Αστρολογικές προβλέψεις Ιανουαρίου: Το παρελθόν κάτι θέλει να σου πει

Η καινούργια χρονιά εγκαινιάζεται με τη νέα θέση του Δία στους Ιχθύες. Όπως κάθε νέα αρχή, έτσι και μια νέα χρονιά έχει μέσα της το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της προσμονής. Για το 2022, με την ευνοϊκή αυτή πλανητική θέση, το παραπάνω μήνυμα έχει βάσεις. Έχει νόημα. Δεν είναι μόνο μια τυπική ευχή. Ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς φέρει μέσα του το σπόρο της έναρξης. Συμβολίζει την ενόρμηση για ζωή. Η τάση αυτή είναι μεγαλύτερη και πιο δυνατή από την ανάδρομη φορά του Ερμή και της Αφροδίτης. Ναι, θέματα επικοινωνίας δυσχεραίνονται. Παρεξηγήσεις γίνονται. Αισθηματικές εξελίξεις και οικονομικά ζητήματα εμποδίζονται. Όμως, η συγκυρία αυτή είναι απαραίτητη για να γίνει ένας ετεροχρονισμένος απολογισμός. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Ιανουαρίου είναι εδώ για να σου δείξουν με ποιο τρόπο θα το καταφέρεις αυτό.

Κάνε μια παύση και κοίτα προς τα πίσω. Δες πιο καθαρά μήπως κάτι από αυτά που άφησες πίσω σου το θέλεις τελικά μαζί σου. Αν ναι, μη διστάσεις. Μην σε καταβάλλει ο εγωισμός. Γύρνα πίσω και διεκδίκησε το. Η Πανσέληνος στις 18/1 δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αντιθέτως είναι ιδιαίτερα έντονη και μεταμορφωτική. Φωτίζει τις αδυναμίες σου. Μη φοβηθείς να τις κοιτάξεις κατάματα!

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το γενέθλιο ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4) Φέρε τις καταστάσεις στα μέτρα σου

Με την έναρξη της νέας χρονιάς νιώθεις την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα. Θέλεις να θέσεις στόχους και ξέρεις ότι έχεις τις ικανότητες για να τους πετύχεις. Μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος σου στρέφεται στην καριέρα και στην επαγγελματική σου πορεία γενικότερα. Νέες ιδέες, νέα ξεκινήματα στην αρχή του μήνα σε παροτρύνουν να συνεχίσεις δυναμικά. Μπορεί ακόμη να μην έχει εκδηλωθεί πλήρως, αλλά στην δουλειά σου υπάρχει ένα ερωτικό ενδιαφέρον. Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις και μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Προς το τέλος του μήνα θα φανεί αν αξίζει να ενδώσεις. Παρεξηγήσεις με φίλους είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτήν την περίοδο. Ανέλαβε το δικό σου μερίδιο ευθύνης και μην ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους. Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι αντιμέτωπη με τα δικά σου λάθη. Είναι όμως λυτρωτικό! Η Πανσέληνος στις 18/1 στοχεύει στο δίπολο καριέρα – οικογένεια. Νιώθεις το βάρος των υποχρεώσεων και αναστατώνεσαι.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5) Ανασυγκρότησε τις δυνάμεις σου

Συνεχίζεις να βρίσκεσαι σε μια περίοδο εσωτερικών και εξωτερικών αλλαγών. Ωστόσο, αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι σιγά σιγά προσαρμόζεσαι στην ιδέα. Ως συμπαντική επιβράβευση, η πολύμηνη παραμονή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, ακόμη και κατά την ανάδρομη φορά της, λειτουργεί υποστηρικτικά. Παρά τις δυσκολίες νιώθεις ότι σε στηρίζουν και σε αγαπούν. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Ιανουαρίου σε παρακινούν: Αξιοποίησε τη συγκυρία αυτή και νιώσε ευγνωμοσύνη. Πρόσεχε τα λόγια σου, ιδίως στο χώρο της δουλειάς. Στα μέσα του μήνα κάποιες καταστάσεις μπορεί να σε βγάλουν εκτός εαυτού. Η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση θα σε σώσουν. Υπό την επίδραση της Πανσέληνου στις 18/1, φωτίζονται οι ανάγκες σου για αλλαγές παραστάσεων. Θέλεις να γνωρίσεις καινούργια πράγματα αλλά σε κρατούν πίσω οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ταξίδια, σπουδές, καινούργια γνώση και αναζητήσεις σε εμπνέουν. Περίμενε λίγο και θα έρθει το σωστό timing!

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6) Ένταση σε σχέσεις και συνεργασίες

Μια καινούργια σελίδα έχει ανοιχτεί για σένα στον επαγγελματικό τομέα. Η επιρροή αυτή θα κρατήσει σχεδόν για όλη τη νέα χρονιά. Ωστόσο, η εύνοια δεν θα γίνει αντιληπτή αμέσως. Ο μήνας αυτός φέρνει συγκρούσεις και εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Το μυστικό είναι να καταλάβεις τι μπορείς να αποκομίσεις από τέτοιες στιγμές έντασης. Ίσως γίνει μια εκκαθάριση σε συνεργάτες. ‘Η ίσως απομάκρυνση τοξικών ανθρώπων από τη ζωή σου. Όποια κι αν είναι η δική σου αλήθεια, αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι συνειδητή ακόμη και τις στιγμές που εμπλέκεσαι σε μια σύγκρουση. Έτσι δε θα γίνεσαι έρμαιο των καταστάσεων, αλλά θα έχεις ενεργή συμμετοχή. Μην παραμελείς οικονομικές εκκρεμότητες. Ιδίως αυτές που σχετίζονται με κοινά οικονομικά ή κληρονομικά ζητήματα. Θέματα που νόμιζες ότι είχαν ολοκληρωθεί ίσως σε απασχολήσουν ξανά. Με καλή θέληση, ανοιχτό μυαλό και οργανωτικό πνεύμα θα δρομολογηθούν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) Σχέσεις και γάμος σε πρώτο πλάνο

Αν κοιτάξεις βαθιά μέσα σου βλέπεις ότι κάτι αλλάζει σταδιακά προς το καλύτερο. Νιώθεις το κέντρο σου πιο ισχυρό και τη διάθεσή σου σιγά σιγά να βελτιώνεται. Σχέσεις, γάμος και συνεργασίες απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σου. Τώρα είναι κατάλληλη περίοδος να βγουν στην επιφάνεια ζητήματα από το παρελθόν και να επιλυθούν. Η αγάπη θα επικρατήσει και το νιώθεις. Η Νέα Σελήνη στις αρχές του μήνα θέτει τις βάσεις και δείχνει τις προοπτικές. Σε καθημερινή βάση, οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις σε κουράζουν αλλά καταφέρνεις και ανταποκρίνεσαι. Παρόλα αυτά, στις 18/1 η Πανσέληνος στο ζώδιό σου σε αναστατώνει αρκετά και απογοητεύεσαι. Μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να σε παρασύρουν. Αξιοποίησε τις στιγμές που νιώθεις πόνο, για να μεταμορφωθείς. Αυτό που χρειάζεται να είναι να αποταυτιστείς από το μέρος του εαυτού σου που υποφέρει. Δεν είσαι μόνο τα συναισθήματά σου!

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8) Παρά τις δυσκολίες νιώθεις αισιοδοξία

Η αίσθηση που έχεις σε αυτή τη φάση είναι εκείνη του αθλητή που έχει κουραστεί από την προετοιμασία και θέλει επιτέλους να δώσει τον αγώνα. Όμως χρειάζεται να καταλάβεις πως δεν είναι ένας συγκεκριμένος αγώνας που σε περιμένει. Αντιθέτως η ζωή σου είναι ένας δρόμος με όσες ανηφόρες, τόσες κατηφόρες. Αυτό που έχει σημασία είναι να μάθεις να εστιάζεις σε αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Μην δραματοποιείς τις δυσκολίες. Εστίασε στα ταλέντα σου και ανέδειξε τις ικανότητές σου. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Ιανουαρίου είναι εδώ για να σου θυμίσουν πως μέσα στον Ιανουάριο υπάρχουν και ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης και στιγμές χαράς! Στα μέσα του μήνα πρόσεχε την εμπλοκή σου σε συγκρούσεις και τσακωμούς. Πάνω σε μια έκρηξη θυμού, πρόσεξε μην πεις λόγια που θα μετανιώσεις. Τα επαγγελματικά σου σε απασχολούν. Μην απογοητεύεσαι αν κάποιες εξελίξεις καθυστερούν, κάνε λίγο υπομονή ακόμη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9) Ευκαιρίες να νιώσεις χαρά παρά τις οικογενειακές υποχρεώσεις

Το γεγονός ότι δεν παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου τις περισσότερες φορές είναι βοηθητικό και προάγει το συμφέρον σου. Έτσι και το μήνα αυτό καταφέρνεις να στρέψεις τις πλανητικές επιρροές προς όφελος σου. Κάθε τι δημιουργικό, οι καλλιτεχνικές δράσεις, η ενασχόληση με τα παιδιά αλλά και οι ερωτικές γνωριμίες ευνοούνται. Στην πορεία της χρονιάς κάποιες από αυτές τις γνωριμίες έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε κάτι πιο μόνιμο και ουσιαστικό. Εξαίρεση αποτελεί ο τομέας της οικογένειας. Εκεί οι υποχρεώσεις σε κουράζουν, υπάρχουν διαφωνίες και προστριβές. Η ισορροπία φαίνεται να έχει διαταραχθεί και ψάχνεις να βρεις τρόπους να διορθώσεις την κατάσταση. Μην παρασύρεσαι όμως από την τάση σου να κρίνεις τους πάντες και τα πάντα. Αναρωτήσου αν  βγαίνεις πραγματικά κερδισμένη επισημαίνοντας συνέχεια τα ελαττώματά των άλλων. Δείξε πνεύμα κατανόησης και διπλωματική διάθεση και θα βρεις πιο αποτελεσματικές λύσεις!

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10) Η σωστή επικοινωνία προωθεί τα οικογενειακά ζητήματα

Από φύσεως είσαι χαρακτήρας που αγαπά τη διπλωματία και κατ’ επέκταση τον εποικοδομητικό διάλογο. Τι περισσότερες φορές ξέρεις τι να πεις και πότε να το πεις. Έτσι λοιπόν, αυτό το μήνα ο σωστός διάλογος κυρίως στο χώρο της οικογένειας και του σπιτιού είναι το καλύτερο εργαλείο που έχεις στα χέρια σου για να προωθήσεις ζητήματα που εκκρεμούν. Μπορεί να μη δεις αποτέλεσμα αμέσως. Κάποια θέματα που σε απασχολούν θα καθυστερήσουν. Όμως σταδιακά θα δεις την κατάσταση να βελτιώνεται. Μια καινούργια περίοδος ανοίγεται για τα επαγγελματικά σου. Νέες ευκαιρίες, νέες ιδέες και συνεργασίες θα προκύψουν στην πορεία της χρονιάς και θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου. Η Πανσέληνος στις 18/1 ωστόσο, φέρνει στην επιφάνεια δυσκολίες και άγχος και σε αναστατώνει. Παρότι είναι προσωρινό, μπορεί πάνω σε στιγμή συναισθηματικής φόρτισης να ακούσεις λόγια που θα σε πληγώσουν. Δείξε κατανόηση σε αυτούς που αγαπάς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11) Βρίσκεις ξανά χαρά κι ελπίδα

Για πολύ καιρό τώρα έχεις επιστρατευτεί τη μαχητική σου φύση και παράλληλα την ικανότητά σου να υπομένεις, για να ανταπεξέλθεις στη ζωή. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές ένιωσες την ανάγκη να τα βάλεις με το σύμπαν και την ίδια τη ζωή. Η υπομονή σου όμως επιβραβεύεται. Αυτό δε σημαίνει ότι ξαφνικά δεν θα έχεις προβλήματα ή ζητήματα να σε απασχολούν. Σημαίνει όμως ότι ανακτάς τη δύναμή σου και την πίστη στον εαυτό σου και στη χαρά της ζωής. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Ιανουαρίου σου επισημαίνουν ότι αυτό το μήνα η ανάγκη σου για επικοινωνία, μετακινήσεις και επαφές είναι τονισμένη. Κάποιες διαφωνίες και συγκρούσεις στην οικογένεια ερεθίζουν τη διάθεσή σου και θυμώνεις, γύρω στα μέσα του μήνα. Πρόσεξε μην τυχόν για παροδικά ζητήματα ενοχληθείς παραπάνω από όσο αξίζει. Τα οικονομικά σου σε απασχολούν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Κινήσου έξυπνα!

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12) Διαχειρίσου σωστά την ενέργειά σου

Οι πολλές δραστηριότητες στην οποίες συνήθως συμμετέχεις, απαιτούν μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου. Αυτό το μήνα με τον Άρη στο ζώδιό σου η ενέργειά σου θα είναι εξαιρετικά ανεβασμένη. Για να αξιοποιηθεί όμως προς όφελός σου, η σωστή διαχείρισή της είναι απαραίτητη. Ειδάλλως, η ενέργεια αυτή μπορεί να φέρει εντάσεις, προστριβές, υπερδιέγερση και μικροατυχήματα! Η προσοχή σου είναι αρκετά στραμμένη στον οικονομικό τομέα. Κάποια ζητήματα επιστρέφουν στο προσκήνιο και μπορεί να είναι για καλό σου. Ίσως κάποια χρήματα σου επιστραφούν εκεί που δεν το περιμένεις. Μια νέα περίοδος έχει ανοιχτεί στον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού. Νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες ακόμη και σε σχέση με κάποιο ακίνητο εμφανίζονται μπροστά σου. Γύρω στις 11/1 πρόσεξε την παρορμητικότητα και μη βιαστείς να δράσεις. Ίσως η αντίληψή σου δεν είναι τόσο αντικειμενική ή μπορεί να υπάρχουν ζητήματα που δε γνωρίζεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1) Η εμπειρία του παρελθόντος είναι πολύτιμη

Είναι μεγάλο χάρισμα να μπορείς να αποδέχεσαι τις καταστάσεις ως έχουν. Αυτό δε σημαίνει πως αφήνεσαι παραδομένη στη μοίρα. Αντιθέτως σε προικίζει με εγκαρτέρηση και αντοχή. Η στάση ζωή σου αυτή την περίοδο αποδεικνύεται πόσο σε ωφελεί. Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου στις 2/1 ευνοεί νέα ξεκινήματα και σχέδια. Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου σχεδόν μέχρι το τέλος του μήνα έχει αντίκτυπο στα αισθηματικά και στα οικονομικά σου. Πρόσωπα από το παρελθόν επανεμφανίζονται και βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Ακόμη και οικονομικές υποθέσεις που νόμιζες ότι είχαν ολοκληρωθεί τώρα μπορεί να δεις να έρχονται στο προσκήνιο. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά στην παρασκηνιακή δράση των άλλων. Ακόμη κι εσύ από την πλευρά σου, για την ώρα κράτα τις προθέσεις και τη δράση σου κρυφές. Η Πανσέληνος στις 18/1 σε αφορά άμεσα και σε αναστατώνει προσωρινά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2) Ευκαιρία να τα βρεις με τον εαυτό σου

Οι κοινωνικές επαφές και η συλλογική δράση είναι η δεύτερη φύση σου! Ωστόσο αυτό το μην σου δίνει απλόχερα η ευκαιρία να κάνεις ένα πιο εσωτερικό ταξίδι. Η ενδοσκόπηση και η επαφή με το βαθύτερο εαυτό σου ευνοείται ιδιαίτερα. ‘Άκουσε τον τι έχει να σου πει. Κάποιες μυστικές επαφές, ακόμη και ερωτικές, μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους. Μην θεωρήσεις τίποτα δεδομένο μέχρι το τέλος του μήνα. Κράτα κρυφά τα χαρτιά σου και πρόσεχε τι λες. Ίσως τα λόγια σου ή τα ξαφνικά σου ξεσπάσματα φέρουν σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους γύρω σου. Μια νέα εποχή για τα οικονομικά σου ανοίγεται σιγά σιγά και θα αποδώσει καρπούς σε βάθος χρόνου. Εσύ έχε τα μάτια σου ανοιχτά για ευκαιρίες και νέες προοπτικές αύξησης εσόδων. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν παύουν. Όμως η παρουσία φίλων και συναντήσεων σου δίνουν κουράγιο.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3) Παρά το άγχος, έχεις πολλούς λόγους να χαμογελάς

Ο πλούσιος εσωτερικός σου κόσμος είναι η σανίδα σωτηρίας για να ανταπεξέρχεσαι στις υποχρεώσεις τις καθημερινότητας. Αυτήν την περίοδο κοινωνικές επαφές, φίλοι και συλλογική δράση παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή σου. Ακόμη και φίλοι από το παρελθόν  που είχατε απομακρυνθεί, μπορεί να εμφανιστούν. Ο τομέας της εργασίας και ό,τι αφορά την επαγγελματική σου πορεία απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σου. Παράλληλα με το δυναμισμό που νιώθεις να εργαστείς, να δημιουργήσεις και να αποδώσεις τα μέγιστα, νιώθεις και αρκετό άγχος. Ίσως κάποια πράγματα δεν προωθούνται με το ρυθμό που φανταζόσουν ή υπάρχουν κάποιες συγκρούσεις με συνεργάτες. Μην απογοητεύεσαι! Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Ιανουαρίου είναι εδώ για να σου θυμίσουν ότι μια νέα σελίδα έχει ανοίξει στη ζωή σου. Ο Δίας στο ζώδιό σου φέρνει τύχη, εύνοια, πρόοδο και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και σταδιακά αυτό θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτό!


Φωτογραφία, Cottonbro.

Αστρολογικές προβλέψεις Ιανουαρίου από την Astrology Consultant Μυρτώ Φρέντζου .

@myrto_frentzou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here