o Keith Urban, ο Chris Martin των Coldplay και η Katharine McPhee μετέδωσαν αυτοσχέδια acoustic κονσέρτα από τα σπίτια τους. Η Miley Cyrus, η Natalie Portman, η Sarah Jessica Parker, η Sharon Stone και η Julianne Moore στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα με οδηγίες προφύλαξης και tips που διευκολύνουν τη ζωή στη καραντίνα. Η Rita Ora έκανε κάτι πιο δραστικό. Ένωσε τις δυνάμεις της με τα Ηνωμένα Έθνη και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στήριξε το λανσάρισμα της καμπάνιας #StopTheSpread σχεδιάζοντας μια mini συλλογή με T-Shirts και hoodies.

Η Blake Lively και ο Ryan Reynolds πρόσφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια στις οργανώσεις σίτισης Feeding America και Food Banks Canada

Έμπρακτη στήριξη

Και μερικοί άλλοι περάσαν από τη θεωρεία στη πράξη στηρίζοντας οικονομικά τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε την Blake Lively και τον Ryan Reynolds, την Kelly Ripa και τον Mark Consuello, τον Russell Wilson και την Ciara. Τα τρία ζευγάρια έδειξαν την ανθρωπιά τους προσφέροντας από 1 εκατομμύριο δολάρια το κάθε ένα, σε ομάδες σίτισης στην Αμερική και στον Καναδά. Με σημαντικά μικρότερα ποσά στήριξαν τις τοπικές κοινωνίες οι Justin Bieber, Kayne West, Justin Timberalke, Donattela Versace, Kristen Bell και η influencer Chiara Ferragni. Τέλος η Kim Kardashian και η Lady Gaga στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Παραχώρησαν πενιχρά ποσοστά από τις πωλήσεις των προϊόντων τους σε οικογένειες που πλήττονται από τον Covid-19 και σε παροχή δωρεάν γευμάτων.

Κείμενο, Λένα Παπαχριστοφίλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here