Αστρολογικές προβλέψεις Αυγούστου 2023: Προγραμμάτισε σωστά ό,τι κι αν κάνεις

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι συνυφασμένο με τη χαλάρωση και την ανεμελιά, ωστόσο ειδικά αυτόν τον Αύγουστο, ο σωστός προγραμματισμός και η οργάνωση των διακοπών απαιτούν την προσοχή σου. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Αυγούστου 2023 στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οργάνωσε τις διακοπές σου, προγραμμάτισε τις μετακινήσεις σου και διαχειρίσου το χρόνο προς όφελός σου. Μέχρι τις 24/8 όπου ο Ερμής είναι σε ορθή φορά, οι συνθήκες ευνοούν ακόμη περισσότερο για να τακτοποιήσεις υποχρεώσεις, να κλείσεις εκκρεμότητες, να επιβεβαιώσεις κρατήσεις και να δρομολογήσεις μετακινήσεις κι εκδρομές.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα, η Αφροδίτη συνεχίζει να βρίσκεται ανάδρομη στο Λέοντα ανακινώντας συναισθήματα, σχέσεις, επαφές και θέτοντας ερωτήματα που αφορούν την αγάπη, το σύντροφο, τις αξίες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε τη ζωή. Η ανάγκη για διασκέδαση και δημιουργικές δραστηριότητες που εκφράζει το ζώδιο αυτό συνεχίζει να υπάρχει. Ωστόσο σε αυτή τη φάση προσεγγίζεται με μια πιο διερευνητική και ώριμη στάση. Νιώθεις την ανάγκη να δώσεις μεγαλύτερο νόημα σε αυτά που σε ευχαριστούν. Κι αντίστροφα, σε ενδιαφέρει να αξιολογήσεις και να κατανοήσεις κατά πόσο σε γεμίζουν πραγματικά, εκείνα στα οποία έχεις δώσει νόημα και αξία.

Η αληθινή αγάπη πάντα έχει τις βάσεις της στην αποδοχή και την κατανόηση τόσο των άλλων όσο και του ίδιου σου του εαυτού. Και αυτή είναι η πιο σημαντική “αποσκευή” που πρέπει να έχεις μαζί σου όπου κι αν σε βρει ο φετινός Αύγουστος.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4): Κλείσε καθημερινές και επαγγελματικές υποχρεώσεις

Με τον Άρη να συνεχίζει την πορεία του στην Παρθένο μέχρι τις τελευταίες μέρες του μήνα, όπου κι αν βρίσκεσαι, υπάρχουν υποχρεώσεις της καθημερινότητας που χρειάζονται την παρέμβασή σου. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Αυγούστου 2023 είναι εδώ για να σου θυμίσουν πως με το άγχος και τον εκνευρισμό δεν θα κερδίσεις τίποτα. Αντιθέτως, θα δυσκολέψεις τη ζωή σου. Αξιοποίησε τις μέρες γύρω στις 10/8 και 16/8 για να κλείσεις εκκρεμότητες και να ηρεμήσεις.

Η Αφροδίτη για έναν ακόμη μήνα, είναι το συμπαντικό δώρο του φετινού καλοκαιριού για σένα. Παρότι ανάδρομη, συνεχίζει να φέρνει στιγμές διασκέδασης, χαράς, έρωτα αλλά και δημιουργίας. Προσοχή θέλει στις 9/8. Καλό είναι να είσαι σε εγρήγορση ιδίως σε ότι αφορά κάποια ερωτική γνωριμία ή σχέση που έκανες πρόσφατα. Η αναγνώριση της δουλειάς σου ή μια επαγγελματική επιτυχία δεν αποκλείεται στις 25/8. Συνέχισε να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και να ξέρεις πως αυτό δεν περνά απαρατήρητο.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5): Δημιουργικά σχέδια και ερωτικές υποθέσεις

Οι πλανητικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο είναι πιο ευνοϊκές για σένα και τα σχέδια σου προωθούνται. Μέχρι τις τελευταίες μέρες του μήνα έχεις ενέργεια, νιώθεις δυναμισμό και παίρνεις πρωτοβουλίες. Ό,τι έχει σχέση με τη δημιουργική σου έκφραση, τα παιδιά αλλά και ερωτικές υποθέσεις ευνοείται. Αξιοποίησε τις ημέρες γύρω στις 10/8 και 16/8. Η επικοινωνία είναι εποικοδομητική, οι ιδέες σου μπορούν να υλοποιηθούν και οι ενέργειες που θα κάνεις να λειτουργήσουν προς όφελός σου.

Προσοχή χρειάζεται στις 9/8. Μια δυσαρμονική συνάντηση της Αφροδίτης με τον διασπαστικό και απρόβλεπτο Ουρανό ερεθίζει οικογενειακά ζητήματα και φέρνει εντάσεις. Αντίστοιχα και η Πανσέληνος την πρώτη μέρα του μήνα, παρά τη ρομαντική της εικόνα σε αναστατώνει συναισθηματικά με αφορμές οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα που έρχονται σε σύγκρουση. Εκκρεμότητες σε σχέση με τη διαρρύθμιση του σπιτιού σου ή μια ανακαίνιση που είχε μείνει στη μέση μπορούν τώρα να δρομολογηθούν και να ολοκληρωθούν. 

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6): Προσοχή στις οικογενειακές εντάσεις και τις διαφωνίες

Όσο μεγάλη κι αν είναι η ανάγκη σου να χαλαρώσεις και να κάνεις μια επανεκκίνηση, οικογενειακά ζητήματα που ζητάνε την προσοχή σου δε σε αφήνουν να ηρεμήσεις. Ακόμη περισσότερο, διαφωνίες με άλλα μέλη της οικογένειάς σου φέρνουν εντάσεις, νευρικότητα και επιθετικότητα. Καλύτερες μέρες για να προωθήσεις την επικοινωνία και να κάνεις σωστές ενέργειες είναι γύρω στις 10/8 και 16/8. Πάντα όμως με προσοχή και επιφυλακτικότητα.

Μικρές εκδρομές, μετακινήσεις και αλλαγή παραστάσεων είναι η λύση στην πίεση που νιώθεις. Παράλληλα και το να περάσεις χρόνο εσύ μόνη με τον εαυτό σου, παρότι εκ φύσεως κοινωνική και επικοινωνιακή, κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις που δε φανταζόσουν. Η δεύτερη Πανσέληνος στο κλείσιμο του μήνα εντείνει τον εκνευρισμό και τροφοδοτεί την ασυνεννοησία που φέρνει ο ανάδρομος Ερμής. Ο καλύτερος σύμβουλος είναι η υπομονή και η εγκαρτέρηση η καλύτερη πρακτική. Η νέα θέση του Άρη από 27/8 έχει να δώσει πολλά καλά για την περίοδο που έπεται.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7): Επιδίωξε μικρές αποδράσεις και  φιλικές συναναστροφές

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού ενδείκνυται περισσότερο για να κάνεις πολλές μικρές εκδρομές και όμορφες εξορμήσεις παρά να μείνεις σε ένα μέρος μόνιμα. Χρειάζεσαι πιο πολύ από άλλες φορές τη συναναστροφή με άλλους. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Αυγούστου 2023, τονίζουν τη σημασία της αλλαγής παραστάσεων για σένα και των νέων εμπειριών. Νιώθεις και είσαι ιδιαίτερα επικοινωνιακή και μέχρι τις 24/8, όπου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος, μπορείς να προωθήσεις θέματα που σχετίζονται με προφορικό και γραπτό λόγο αλλά και με διαπραγματεύσεις και πρωτοβουλίες.

Η Πανσέληνος στην αρχή του μήνα μεγεθύνει ένα οικονομικό ζήτημα και σε φορτίζει συναισθηματικά. Όμως λάβε υπόψη ότι υπάρχει μια γενικότερη εύνοια στα οικονομικά σου καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα αλλά και με τη Νέα Σελήνη στις 16/8 στον τομέα αυτό και θα εκδηλωθεί τον επόμενο καιρό. Ό,τι έχει σχέση με σπουδές και εκπαιδευτικά ζητήματα βρίσκεται σε τροχιά σταθεροποίησης. Πάντα σε συμφωνία με τη δική σου συνειδητή προσπάθεια.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8): Επανεξέτασε με σοβαρότητα τα νέα ξεκινήματα

Η προσοχή σου είναι στραμμένη στη βελτίωση της οικονομικής σου κατάστασης. Αυτό κάποιες φορές φέρνει μια νευρικότητα κι έναν παρορμητισμό που σε βγάζει εκτός ισορροπίας. Συζήτησε με τους δικούς σου ανθρώπους όχι τόσο για να σου δώσουν εκείνοι λύση, όσο για να ακούσεις εσύ η ίδια καθαρά τους προβληματισμούς σου. Δείξε μια παραπάνω προσοχή σε παρορμητικές αγορές και έξοδα χωρίς σοβαρό λόγο.

Η Νέα Σελήνη στο Λέοντα στις 16/8 ωθεί σε νέα ξεκινήματα τα οποία χρειάζονται επανεξέταση και προσοχή. Η γοητεία σου συνεχίζει να είναι ανεβασμένη και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου συνεχίζει να έλκει τους άλλους. Νιώθεις πως σε αγαπούν και αυτό σε κάνει να θέλεις να τους προσφέρεις κι εσύ με τη σειρά σου. Η 9/8 είναι μια μέρα έντασης και απρόβλεπτων συμπεριφορών και χρειάζεται σωστή διαχείριση και υπομονή. Η Πανσέληνος στην αρχή του μήνα σε αφορά άμεσα και σε κάνει λίγο πιο δραματική από ό,τι συνήθως! 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9): Αξιοποίησε με σύνεση την ενέργεια και το δυναμισμό σου

Από τον προηγούμενο μήνα οι τάσεις που επικρατούν μέσα σου είναι δύο. Από τη μια νιώθεις δραστήρια και δυναμική. Η ενέργειά σου είναι ανεβασμένη, παίρνεις πρωτοβουλίες και διεκπεραιώνεις υποχρεώσεις. Από την άλλη όμως, έχεις μια παραπάνω νευρικότητα που φέρνει εντάσεις, άγχος και υπερδιέγερση. Οι καλύτερες μέρες για να αξιοποιήσεις την επιρροή αυτή του Άρη στο ζώδιό σου είναι στις 1/8,  16/8 και 22/8. Ο Ερμής στο ζώδιό σου υποστηρίζει την καλή επικοινωνία αλλά και τη διαυγή σκέψη μέχρι τις 24/8 που είναι σε ορθή φορά.

Από εκεί κι έπειτα πρόσεχε τα λόγια σου, μπορεί να φέρουν παρεξηγήσεις από το πουθενά, καθώς και τις μετακινήσεις. Η Πανσέληνος στο τέλος του μήνα σε αφορά άμεσα και φέρνει στην επιφάνεια τα συναισθήματά σου γύρω από σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες. Μπορεί να είσαι αναλυτική και με σωστή κρίση. Όμως το να ακούς και να επεξεργάζεσαι τη γνώμη και τη θέση του άλλου είναι μια απαραίτητη πράξη αγάπης και σεβασμού.  

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10): Κράτα μυστικά σχέδια, ενέργειες και επαφές

Με Ερμή και Άρη να διελαύνουν τον πιο κρυφό και παρασκηνιακό οίκο του ωροσκοπίου, οι σκέψεις, οι ιδέες αλλά και οι ενέργειές σου παραμένουν στο παρασκήνιο. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Αυγούστου 2023 σε συμβουλεύουν να κρατήσεις για την ώρα τα σχέδια σου κρυφά. Η περίοδος ενδείκνυται για να έρθεις σε μεγαλύτερη επαφή με τον εσωτερικό σου κόσμο, ενώ η ανάγκη σου να περνάς αρκετό χρόνο μόνη είναι μεγαλύτερη.

Οι ευκαιρίες για φιλικές και κοινωνικές συναναστροφές δε λείπουν και σου δίνουν την ευκαιρία να αποφασίσεις τι χρειάζεσαι κάθε στιγμή. Κάποιες φορές το εσωτερικό άγχος σου εκδηλώνεται σε θέματα υγείας και σε ψυχοσωματικά προβλήματα, ιδίως γύρω στις 2/8. Αναγνώρισε την πηγή του άγχους αυτού και προσπάθησε να καταλάβεις τι μπορεί να σου διδάξει. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή από τις 24/8 θα σε βοηθήσει στην ενδοσκόπηση αυτή. Ο δυναμισμός επιστρέφει προς το τέλος του μήνα και η ενέργειά σου ανεβαίνει κατακόρυφα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11): Οι φίλοι σου προωθούν τα σχέδιά σου

Η ενέργειά σου είναι στραμμένη στον κοινωνικό σου κύκλο, ενώ χαρακτηριστικό της περιόδου είναι η προθυμία σου για συμμετοχή σε ομάδες και δράσεις συλλογικού ενδιαφέροντος. Φυσικά και οι φίλοι είναι σημαντικοί για σένα και προωθούν τα σχέδιά σου, ιδιαίτερα στις 10/8 και 16/8. Λίγο περισσότερη προσοχή δείξε στις 2/8 αλλά και από τις 24/8. Αυτές τις ημερομηνίες ο ανάδρομος Ερμής στον τομέα αυτό μπορεί να φέρει κάποια μπερδέματα και παρεξηγήσεις.

Οι συντροφικές σου σχέσεις διανύουν μια περίοδο εξυγίανσης. Πάντα όμως με συνειδητές παρεμβάσεις και από σένα, γιατί μια αίσθηση καταπίεσης και ανάγκης αλλαγών συνεχίζει να σε συνοδεύει. Η Πανσέληνος στην αρχή του μήνα τροφοδοτεί ενοχλητικά συναισθήματα και σε κάνει να βρίσκεις αφορμές εκεί που δεν υπάρχουν για να τα δικαιολογήσεις. Στον αντίποδα, η Νέα Σελήνη στις 16/8 σχετίζεται με τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις και σε ωθεί σε νέα ξεκινήματα που όμως κρύβουν μια παγίδα. Έχε τις κεραίες σου ανοιχτές για να προλάβεις απρόβλεπτες εξελίξεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12): Οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα σε κρατούν σε εγρήγορση

Με φορτισμένο ενεργειακά τον τομέα της εργασίας σου λόγω των πλανητικών επιρροών του Αυγούστου δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις όσο θα ήθελες. Άγχος, εκνευρισμός και διαφωνίες με συναδέλφους είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ενώ η τάση για μικροατυχήματα και παρορμητικές κινήσεις είναι πιθανή. Δεν αποκλείεται επίσης θέματα με ένα από τους δυο γονείς να σε επηρεάζουν και να βάζουν εμπόδια στο πρόγραμμα των διακοπών σου.

Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, η εύνοια της Αφροδίτης από τον Λέοντα, αν και ανάδρομη, συνεχίζει να εκπέμπει σε μήκη κύματος συμβατά με τις βαθύτερες ανάγκες σου και να φέρνει στιγμές χαράς. Κατά ανάλογο τρόπο και η Νέα Σελήνη στο ζώδιο αυτό οδηγεί σε νέα ξεκινήματα. Σχετικά με σπουδές, εξωτερικό και ταξίδια που όμως κρύβουν κάποια αναπάντεχη εξέλιξη που θα κληθείς να διαχειριστείς. Η Πανσέληνος στο τέλος του μήνα μεγεθύνει αρκετά τα ζητήματα που προηγήθηκαν και προσωρινά δημιουργεί απογοήτευση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1): Ζήσε νέες εμπειρίες και άλλαξε παραστάσεις

Από τους τρεις μήνες του φετινού καλοκαιριού ο Αύγουστος είναι με διαφορά ο πιο ευνοϊκός για σένα. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Αυγούστου 2023 σε καλωσορίζουν σε μια περίοδο όπου μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου πιο χαλαρό και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ηρεμία και χαλάρωση. Αντιθέτως θα νιώσεις την ενέργειά σου ανεβασμένη και την ανάγκη σου να αλλάξεις παραστάσεις και να ζήσεις νέες εμπειρίες τονισμένη.

Έτσι θα χαλαρώσει ο νους από τις υποχρεώσεις και θα γεμίσει με άλλα ενδιαφέροντα. Οι καλύτερες μέρες για να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου είναι 10/8, 16/8 και 25/8. Η Πανσέληνος στην αρχή του μήνα ανακινεί τα συναισθήματά σου γύρω από οικονομικά ζητήματα και αναρωτιέσαι αν έκανες τις σωστές κινήσεις. Από τις 24/8 ο Ερμής σε ανάδρομη φορά σε καλεί να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα σε ότι αφορά ταξίδια, σπουδές και επαφές με ξένους και εξωτερικό. Κάποιες παρανοήσεις μπορεί να ανατρέψουν προσωρινά το πρόγραμμά σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2): Ανεβασμένη σεξουαλικότητα και εσωτερική μεταμόρφωση

Η περίοδος που διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού κρύβει μια προοπτική εσωτερικής μεταμόρφωσης για σένα. Μέσα από τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων σου με τους άλλους που προηγήθηκε, ανακάλυψες κι εσύ κομμάτια του εαυτού σου που θέλεις να βελτιώσεις. Ό,τι βρίσκεται κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια, όπως ιδέες, πεποιθήσεις και αντιλήψεις που δεν σε εξυπηρετούν, τώρα είναι η στιγμή να τα αναγνωρίσεις και να τα αντικαταστήσεις.

Η σεξουαλικότητά σου είναι ανεβασμένη και νιώθεις την ανάγκη να συνδεθείς σε βαθύτερα επίπεδα με το σύντροφό σου. Στις 16/8 η Νέα Σελήνη σε καλεί σε νέα ξεκινήματα σε σχέσεις και συνεργασίες. Η δυσαρμονική θέση της όμως προς τον απρόβλεπτο Ουρανό χρειάζεται την προσοχή σου για ανατροπές και περίεργες εξελίξεις. Αντίστοιχα, μια παραπάνω προσοχή χρειάζονται και οι μέρες γύρω από τις 9/8. Μια διαφωνία με το σύντροφο ή τους συνεργάτες μπορεί να οδηγήσει σε απρόσμενες συμπεριφορές από μέρους τους. 

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3): Φρόντισε τις σημαντικές σου σχέσεις

Ο φετινός Αύγουστος συνοδεύεται από μεγάλη κινητικότητα στον τομέα των σχέσεων, του γάμου και των συνεργασιών σου. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν επικοινωνιακές διέξοδοι, ανάγκη να βρεθούν λύσεις και να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες, διαφωνίες και συγκρούσεις σε αναστατώνουν. Ο Άρης στον τομέα αυτό ενεργοποιεί τα σημεία που σε ξεχωρίζουν από τους άλλους. Βάζει στο περιθώριο αυτά που σε ενώνουν και οι ευκαιρίες για συμβιβασμό δε λείπουν.

Αξιοποίησε τις μέρες γύρω από τις 10/8, 16/8 και 25/8. Επιστράτευσε τη διαίσθηση και τους καλούς σου τρόπους για να εξομαλύνεις τα κακώς κείμενα. Η Πανσέληνος στο τέλος του μήνα μεγεθύνει τις δυσκολίες που υπάρχουν στις σχέσεις σου. Μόνο και μόνο για να γίνουν πιο εμφανή τα σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσεις. Αξιοποίησε την εύνοια στα οικονομικά σου αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται γύρω σου κάποιες φορές ακόμη και με αναπάντεχο τρόπο.


Διάβασε τις Αστρολογικές Προβλέψεις Καλοκαίρι 2023 κάνοντας κλικ εδώ.
Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2023 κάνοντας κλικ εδώ.


Kεντρική φωτογραφία, Bailey Mahon / Unsplash.

Αστρολογικές προβλέψεις Αυγούστου 2023 από την Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London.

@myrto_frentzou.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here