C’est moi toujours / Είμαι πάντα εγώ

Ένα χρόνο και δεκαέξι συμμετοχές μετά, το Guest Creatives γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια, φιλοξενώντας με μια φρέσκια ιστορία μόδας. Είναι το C’est moi toujours. Ένα διαφορετικό fashion story εστιασμένο στον πειραματισμό και στην ομορφιά της διαφορετικότητας.

“Αυτό το φωτογραφικό story είναι ένας πειραματισμός πάνω στο στυλ και τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που ανοίγονται μπροστά μας. Έτσι δουλέψαμε γύρω από μία βασική ιδέα: Κάθε λήψη θα έχει τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα!” λέει ο φωτογράφος Γιώργος Βελισσάριος μιλώντας για τη δεύτερη συμμετοχή του στο Guest Creatives που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας την creative director και stylist Νίκη Παγιατάκη. “Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα κινηματογραφικό timeline εικόνων που θα υμνεί αυτό που αγαπάμε περισσότερο στη μόδα. Την πηγαία έκφραση και την απόδραση από την πεζή πραγματικότητα! Φωτογραφίσαμε λίγο έξω από την Αθήνα. Αλλά το set είναι απλά το πλαίσιο για το συναίσθημα που αποζητούμε. Ένα συναίσθημα τόσο απτό και ταυτόχρονα τόσο φευγαλέο!”

Παρόρμηση: Η εξέλιξη του προσωπικού στυλ

“Η ιδέα του προσωπικού στυλ είναι ζητούμενο για τον κάθε ένα από εμάς σε αυτή τη δουλειά” λέει ο Γιώργος Βελισσάριος. “Το φως είναι επίσης πολύ προσωπική υπόθεση. Το πόσο και πως θα πειράξεις τις φωτογραφίες σου μετά. Ζητήματα που με έχουν απασχολήσει πολύ τα τελευταία 7 χρόνια που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτά τα χρόνια η μόδα όχι απλά δεν έχει μείνει στάσιμη αλλά έχει αλλάξει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς – λόγω της τεχνολογίας φυσικά. Κι εγώ προσπαθώ να αλλάξω και να εξελιχθώ μαζί της. Κάθε φορά μου αρέσει να δοκιμάζω κάτι καινούριο και στο συγκεκριμένο story άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να επιλέξει κάδρα, φωτισμούς και colors καθαρά παρορμητικά. Μπορώ να πω ότι εκείνη την ημέρα κυρίως αυτοσχεδιάζαμε.” 

Φόρεμα και καπέλο Yiorgos Eleftheriades, Yiorgos Eleftheriades Space. Μπότες από προσωπική συλλογή.

Αυθόρμητος πειραματισμός και σπάσιμο της νόρμας

“Σήμερα η μόδα είναι περισσότερο ανοιχτή από ποτέ. Οι τάσεις έχουν πλέον ξεπεραστεί και οι δημιουργοί λειτουργούν με απόλυτη ελευθερία σε όλα τα επίπεδα” λέει η creative director Νίκη Παγιατάκη. “Βρίσκω αυτή την εξέλιξη συναρπαστική καθώς μου επιτρέπει -τουλάχιστον στα προσωπικά μου project- να σπάω τη νόρμα. Να λειτουργώ αυθόρμητα, ενίοτε και πειραματικά! Μέσω των outfits του fashion story C’est moi toujours, που είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, τονίζεται η έννοια των διαφόρων characters που μπορεί να υιοθετήσει μια γυναίκα, καταλύοντας μέσω της διάθεσής της όλα τα στεγανά! Αρκεί να το αισθανθεί!”

Φόρεμα Melissanthi Spei. Χρυσά σκουλαρίκια hriam. Πέδιλα Alexander McQueen, Brandsamsara.
Φόρεμα Yiorgos Eleftheriades, Yiorgos Eleftheriades Space. Μπότες από προσωπική συλλογή.
Oversized τζάκετ Segeltuchjacke, γαλότσες Jimmy Choo For Hunter Wellington, όλα από το Βrandsamsara.
Oversized τζάκετ Segeltuchjacke, γαλότσες Jimmy Choo For Hunter Wellington, όλα από το Βrandsamsara.
Φόρεμα Yiorgos Eleftheriades φορεμένο πάνω από πλισέ φούστα. Ηoody, φούστα και μπότες από προσωπική συλλογή.
Φόρεμα Yiorgos Eleftheriades φορεμένο πάνω από πλισέ φούστα. Ηoody, φούστα και μπότες από προσωπική συλλογή.
Δαντελένιο top Etro, βελούδινη φούστα Loona, platform boots Marni, όλα από το Brandsamsara.
Παλτό από ανακυκλωμένο PVC, Yiorgos Eleftheriades, Yiorgos Eleftheriades Space.
Γούνινο top και vintage σορτς Τoretali, γούνινες platform boots Marni, Brandsasmara.
Γούνινο top και vintage σορτς Τoretali, γούνινες platform boots Marni, Brandsasmara.

Photography: Γιώργος Βελισσάριος

Style: Νίκη Παγιατάκη

Make up & Hair styles Νικόλ Σουρβίνου

Muse: Iliani Petrovits via Angie Agnieszka Scouting


Επιμέλεια Guest Creatives Project, Λένα Παπαχριστοφίλου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here