Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023: The human soul is on fire!

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023

Όλες οι μεγάλες επαναστάσεις, προσωπικές και συλλογικές, ξεκινούν όταν η εσωτερική πίεση υπερβαίνει κάθε προσπάθεια συνειδητής καταστολής της. Όταν νιώσεις μέσα σου ότι η ανοχή σου έχει ξεπεράσει την αξιοπρέπειά σου, η υπομονή έχει υποσκιάσει τις προσωπικές σου επιθυμίες και η επιείκεια σου εκλαμβάνεται ως αδυναμία, ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από ό,τι σε καταπιέζει. Τοξικές σχέσεις, άνθρωποι, καταστάσεις, αλλά και ιδέες, νοοτροπίες, λανθασμένες πεποιθήσεις που σε κρατούν δέσμια ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν. Οι ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 μεταφέρουν αυτό ακριβώς αυτό το μήνυμα για τη χρονιά που έρχεται: Εκεί που χρειάζεται η αλλαγή, εκεί θα γίνει η επανάσταση.

Οι επαναστάσεις έχουν τίμημα όμως προάγουν την εξέλιξη

Η δοκιμαστική τρίμηνη είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια που βρισκόταν στον Αιγόκερω, θα μας δώσει μια πρώτη εικόνα για την πορεία που θα ακολουθήσει η ανθρωπότητα τα επόμενα 20 περίπου χρόνια! Νέες τεχνολογίες, υπερδιάδοση πληροφορίας, μεγαλύτερη ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μείωση διαχωρισμού μεταξύ των ανθρώπων, είναι σενάρια που θα συναντήσουμε σε άνοδο τα επόμενα χρόνια και εκφράζουν τις ποιότητες του Υδροχόου. Όμως ο Πλούτωνας δεν διεκδικεί αυτό που επιθυμεί εκλεπτυσμένα και διακριτικά. Ο Πλούτωνας αποδομεί και γκρεμίζει, πληρώνεται με ακριβό τίμημα και επιδιώκει την ολική μεταμόρφωση για να χτίσει και να δημιουργήσει εκ νέου. Η αμέσως προηγούμενη περίοδος που ο πλανήτης αυτός βρισκόταν στον επαναστάτη Υδροχόο ήταν 1778–1798 και ήταν καθοριστική (γαλλική επανάσταση, βιομηχανική επανάσταση, τεχνολογική πρόοδος, αμερικάνικο σύνταγμα κ.α.).

Επέκταση αργά και σταθερά, έλεγχος στο συναίσθημα

Για τη χρονιά που έρχεται, η νέα θέση του Δία στον Ταύρο το Μάιο, παίζει σταθεροποιητικό ρόλο και ωθεί σε επέκταση με προσγειωμένη διάθεση, πρακτικότητα και ρεαλισμό. Η μετακίνηση του Κρόνου στους Ιχθύες αποτρέπει τις ψευδαισθήσεις και τις ουτοπίες, περιορίζει το συναίσθημα και δίνει χώρο στη μεθοδική ευελιξία όταν οι καταστάσεις γίνονται περιοριστικές. Η πνευματικότητα και η σημασία της επανεξετάζεται και μπαίνει σε νέες βάσεις.

Η νέα σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας ξεκινά το 2023 και δεν θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα, παρά με τη φράση του Γάλλου στρατηγού Ferdinand Foch: “Το πιο ισχυρό όπλο στον κόσμο είναι η φλεγόμενη ανθρώπινη ψυχή”.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4) Αξιοποίησε την εύνοια σε προσωπική εξέλιξη και οικονομικά

Η καινούργια χρονιά ξεκινά γενναιόδωρα για σένα με το Δία να προχωρά στις αρχικές μοίρες του ζωδίου σου και οι Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 σε παροτρύνουν να τον υποδεχτείς. Το σύμπαν στέλνει ευκαιρίες σε διάφορους τομείς κι εσύ χρειάζεται να επιλέξεις ποιες είναι κατάλληλες για σένα. Μην παρασυρθείς από υπεραισιοδοξία και θα ανταμειφθείς. Από το Μάιο η εύνοια μετατοπίζεται στον τομέα των οικονομικών σου. Υπό κατάλληλες συνθήκες μπορεί να δεις αύξηση στα εισοδήματά σου παρά τη γενικότερη δύσκολη εποχή. Το Μάρτιο ο Κρόνος, από τη νέα του θέση στους Ιχθύες, σε φέρνει αντιμέτωπη με τις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού σου. Δεν μπορείς να κρύβεσαι για πάντα από αυτά που δε σου αρέσουν σε σένα και τώρα ήρθε σιγά σιγά η εποχή να τα κοιτάξεις κατάματα και να απελευθερωθείς. Συγχώρεσε αυτούς που σε πλήγωσαν, παραμέρισε τον εγωισμό και θα έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς μια πιο ολοκληρωμένη ζωή.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5) Τύχη και ευκαιρίες βοηθούν να ξεπεράσεις εμπόδια

Οι δοκιμασίες των τελευταίων χρόνων είχαν στόχο να σε δυναμώσουν περισσότερο και να δεχτείς με μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη τις καλές στιγμές που έρχονται. Από το Μάρτιο, εμπόδια που υπήρχαν στην επαγγελματική σου εξέλιξη παραμερίζονται. Ο δρόμος ανοίγει και έχεις πια την ωριμότητα να διαχειριστείς τις νέες συνθήκες. Με τον τυχερό και επεκτατικό Δία στο ζώδιό σου από το Μάιο, οι ευκαιρίες αυξάνονται σε πολλά επίπεδα και χρειάζεται να κινηθείς εύστοχα και έξυπνα για να τις αδράξεις. Για τους Ταύρους των πρώτων ημερών, η μεταμορφωτική διαδρομή του Πλούτωνα στον Υδροχόο θα ρίξει φως στις καταστάσεις που πρέπει να τελειώσουν γιατί έπαψαν να εξυπηρετούν. Το καλοκαίρι του 2023 θέλει προσοχή σε ερωτικά και οικονομικά, ιδίως αν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της οικογένειάς σου. Μάιο και Οκτώβριο οι Εκλείψεις σε αφορούν για ακόμη μια χρονιά και χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις και το γάμο.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6) Διαχειρίσου τις υποχρεώσεις και θα ανταμοιφθείς

Από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι τέλη Μάρτη της χρονιάς που έρχεται, βιώνεις έντονα την επίδραση του δυναμικού αλλά και θερμοκέφαλου Άρη στη σπάνια, πολύμηνη παραμονή του στο ζώδιό σου. Από τη μια έχεις όρεξη και ενέργεια να κάνεις πράγματα, από την άλλη έχεις ένταση, νεύρα και νιώθεις εξουθένωση. Φιλίες, συλλογική δράση και ομάδες είναι τομέας ευκαιριών για σένα τουλάχιστον μέχρι το Μάιο. Έκτοτε, ετοιμάσου για μια πολύ ευεργετική και ενδιαφέρουσα περίοδο εσωστρέφειας όπου σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις και να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου. Αποδεσμεύσου από φοβίες, πίκρες και απωθημένα. Το φετινό καλοκαίρι είναι μια περίοδος πολλών και συχνών μετακινήσεων με ευχάριστες, ως επί το πλείστον στιγμές, αλλά και γνωριμίες. Οι Εκλείψεις για ακόμη μια χρονιά σου θυμίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερεργασίας και της υπερκόπωσης και σε καλούν Μάιο και Οκτώβριο να προσέξεις τον εαυτό σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) Σταθεροποιείς καταστάσεις, επενδύεις σε φιλίες

Οι εμπειρίες που βίωσες τα προηγούμενα χρόνια σε δυνάμωσαν και σε έκαναν να πιστέψεις στον εαυτό σου και η φετινή χρονιά έρχεται να το επιβεβαιώσει. Οι ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 είναι εδώ για να σου τονίσουν ότι φέτος σου δίνεται η δυνατότητα να σταθεροποιήσεις καταστάσεις και να πατήσεις ακόμη πιο γερά στα πόδια σου. Παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να επεκτείνεις τις επαγγελματικές σου αναζητήσεις μέχρι το Μάιο. Προσοχή στα μεγάλα ανοίγματα, χρειάζονται σύνεση και καθαρό μυαλό. Από εκεί κι έπειτα οι κοινωνικές επαφές, οι φιλίες και κάθε είδους συλλογική, ομαδική δραστηριότητα σε βοηθάει να νιώσεις πιο ολοκληρωμένη. Το καλοκαίρι του 2023 οι πλανητικές επιρροές παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στα οικονομικά σου. Δώρα και αυξήσεις εσόδων δεν αποκλείονται, όπως και επιστροφές χρημάτων. Αν είσαι γεννημένη τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου το σύμπαν σου θυμίζει ότι ήρθε η ώρα να απαγκιστρωθείς από ό,τι σε κρατάει πίσω.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8) Πες ναι στις ευκαιρίες, πες όχι στις υπερβολές

Οι δυσκολίες με τις οποίες ήρθες αντιμέτωπη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε σχέσεις, ταρακούνησαν αρκετές φορές την πίστη στον εαυτό σου αλλά και στην ίδια τη ζωή. Πλέον σου είναι ξεκάθαρο, ότι όλα αυτά γίνονται μακροπρόθεσμα για το καλό σου. Η ωριμότητα με την οποία χειρίστηκες συντροφικές και επαγγελματικές σχέσεις σε εξέλιξε σαν άνθρωπο και πλέον προχωράς στην επόμενη χρονιά με ψηλά το κεφάλι. Μην κάνεις  ωστόσο ριψοκίνδυνα ανοίγματα στην καριέρα σου. Δείξε σύνεση και υπευθυνότητα στα οικονομικά σου, ιδίως αυτά που είναι κοινά με άλλους.  Το καλοκαίρι του 2023 το σύμπαν σε επιβραβεύει με έρωτα, αγάπη και απολαβές! Γνωριμίες από το παρελθόν μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία σου. Οι Εκλείψεις τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο υποδεικνύουν τις δυσλειτουργίες στο δίπολο καριέρα – οικογένεια, αλλά δεν παύουν να εμπεριέχουν και τη δυνατότητα της επίλυσης των συγκρούσεων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9) Σχέσεις και συνεργασίες ωριμάζουν αλλά κρίνονται αυστηρά

Η φετινή χρονιά ξεκινά για σένα με το δυναμικό αλλά και επιθετικό Άρη να συνεχίζει την πολύμηνη πορεία του στον τομέα της καριέρας. Είσαι πολύ απασχολημένη με τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες και εστιάζεις εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σου, αφήνοντας ίσως πίσω άλλους τομείς της ζωής σου. Έτσι, το Μάρτιο, με τη μετακίνηση του Κρόνου στους Ιχθύες το σύμπαν σε πιέζει να αναλογιστείς την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχέσεις σου με τους άλλους. Γάμος, συντροφικές σχέσεις, επαγγελματικές συνεργασίες συναντούν εμπόδια και κρίνονται αυστηρά. Ιδιαίτερα βοηθητική όμως από το Μάιο και έπειτα η επιρροή του Δία στον Ταύρο. Οτιδήποτε έχει σχέση με εξωτερικό, σπουδές και εμπειρίες που διευρύνουν τους ορίζοντές σου, σε βοηθάει να εξελιχτείς σαν άνθρωπος. Παρασκηνιακή δράση, κρυφές γνωριμίες και εποικοδομητική εσωστρέφεια σε κάνουν το φετινό καλοκαίρι να αγαπήσεις πλευρές του εαυτού σου τις οποίες δεν γνώριζες και τόσο καλά!

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10) Ευκαιρίες στο γάμο και τα οικονομικά, εμπόδια στην εργασία

Η χρονιά ξεκινάει με το Δία στον τομέα του γάμου, των σχέσεων και των συνεργασιών και δίνει ευκαιρίες όχι μόνο για βελτίωση του κλίματος αλλά και για επισημοποιήσεις! Χρησιμοποίησε την εύνοια αυτή για να προωθήσεις τις σχέσεις που είναι σημαντικές για σένα, να διορθώσεις παρεξηγήσεις και να επουλώσεις πληγές. Το Μάιο, η μετακίνησή του στον Ταύρο, μεταφέρει την εύνοια αυτή στα οικονομικά σου και ιδίως σε εκείνα που είναι κοινά με άλλους όπως διατροφές, κληρονομιές, δάνεια κ.α. Όμως πρέπει να μην παρασυρθείς από υπερβολές και υπεραισιοδοξία. Κάνε προσεκτικές κινήσεις και θα ανταμειφθείς! Οι καθημερινές υποχρεώσεις, και δη οι εργασιακές, από το Μάρτιο και έπειτα σε κουράζουν, σε αποδυναμώνουν κι έχουν συνέπειες στην ευεξία σου. Αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες μέρες του Ζυγού, ο Πλούτωνας την άνοιξη σου δίνει μια πρώτη γεύση πώς μπορείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και μάλιστα με λιγότερο κόπο από όσο φαντάζεσαι!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11) Οι κόποι αποδίδουν καρπούς, με λίγες δυσκολίες ακόμη

Το πώς έφτασες μέχρι αυτή τη χρονιά μόνο εσύ το ξέρεις καλά! Ακόμη και οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι δυσκολεύονταν να κατανοήσουν τι συνέβαινε στη ζωή σου. Οι ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 είναι εδώ όχι μόνο για να σε επιβραβεύσουν για την αντοχή σου, αλλά και για να σου δώσουν μια αισιόδοξη ματιά για τη νέα χρονιά. Ο Κρόνος στους φιλικούς σου Ιχθύες από το Μάρτιο σε οπλίζει με αντοχή και βοηθάει να σταθεροποιήσεις καταστάσεις για τις οποίες έχεις δουλέψει πολύ. Εύνοια θα έχεις στον γάμο, σε σχέσεις και συνεργασίες από το Μάιο με το Δία εκεί να φέρνει τύχη, επέκταση και ευκαιρίες. Δεδομένου ότι οι Εκλείψεις την άνοιξη και το φθινόπωρο επηρεάζουν τον τομέα αυτό, η παρουσία του πλανήτη εκεί είναι σημαντική. Ενδιαφέρον είναι το φετινό καλοκαίρι για τα επαγγελματικά σου. Το κλίμα βελτιώνεται σημαντικά και ζητήματα που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα επανέρχονται.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12) Αντιμετώπισε κατάματα τις οικογενειακές υποχρεώσεις

Σε συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς το ξεκίνημα του 2023 σε βρίσκει με τον εξαιρετικό για σένα Δία στον τομέα της χαράς, της δημιουργίας, του έρωτα, των παιδιών! Η διασκέδαση και οι ευχάριστες στιγμές δε λείπουν, παρά τις συγκρούσεις που υπάρχουν στις σχέσεις σου. Η εύνοια του πλανήτη μετατοπίζεται το Μάιο στην εργασία και βλέπεις να αυξάνονται οι επαγγελματικές ευκαιρίες. Όμως, ένα μάθημα από το σύμπαν έρχεται και αυτό αφορά τις οικογενειακές σχέσεις. Οι γονείς ή τα παιδιά σου μπορεί να χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξή σου περισσότερο από όσο φαντάζεσαι – ή και από όσο είσαι διατεθειμένη να δώσεις. Η παρουσία του Κρόνου στους Ιχθύες θα σε φέρει αντιμέτωπη με ευθύνες που έχεις παραμελήσει. Το φετινό  καλοκαίρι όμως σε αποζημιώνει για την προσπάθειά σου! Η πολύμηνη παρουσία της Αφροδίτης στο φιλικό σου Λέοντα φέρνει ταξίδια, έρωτες και αν μη τι άλλο καλοπέραση!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1) Επιτέλους μαθαίνεις να χαίρεσαι!

Η φετινή χρονιά σε υποδέχεται φέρνοντας τύχη και επέκταση στο χώρο της οικογένειας. Ένα νέο μέλος, ένα καινούργιο ακίνητο ή απλά βελτίωση στις οικογενειακές σχέσεις είναι πιθανά σενάρια. Οι ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 σε ευνοούν. Το σύμπαν είναι με το μέρος σου από το Μάιο. Ο Δίας μετακινείται στον γήινο Ταύρο θυμίζοντάς σου ξανά τη χαρά της ζωής. Έρωτες, δημιουργία, ευχάριστες δραστηριότητες και θετικές προοπτικές σε σχέση με τα παιδιά, συγκλίνουν στο να είναι το 2023 μια καλή χρονιά για σένα. Το φετινό καλοκαίρι αρκετά οικονομικά ζητήματα επανέρχονται στο προσκήνιο. Όπως δάνεια, κληρονομιές και κοινά με άλλους θέματα. Μαζί όμως εμφανίζονται και σημαντικές ευκαιρίες βελτίωσης και επίλυσης εκκρεμοτήτων. Αν είσαι γεννημένη τις τελευταίες μέρες του Αιγόκερου, να θυμάσαι ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σου που πρέπει να αλλάξει για να σε βοηθήσει να εξελιχθείς. Κάθε τέλος άλλωστε είναι συνάμα και μια νέα αρχή!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2) Νέα σελίδα στην προσωπική σου ιστορία

Το 2023 αποτελεί αναμφίβολα μια χρονιά σταθμό στη ζωή σου! Μπορεί η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο να είναι φέτος δοκιμαστική, όμως σημειοδοτεί για σένα την έναρξη μια σημαντικής εσωτερικής και όχι μόνο μεταμόρφωσης. Αν είσαι γεννημένη τις πρώτες μέρες του ζωδίου σου θα πάρεις μια πρώτη γεύση την άνοιξη. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι το Μάιο, επικοινωνίες και μετακινήσεις ευνοούνται και φέρνουν ευκαιρίες. Από εκεί και έπειτα οι συνθήκες στην οικογενειακή σου ζωή βελτιώνονται. Υπάρχει τύχη και εύνοια ίσως σε σχέση με ένα ακίνητο, με ένα νέο μέλος κ.α. Όμως χρειάζεται προσοχή στις υπερβολές γιατί οι ριψοκίνδυνες αποφάσεις μπορεί να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Η ωριμότητα που απέκτησες με τον Κρόνο στο ζώδιο σου τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις πιθανές δυσκολίες που θα φέρει ο πλανήτης αυτός στα οικονομικά σου από το Μάρτιο.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3) Ωριμάζεις, σοβαρεύεις & επενδύεις σε επικοινωνία και επαφές

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πλανητική επιρροή του 2023 για σένα είναι η μετακίνηση του περιοριστικού αλλά και διδακτικού Κρόνου στο ζώδιό σου έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια. Η σοφία του σύμπαντος εκφράζεται εκτός των άλλων μέσα από το νόμο δράσης αντίδρασης και ο Κρόνος έρχεται να σου θυμίσει ακριβώς αυτό! Μείνε συνεπής και υπεύθυνη στο χρέος σου, όποιο κι αν είναι αυτό, ανάλαβε τις ευθύνες σου και η προσπάθειά σου θα αναγνωριστεί. Οικογενειακές υποχρεώσεις και έννοιες δεν λείπουν και μέχρι τέλος Μαρτίου μεγάλος μέρος της ενέργειάς σου είναι στραμμένο εκεί. Μέχρι μέσα Μαΐου είναι καλύτερη περίοδος για τα οικονομικά σου. Από εκεί και έπειτα μετακινήσεις, επικοινωνίες, κοντινά ταξίδια ευνοούνται και προωθούν τα σχέδιά σου. Το φετινό καλοκαίρι μια ερωτική γνωριμία μπορεί να σε αναστατώσει και να σε αγγίξει σε βάθος. Ερμήνευσε το σαν μια έντονη εμπειρία που στόχο έχει να σε μεταμορφώσει και να σε συνεπάρει.


Κεντρική φωτογραφία Cottonbro studio / Pexels.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023, Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London. @myrto_frentzou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here