Αστρολογικές προβλέψεις Aπριλίου 2023: Kάνε την υπέρβαση

Αστρολογικές προβλέψεις Aπριλίου 2023: Kάνε την υπέρβαση

Δεν είναι τυχαίο συμβολικά ότι το Πάσχα και η Ανάσταση φιλοξενούνται σε έναν μήνα που η φύση ανθίζει και αναγεννάται έπειτα από το βαρύ και σκοτεινό κλίμα του Χειμώνα. Oι Αστρολογικές προβλέψεις Aπριλίου 2023 αποδεικνύουν πως όπως η φύση προσαρμόζεται σιγά σιγά στα νέα δεδομένα, έτσι και το φετινό Απρίλιο, ο κόσμος μας προσαρμόζεται στις μεγάλες και καθοριστικές πλανητικές αλλαγές που έφερε ο προηγούμενος μήνας. Παράλληλα με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, που πέρασαν στους Ιχθύες και στον Υδροχόο αντίστοιχα, επηρεάζοντας τις παγκόσμιες εξελίξεις, ο μήνας αυτός περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα Έκλειψη στις 20/4 αλλά και την ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ταύρο από τις 21/4.

Μέσα από το ζώδιο του Ταύρου η επικοινωνία γίνεται πιο αδιάλλακτη και μονοδιάστατη, αφού στερείται ευελιξίας και διαλλακτικότητας. Όμως το να επιμένει κάποιος από πείσμα στη γνώμη του δεν προάγει ούτε τις σχέσεις ούτε τις καταστάσεις. Με τον ανάδρομο Ερμή, πέρα από καθυστερήσεις, παρεξηγήσεις και αλλαγές σχεδίων, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα επανεξέτασης των θεμάτων που σε απασχολούν. Μια δεύτερη ματιά πολλές φορές είναι αρκετή για να αναθεωρήσεις αποφάσεις και να προχωρήσεις με πιο σωστά βήματα. Με τη δυναμική Έκλειψη Ηλίου στην τελευταία μοίρα του Κριού αναδύονται θέματα προσωπικών επιδιώξεων και κατά πόσον αυτές έχουν καταπιεστεί από τις συνθήκες της ζωής σου. Χρειάζεται θάρρος και πίστη στις δυνάμεις σου για να κάνεις την υπέρβαση, να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει και να προχωρήσεις μπροστά.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4): Ανακάλυψε τις ευκαιρίες που κρύβονται για σένα

Ο Απρίλιος είναι τελευταίος μήνας που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου, άρα είναι και ο μήνας που θα πρέπει να αξιοποιήσεις ευκαιρίες. Η εύνοια ωστόσο δεν είναι πάντα εμφανής. Κάτι που συνέβη το διάστημα της διέλευσης αυτής φαινομενικά ασήμαντο ή και δυσάρεστο μπορεί να παίξει στην πορεία καθοριστικό ρόλο στη θετική εξέλιξη των θεμάτων που σε ενδιαφέρουν. Για τους γεννημένους τις τελευταίες μέρες του Κριού, η έκλειψη στις 20/4 χτυπάει το καμπανάκι των προσωπικών επιδιώξεων και σε καλεί να βρεις το θάρρος να κάνεις την υπέρβαση που απαιτείται για να τις διεκδικήσεις.

Ο Ερμής στον Ταύρο φέρνει συζητήσεις και σκέψεις γύρω από τα οικονομικά σου, τις οποίες από τις 21/4 μπορεί να αναθεωρήσεις. Μη βιάζεσαι, αλλά δείξε εγκράτεια και συνέπεια. Το οικογενειακό κλίμα διαταράσσεται από συγκρούσεις και εντάσεις και σε αρκετό βαθμό ευθύνεται και η δική σου συμπεριφορά. Παρατήρησε πόσο γρήγορα αλλάζουν οι καταστάσεις γύρω σου τη στιγμή που θα αποφασίσεις να αλλάξεις εσύ τη συμπεριφορά σου.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5): Εστίασε στην ουσιαστική επικοινωνία με διαλλακτικότητα και ευελιξία

Μέχρι τις 11/4 συνεχίζεις να απολαμβάνεις το οφέλη της Αφροδίτης στο ζώδιό σου, η οποία ενισχύει τη γοητεία σου και τη διάθεση να απολαύσεις τη ζωή. Από τις 3/4 που και ο Ερμής εισέρχεται στο ζώδιό σου οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες αυξάνονται και θέλεις να προωθήσεις τις ιδέες σου. Ενώ παράλληλα και η επίδραση του Άρη, στον τομέα της επικοινωνίας και των μετακινήσεων, ενισχύει τις επαφές σου.

Οι Αστρολογικές προβλέψεις Aπριλίου 2023 όμως σου εφιστούν την προσοχή. Από τις 21/4 όπου ξεκινά η ανάδρομη πορεία του Ερμή και μάλιστα στον Ταύρο, μπορεί να αναθεωρήσεις ακόμη και τις ίδιες σου τις ιδέες. Για αυτό οφείλεις να προσπαθήσεις να μην είσαι αδιάλλακτη και αμετακίνητη στις απόψεις σου. Αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες μέρες του Ταύρου, η επίδραση του Πλούτωνα έχει αρχίσει να λειτουργεί μεταμορφωτικά για σένα. Κυρίως όμως έχει αρχίζει να γκρεμίζει ό,τι δε σε εξυπηρετεί πια, ιδίως καταστάσεις που είχες αφήσει εσύ η ίδια να παρακμάσουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6): Κράτα για την ώρα τα σχέδια σου μυστικά

Μετά από πολλούς μήνες έντασης και υπερδραστηριότητας ο Απρίλιος σε βρίσκει χωρίς την παρουσία του Άρη στο ζώδιό σου! Η ενέργειά σου αρχίζει να επιστρέφει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα κι εσύ να επανέρχεσαι σε πιο ομαλούς ρυθμούς. Εκτός αυτού, από τις 11/4 η είσοδος της Αφροδίτης στους Διδύμους προσδίδει γοητεία και καλή διάθεση. Μα πιο πολύ ενισχύει την τάση να ομορφύνεις τη ζωή σου και να αναζητήσεις αρμονία.

Σίγουρα μια έννοια παραπάνω για τα οικονομικά σου υπάρχει, μιας και κάνεις παραπάνω έξοδα και κάποια από αυτά παρορμητικά. Η ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σου Ερμή από τις 21/4 φέρνει μπερδέματα, παρεξηγήσεις, μυστικές επαφές αλλά και μια γενικότερη εσωτερική σύγχυση. Η επαγγελματικοί σου στόχοι σοβαρεύουν και οι υποχρεώσεις αυξάνονται. Από τη μια νιώθεις ότι θέλεις να διακριθείς και να προαχθείς στην καριέρα σου. Από την άλλη όμως βλέπεις ότι υπάρχουν εμπόδια και αποθαρρύνεσαι. Κοίτα μονάχα το επόμενο βήμα και προχώρα αργά και σταθερά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7): Διαχειρίσου έξυπνα την ενέργεια σου

Η αλλαγή στην ενέργειά σου οφείλεται στην παρουσία του Άρη στο ζώδιό σου από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Και σαφώς μπορεί η πλανητική αυτή θέση να σε εφοδιάζει με περισσότερη όρεξη να δραστηριοποιηθείς και να προχωρήσεις τα θέματά σου, όμως συγχρόνως φέρνει εκνευρισμό και εντάσεις. Οι συχνές αλλαγές στη διάθεσή σου μπερδεύουν τους δικούς σου ανθρώπους και φέρνουν συγκρούσεις.

Από την άλλη, με την ανάδρομη πορεία του Ερμή, δεν είναι απίθανο να ξανασυναντηθείς με φίλους που έχεις χαθεί και σου είχαν λείψει. Εμπόδια και καθυστερήσεις σχετικά με ταξίδια και σπουδές δεν πρέπει να σε αποθαρρύνουν. Αντιθέτως ενίσχυσε την πίστη σου ότι κάποιες φορές κάτι που μπορεί να φαίνεται αντίθετο με τις επιθυμίες σου συμβαίνει για το μακροπρόθεσμο καλό σου. Η Πανσέληνος στις 6/4 σε αναστατώνει αρκετά και φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα οικογενειακά και επαγγελματικά που πρέπει να διαχειριστείς. Η επαγγελματική σου άνοδος δημιουργεί ανασφάλεια στα μέλη της οικογένειάς σου.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8): Η μοναχική δράση φέρνει πιο ουσιαστικά αποτελέσματα

Η παρασκηνιακή δράση σου ταιριάζει περισσότερο αυτήν την περίοδο και για το λόγο αυτό προτιμάς να ενεργείς μόνη και χωρίς να εμπλέκονται πολλοί στα σχέδιά σου. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Aπριλίου 2023 σου υπενθυμίζουν πως αυτός είναι ο τελευταίος μήνας της εύνοιας του Δία σε θέματα που σχετίζονται με εξωτερικό, ταξίδια, εκπαίδευση. Οφείλεις να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες στο έπακρο και να εμπιστευτείς τη ζωή σε αυτά που έχει κρυμμένα για σένα.

Με τον Ερμή στον Ταύρο, αλλά και την ανάδρομη πορεία του από τις 21/4, η επικοινωνία παρεμποδίζεται και δη σε σχέση με επαγγελματικά θέματα. Μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και να πάρεις αποφάσεις για το επαγγελματικό σου μέλλον. Μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία. Η Έκλειψη στις 20/4 σε κινητοποιεί να αλλάξεις τρόπο σκέψης και αντίληψης ώστε να υπερβείς τα εμπόδια που βάζεις εσύ στον εαυτό σου. Οι φίλοι είναι στο πλευρό σου, νιώθεις συμπαράσταση και περνάς όμορφες στιγμές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9): Κάνε τους σωστούς χειρισμούς και κλείσε εκκρεμότητες

Εδώ και πολλούς μήνες η δυσαρμονική θέση του Άρη προς το ζώδιό σου σε κούρασε και σε έβγαλε από τα νερά σου. Οι εντάσεις και τα μικροεμπόδια έγιναν η καθημερινότητά σου. Το σκηνικό όμως έχει αλλάξει και σιγά σιγά αρχίζεις να το αντιλαμβάνεσαι με κάποια επιφυλακτικότητα.  Ο Ερμής μπορεί να γυρνάει ανάδρομος στις 21/4, ωστόσο σε ένα φιλικό προς εσένα ζώδιο μπορεί με τους κατάλληλους χειρισμούς να λειτουργήσει υποβοηθητικά.

Έρχεσαι αντιμέτωπη με εκκρεμότητες από το παρελθόν και καλείσαι να τις διευθετήσεις. Κάποιες καθυστερήσεις όμως σε θέματα ταξιδιών, ή σχετικά με εκπαίδευση και εξωτερικό μπορεί να αλλάξουν το πρόγραμμά σου. Δεν είναι απίθανο να έρθουν στη ζωή σου χρήματα από πηγές πέραν της προσωπικής σου εργασίας. Αν υπάρχουν προοπτικές για κληρονομιές ή δάνεια υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ο φιλικός και κοινωνικός σου κύκλος σε καλεί να δραστηριοποιηθείς και να νιώσεις πως προσφέρεις στο σύνολο. Το εργασιακό κλίμα βελτιώνεται.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10): Κάνε την υπέρβαση στις σχέσεις σου

Στις αρχές του μήνα δύο να είναι οι αστρολογικές επιδράσεις που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή σου: πρώτον η νέα θέση του Άρη στον Καρκίνο και έπειτα η Πανσέληνος στο ζώδιό σου στις 6/4. Δεν είναι η πιο εύκολη περίοδος για να ελέγξεις τα συναισθήματά σου και μπορεί να παρατηρήσεις ότι σε παρασύρουν και αντιδράς σπασμωδικά και παρορμητικά. Ωστόσο, από τις 11/4 η Αφροδίτη στους Διδύμους, που είναι και κυβερνήτης σου, ως ‘από μηχανής θεά’ αμβλύνει τις αντιθέσεις, επιζητά την αρμονία και διευκολύνει τις καταστάσεις.

Ο ανάδρομος Ερμής σε παρακινεί να κλείσεις οικονομικές εκκρεμότητες, ιδίως σε θέματα που διαχειρίζεσαι από κοινού με άλλους. Προσοχή στην ασυνεννοησία και  τις λεπτομέρειες που μπορεί να σου διαφύγουν. Η Έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 20/4 κάνει επιτακτική την ανάγκη να δεις διαφορετικά προσωπικές σχέσεις, αλλά και σημαντικές συνεργασίες και να κάνεις την υπέρβαση. Δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Κάποιες φορές πρέπει να διαλέγεις στρατόπεδο!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11): Δράσε με πειθαρχία και οργάνωση

Από την αρχή κιόλας του μήνα θα παρατηρήσεις τη διαφορά στο πώς ρέει η ενέργειά σου και κατευθύνεται αποτελεσματικά προς την επίτευξη των στόχων που έχεις θέσει! Οι Αστρολογικές προβλέψεις Aπριλίου 2023 είναι εδώ για να σου επισημάνουν ότι τόσο ο Άρης όσο και ο Κρόνος, βρίσκονται σε φιλικά προς εσένα ζώδια του νερού. Έτσι τόσο η δράση σου όσο και η ικανότητά σου να πειθαρχείς και να οργανώνεις τις κινήσεις σου διευκολύνονται.

Η επικοινωνία ωστόσο στις συντροφικές σου σχέσεις και τις σημαντικές συνεργασίες παρουσιάζει κάποια κενά. Η ανάδρομη φορά του Ερμή στον τομέα αυτό μπορεί μεν να φέρει ζητήματα από το παρελθόν που δεν έχουν επιλυθεί, όμως μαζί φέρνει και παρεξηγήσεις. Ανάλαβε το μερίδιο της ευθύνης που σου αναλογεί, είναι βήμα εξέλιξης για σένα. Δείξε και κατανόηση στα λάθη των άλλων. Οικονομικά οφέλη από τρίτους εμφανίζονται και σε χαροποιούν. Μην ξεχνάς να ευγνωμονείς το σύμπαν για αυτά που έχεις! Είναι αυτά που κάποτε επιθυμούσες!

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12): Μην παραμελείς την υγεία σου

Μετά από τόσους μήνες εμποδίων, επιτέλους οι σχέσεις σου, συντροφικές και επαγγελματικές, κυλούν πιο ανεμπόδιστα! Ιδιαίτερα από τις 11/4 με την Αφροδίτη απέναντί σου νιώθεις χαρά και ικανοποίηση στη συναναστροφή σου με τους άλλους. Οι ευκαιρίες στα ερωτικά δεν λείπουν και η έκλειψη στις 20/4 φέρνει ενδιαφέροντα νέα στον τομέα αυτό. Σημαντικό είναι να μην παραμελείς την υγεία σου όμως και να προσέχεις τις καταχρήσεις.

Ιδίως ζητήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν γιατί μπορεί να κάνουν την επανεμφάνισή τους. Παράλληλα, έχεις κάποιες οικονομικές ανησυχίες και προσπαθείς να λύσεις κληρονομικές διαφορές ή να διευθετήσεις δάνεια και χρέη. Προσοχή! Οι παρορμητικές κινήσεις δεν ευνοούνται, αντιθέτως χρειάζεται δράση μεν αλλά με ώριμη σκέψη μαζί.  Κάποιο μέλος της οικογένειας χρειάζεται την προσοχή σου και αυτό νιώθεις ότι σε βαραίνει και σε πνίγει. Έχε κατά νου ότι όσο αντιστέκεσαι το συναίσθημα αυτό θα μεγαλώνει. Ανάλαβε τις ευθύνες που σου αναλογούν και θα νιώσεις πιο καλά στην πορεία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1): Μην αφήσεις τη νευρικότητα να σε παρασύρει σε λάθος συζητήσεις

Μέχρι τις 11/4 η ευνοϊκή θέση της Αφροδίτης σε διευκολύνει και απαλύνει συγκρούσεις και διαφωνίες με το σύντροφο και τους συνεργάτες. Βέβαια, στις 6/4 η Πανσέληνος ερεθίζει τα κακώς κείμενα τόσο σε οικογενειακά όσο και σε επαγγελματικά θέματα και σου δημιουργεί εκνευρισμό και εντάσεις. Συμπληρωματικά, στον τομέα της οικογένειας, η Έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 20/4 φέρνει νέα δεδομένα και σε αναγκάζει να προσαρμοστείς.

Είναι σίγουρο πως θα το πετύχεις, όσο και αν δεν σου αρέσουν οι αλλαγές. Δεν είναι περίεργο αν κάποια ερωτική γνωριμία που είχες κάνει παλιότερα σου χτυπήσει ξανά την πόρτα αυτήν την περίοδο. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή σε αυτόν ακριβώς τον τομέα ανακινεί καταστάσεις που εκκρεμούν. Κάποια δημιουργικά σου σχέδια ή ζητήματα που περιμένεις να εξελιχθούν σε σχέση με τα παιδιά μπορεί να καθυστερούν. Μην απογοητεύεσαι γιατί αυτό είναι προσωρινό. Η νευρικότητα που φέρνουν οι διαφωνίες στις σχέσεις σου εξομαλύνεται όταν ο καθένας λέει αυτό που σκέφτεται με σεβασμό και ευγένεια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2): Γίνε πιο διαλλακτική και θα δεις τα οφέλη

Οι πλανητικές επιρροές που δέχεσαι αυτήν την περίοδο είναι αρκετές, διαφορετικές και σε κάποια σημεία αντικρουόμενες. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Aπριλίου 2023 όμως, είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να γυρίσεις το παιχνίδι προς όφελος σου. Καταρχάς πρόσεξε το εργασιακό άγχος γιατί έχει επιπτώσεις στην υγεία σου, σωματική και ψυχική. Να θυμάσαι πως δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν, πέρα από τον δικό σου προσωπικό, εσωτερικό κριτή.

Κάποιες εντάσεις και παρεξηγήσεις στο χώρο εργασίας ζητούν σωστή διαχείριση αλλά και πρόληψη να μην επεκταθούν.  Έπειτα, δώσε βάση στα λόγια σου και τον τρόπο που επικοινωνείς γενικότερα. Μην επιμένεις όταν ξέρεις ότι έχεις άδικό γιατί μετά θα κληθείς να αναιρέσεις τα λεγόμενα σου κάτι που καθόλου δε σε ευχαριστεί. Οι επαφές και οι δημόσιες σχέσεις ευνοούνται μεν, αλλά καλό είναι να φιλτράρεις αυτά που θα ακούσεις.  Από τις 11/4 η ευνοϊκή θέση της Αφροδίτης φέρνει στιγμές χαράς, ανεβασμένη ερωτική διάθεση και καλή σχέση με τα παιδιά. 

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3): Νιώσε την αλλαγή στη διάθεσή σου

Με τη ενεργοποίηση του οίκου της δημιουργίας από το δυναμικό Άρη θα νιώσεις μετά από καιρό τη χαρά της ζωής. Για ασυνήθιστα πολλούς μήνες η ενέργειά σου ήταν μπλοκαρισμένη. Σιγά σιγά το σκηνικό αλλάζει και βρίσκεις τον εαυτό σου. Ερωτικές γνωριμίες, ευχάριστες δραστηριότητες και διάθεση να ασχοληθείς με τα παιδιά γεμίζουν τη μέρα σου. Τα νέα δεδομένα που φέρνει ο Κρόνος στο ζώδιό σου γίνονται αντιληπτά με τον καιρό.

Μπορεί να παρατηρήσεις ότι είσαι πιο προσγειωμένη και ότι αντιλαμβάνεσαι καλύτερα την πρακτική πλευρά της ζωής. Φυσικά και η διέλευση του Κρόνου δεν είναι μια εύκολη διέλευση. Ωστόσο, είναι απαραίτητη για να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Από τις 11/4 το οικογενειακό κλίμα γλυκαίνει και οι σχέσεις αποκαθίστανται. Μια παραπάνω προσοχή απαιτείται σε επαφές και μετακινήσεις. Η παρουσία εκεί του ανάδρομου Ερμή μπορεί να φέρει εμπόδια, καθυστερήσεις, παρεξηγήσεις. Μην επικοινωνείς κάτι σε άλλους αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα το τηρήσεις.


Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2023 κάνοντας κλικ εδώ.


Κεντρική φωτογραφία Batuhan Doğan / Unsplash.

Αστρολογικές προβλέψεις Aπριλίου 2023 από την Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London. 

@myrto_frentzou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here