Αστρολογικές προβλέψεις Καλοκαίρι 2023: Ώρα να λάμψεις

Αστρολογικές προβλέψεις Καλοκαίρι 2023

Οι αστρολογικές προβλέψεις για το καλοκαίρι του 2023 είναι γεμάτες εκπλήξεις. Πλανητικές επιρροές σε καλούν τον Ιούνιο να έρθεις σε επαφή με την παιχνιδιάρικη πλευρά σου, να συνεχίσεις τον Ιούλιο με λίγο περισσότερο οργανωμένο πρόγραμμα στο τι θέλεις να κάνεις και να αδράξεις τις μέρες του Αυγούστου που τα πάντα μοιάζουν να κινούνται πιο αργά. Ο ανάδρομος Ερμής 24/8 – 16/9 και η ανάδρομη Αφροδίτη 23/7 – 4/9 σε οδηγούν στο να ενταχθείς στωικά στη ροή της ζωής, να συμβαδίζεις με τα γεγονότα και σε αποθαρρύνουν από το να πιέζεις τις καταστάσεις και να γίνεσαι ελεγκτική. Απόλαυσε τις δύο Πανσέληνους του Αυγούστου με πρώτη και καλύτερη παρέα τον εαυτό σου και έπειτα άνοιξε την καρδιά σου και την αγκαλιά σου σε όσους αγαπάς.

Το καλοκαίρι όλα μοιάζουν λίγο πιο αυθόρμητα, πιο ανάλαφρα και χαλαρά. Όπως απελευθερώνεσαι από τα βαριά ρούχα και τα κλειστά παπούτσια, έτσι αποδεσμεύσου και από σκέψεις που σε βαραίνουν και δε σε εξυπηρετούν. Μην ξεχνάς ότι η ζωή πρώτα από όλα συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου. Εντόπισε τις πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω και θα εμφανιστούν οι αληθινές ανάγκες και οι επιθυμίες σου. Τίποτα τότε δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να διεκδικήσεις τη ζωή που σου αξίζει.Μα πάνω από όλα άφησε ανοιχτό τον εαυτό σου στη φωτεινή πλευρά της ζωής. Δες καθαρά πόσους λόγους έχεις στην καθημερινότητά σου για να είσαι ευγνώμων και θα λάμψεις από μέσα προς τα έξω όπως ο ήλιος του καλοκαιριού. Ήρθε η ώρα να λάμψεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4): Έχεις ευκαιρίες να περάσεις πολύ καλά

Το καλοκαίρι ξεκινά για σένα όμορφα, δυναμικά και με διάθεση να περάσεις καλά. Από αρχές Ιουνίου και για τέσσερις περίπου μήνες η Αφροδίτη στον τομέα των ερωτικών σου ευνοεί νέες γνωριμίες και διασκέδαση.  Προσοχή στις οικονομικές σπατάλες. Κάποιες υποχρεώσεις Ιούλιο και Αύγουστο σου κόβουν λίγο τη φόρα αλλά δεν είναι αρκετές για να σου χαλάσουν τη διάθεση. Τέλη Αυγούστου ασυνεννοησία επικρατεί στο χώρο της εργασίας και χρειάζεται να οργανώσεις το χρόνο και τη σκέψη σου. Οι παρεξηγήσεις αμβλύνονται με διπλωματία.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5): Ξεπερνάς εντάσεις και βρίσκεις τον εαυτό σου

Το πραγματικό καλοκαίρι αρχίζει για σένα από μέσα Ιουλίου και συνεχίζεται τον Αύγουστο, με την ευνοϊκή θέση του Άρη που ανεβάζει ερωτική διάθεση, φέρνει γνωριμίες και δημιουργικές δραστηριότητες. Ο Ιούνιος κρύβει εντάσεις και ενδοοικογενειακές διαφωνίες. Η πολύμηνη θέση της Αφροδίτης στο Λέοντα ανακινεί επίσης θέματα σπιτιού και οικογένειας, αλλά από άλλη οπτική γωνία. Τώρα μπορείς να κάνεις την ανακαίνιση που επιθυμούσες, προσέχοντας τις καθυστερήσεις το διάστημα 23/7-4/9. Τον Αύγουστο ιδίως μέχρι τις 24/8 ευνοείται για σένα η επικοινωνία και μπορείς να εκμεταλλευτείς το διάστημα αυτό για να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6): Κινητικότητα, ταξιδάκια αλλά και οικογενειακές υποχρεώσεις

Αξιοποίησε τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο γιατί είναι οι μήνες που ενδείκνυνται περισσότερο για κάνεις αυτά που θέλεις. Αστρολογικές προβλέψεις για το καλοκαίρι του 2023 ωστόσο σε βρίσκουν σε αρκετή κινητικότητα, με μικρές αποδράσεις, πολλές επαφές και μετακινήσεις. Ένα λίγο πιο δύσκολο διάστημα εκτείνεται από 10/7 έως τέλη Αυγούστου όπου αναδύονται οικογενειακές υποχρεώσεις και εντάσεις που σε βγάζουν από τα σχέδιά σου. Προσοχή στις παρεξηγήσεις και τα μπερδέματα με τον ανάδρομο Ερμή επίσης στο χώρο της οικογένειας και του σπιτιού. Το Σεπτέμβριο αποζημιώνεσαι και η ερωτική και δημιουργική σου διάθεση ανεβαίνει. Κάνε λίγο υπομονή!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7): Το ενδιαφέρον σου στα οικονομικά

Στην αρχή του καλοκαιριού το ενδιαφέρον σου θα είναι στραμμένο σε οικονομικές υποχρεώσεις και με λίγο άγχος γύρω από αυτές. Ωστόσο, ο Ιούλιος από τα μέσα του, αλλά και ο Αύγουστος είναι πιο φιλικοί και φέρνουν κινητικότητα, μικρές αποδράσεις και αρκετές επαφές. Ο Σεπτέμβριος σε προσγειώνει λίγο απότομα στην πραγματικότητα με πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις όποτε φρόντισε να εκμεταλλευτείς το προηγούμενο διάστημα για διακοπές. Ο Ερμής στο ζώδιό σου από τέλη Ιουνίου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ενδείκνυται για να προωθήσεις τα θέματά σου με τις κατάλληλες συζητήσεις μιας και η επικοινωνία ευνοείται.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8): Τα φώτα πάνω σου!

Από τις αρχές Ιουνίου και για τέσσερις ολόκληρους μήνες η Αφροδίτη σε μια σπάνια, για τόσο διάστημα παραμονή στο ζώδιό σου κάνει αυτό το καλοκαίρι ξεχωριστό. Ορθόδρομη και ανάδρομη περιδιαβαίνει το Λέοντα και συνοδεύει τις διακοπές σου με καλή διάθεση, γοητεία, οικονομικές ευκαιρίες, ερωτικές γνωριμίες. Επιστροφές αγαπημένων από το παρελθόν είναι μια πιθανότητα. Μέχρι 10/7 ο Άρης φορτίζει τις μπαταρίες σου στο φουλ. Πρόσεχε τις εντάσεις που προκύπτουν όταν δεν εκτονώνεται η ενέργειά σου σωστά. Αλλά και τα παρορμητικά έξοδα. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που μπορείς επίσης να αξιοποιήσεις για να κάνεις μικρές αποδράσεις, σύντομα ταξίδια αλλά και επαφές με κόσμο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9): Μυστικές ερωτικές συναντήσεις

Παρασκηνιακή δράση και εξελίξεις που ακόμη δεν βγαίνουν στο φως είναι το χαρακτηριστικό του πρώτου μήνα του καλοκαιριού. Ακόμη και γνωριμίες ή νέες ερωτικές σχέσεις επιλέγεις για το επόμενο διάστημα, να κρατήσεις μυστικές και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ο Άρης στο ζώδιό σου από 10/7 ενισχύει τη δράση σου, σε κάνει πιο δυναμική και μέχρι τέλη Αυγούστου λειτουργείς σε υψηλά επίπεδα ενέργειας αλλά και έντασης κάποιες φορές. Ωστόσο μια παραπάνω προσοχή σε επικοινωνία και μετακινήσεις χρειάζεται να δώσεις 24/8-16/9. Ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιό σου εμποδίζει τα σχέδιά σου και φέρνει ανατροπές.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10): Οι φίλοι ανεβάζουν τη διάθεση σου

Οι κοινωνικές συναναστροφές, η συμμετοχή σου σε ομαδικές δραστηριότητες και φίλοι πάνω από όλα δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις για το καλοκαίρι του 2023, κυρίως στις αρχές. Η επικοινωνία και οι δημόσιες σχέσεις ευνοούνται επίσης με τον Ερμή στους Διδύμους και μπορείς να περάσεις καλά προωθώντας πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Μια πιο εσωστρεφής συμπεριφορά σου βγαίνει από μέσα Ιουλίου αλλά και τον Αύγουστο και νιώθεις την ανάγκη να αποτραβηχτείς και να δράσεις πιο απομονωμένα και μυστικά. Το Σεπτέμβρη όμως με τον Άρη στο ζώδιό σου η ενέργεια σου ανεβαίνει κατακόρυφα, δραστηριοποιείσαι και εστιάζεις πιο δυναμικά στους στόχους που θέλεις να διεκδικήσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11): Χειρίσου καλά τις καταστάσεις στη δουλειά και το κλίμα θα βελτιωθεί

Τον Ιούνιο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δε σε αφήνουν ακόμη να αντιληφθείς ότι έχει έρθει καλοκαίρι. Πρόσεχε τις προστριβές με συναδέλφους και τις εντάσεις γενικότερα. Διεκδίκησε αυτά που σου αξίζουν με μεγαλύτερη διπλωματία. Αν χειριστείς καλά τις καταστάσεις τώρα θα αποζημιωθείς με καλύτερο κλίμα στη δουλειά για το επόμενο τρίμηνο. Από μέσα Ιουλίου η επαφή με φίλους και οι κοινές δραστηριότητες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να εκτονώσεις την ενέργειά σου. Νιώθεις ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με ασφάλεια, εμπιστοσύνη και να βρεις λύση. Ακόμη και την περίοδο του ανάδρομου Ερμή, εσύ καταφέρνεις να ανταπεξέλθεις πολύ καλύτερα από τους γύρω σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12): Ξέρεις τον τρόπο να περνάς καλά

Τόσο ο φετινός Ιούνιος όσο και το καλοκαίρι αυτό γενικότερα είναι πολύ συμβατό με το χαρακτήρα σου. Αφροδίτη και Άρης από το Λέοντα φροντίζουν για αυτό κι εσύ νιώθεις τη διάθεσή σου ανεβασμένη και απολαμβάνεις ταξίδια και επαφές. Από μέσα Ιουλίου και για ενάμιση περίπου μήνα κάποιες επαγγελματικές έννοιες μπορεί να σε αποθαρρύνουν, αλλά έχεις τους κατάλληλους μηχανισμούς για να ανταπεξέλθεις. Η επικοινωνία δεν ευνοείται 24/8 – 15/9 και δεν αποκλείονται παρεξηγήσεις, μπερδέματα και ασυνεννοησία. Ο κοινωνικός περίγυρος, οι συλλογικές δραστηριότητες και οι καλοί σου φίλοι σε αποζημιώνουν και ανακάμπτεις δυναμικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1): Προοπτικές για βελτίωση στα οικονομικά

Οι οικονομικές εκκρεμότητες δε σε αφήνουν να καταλάβεις το καλοκαίρι από την αρχή του. Ωστόσο από τις 10/7 αποζημιώνεσαι αισθητά. Για τον επόμενο ενάμιση μήνα καταφέρνεις να βρεις τον τρόπο να περάσεις όμορφες στιγμές, ενώ ένα ενδιαφέρον ταξίδι δεν αποκλείεται. Θέματα κληρονομικά ή κοινά με άλλους οικονομικά ζητήματα βελτιώνονται κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού κι αυτό σου δίνει μια παραπάνω αίσθηση ανακούφισης και χαράς. Ο Σεπτέμβριος κρύβει παγίδες γιατί φέρνει αρκετή ένταση και διαφωνίες ιδίως στον επαγγελματικό τομέα. Μην παρασύρεσαι από τις επιθετικές συμπεριφορές των άλλων και χάνεις την αυτοκυριαρχία σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2): Οι σχέσεις σου είναι πολύ σημαντικές

Ο Ιούνιος κυρίως, αλλά και το επόμενο τρίμηνο γενικότερα, αναδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις σου με τους άλλους. Παραδέξου το κι εσύ στον εαυτό σου και μην αυταπατάσαι ότι δεν τους έχεις ανάγκη. Οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες είναι τονισμένες μέχρι τέλη Ιουνίου και είναι το καλύτερο διάστημα για να συνεννοηθείς και να προωθήσεις θέματα που σε ενδιαφέρουν. Οικονομικές ανησυχίες και εκκρεμότητες δε λείπουν Ιούλιο και Αύγουστο. Αντιθέτως, ο Σεπτέμβριος κρύβει ευκαιρίες για σένα και θα μπορούσε να αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική διακοπών. Ταξίδια στο εξωτερικό, επαφές με ξένους και σπουδές απορροφούν τα ενεργειακά σου αποθέματα και το απολαμβάνεις.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3): Εργασιακή έμπνευση αλλά και κούραση

Η εργασιακή υπερδραστηριότητα που φέρνει ο Ιούνιος κάνει το καλοκαίρι να μοιάζει κουραστικό. Παρότι υπάρχουν ευκαιρίες κι έμπνευση, νιώθεις άγχος και ψυχοσωματικές ενοχλήσεις. Κάποιες συγκρούσεις στις στενές σου σχέσεις με σύντροφο και συνεργάτες από μέσα Ιουλίου αλλά και τον Αύγουστο σε αναστατώνουν και φέρνουν ασυνεννοησία και διαφωνίες. Παρόλα αυτά, το μυστικό για να βρεις τα πατήματά σου και να περάσεις όμορφες στιγμές είναι να αποδεχτείς τις πρακτικές απαιτήσεις της καθημερινότητας και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να τις διεκπεραιώσεις. Το φθινόπωρο θα καταλάβεις πόσα έχεις καταφέρει.


Διάβασε τις Αστρολογικές Προβλέψεις Ιουνίου 2023 με ένα κλικ εδώ.

Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2023 κάνοντας κλικ εδώ.


Κεντρική φωτογραφία Lena Goncharova / Pexels.

Αστρολογικές προβλέψεις για το Καλοκαίρι 2023 από την Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer MayoSchool of Astrology London. @myrto_frentzou. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here