Αστρολογικές προβλέψεις Mαΐου 2023: Τα συναισθήματα στο προσκήνιο

Αστρολογικές προβλέψεις Mαΐου 2023: Τα συναισθήματα στο προσκήνιο

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχεις συναντήσει στη ζωή σου είναι να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Mαΐου 2023 σου θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να τα αναγνωρίζεις, να τα βιώνεις και να τα κατευθύνεις χωρίς ωστόσο να καθορίζουν ολοκληρωτικά τις πράξεις και τις αποφάσεις σου. Σε ένα μήνα που Αφροδίτη και Άρης κινούνται στο συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου, αλλά και με την Σεληνιακή Έκλειψη – Πανσέληνο στις 5/5, η ικανότητα αυτή αποδεικνύεται πολύ σημαντική.

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ταύρο συνεχίζεται μέχρι τα μέσα του μήνα όποτε και επιστρέφει ορθόδρομος. Η επικοινωνία αποκαθίσταται σιγά σιγά, οι παρεξηγήσεις λύνονται και οι μετακινήσεις διευκολύνονται. Με τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο, τα νέα ξεκινήματα που θα γίνουν γύρω στις 19/5 μπορούν να έχουν διάρκεια και σταθερότητα, ενώ δεν στερούνται έμπνευσης και συναισθήματος.

Είναι σχετικό το τι σου παρέχει ασφάλεια στη ζωή κι αυτήν την περίοδο το σύμπαν σε φέρνει αντιμέτωπη με παρόμοια ερωτήματα. Πολλές φορές αναζητάς την υλική ασφάλεια ενώ αυτό που έχεις ανάγκη είναι η συναισθηματική ασφάλεια. Άλλες φορές συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: επενδύεις στις συναισθηματικές σχέσεις αφήνοντας σε εκκρεμότητα πρακτικές εκκρεμότητες που αν δεν καλυφθούν μπορούν να σου δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.  Το μυστικό για να νιώθεις ολοκληρωμένη και ασφαλής είναι να επενδύσεις πρώτα από όλα στον εαυτό σου και να τον αποδεχτείς με αγάπη και αυτοσεβασμό.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4): Αντιμετώπισε τις εσωτερικές σου ανασφάλειες

Με τον Άρη να συνεχίζει να φέρνει συγκρούσεις στο χώρο της οικογένειας η εσωτερική σου ένταση είναι μεγάλη. Κυρίως γιατί νιώθεις ότι δεν μπορείς να διοχετεύσεις σωστά την ενέργειά σου και τη στρέφεις προς τα μέσα. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Mαΐου 2023 όμως είναι εδώ για να σου τονίσουν να κάνεις υπομονή μέχρι τις 20/5. Από εκεί και έπειτα η διαφορά στην καθημερινότητά σου θα είναι αισθητή. Η Έκλειψη στις 5/5 σου δημιουργεί οικονομικές ανασφάλειες.

Να ξέρεις όμως ότι τα χρήματα είναι μόνο η αφορμή. Στην ουσία αυτό που βγαίνει στην επιφάνεια είναι δικές σου προσωπικές εσωτερικές ανασφάλειες που σε καλούν να τις κοιτάξεις κατάματα. Από τις 15/5 είναι καλύτερη περίοδος για να αναρωτηθείς πως μπορείς να δομήσεις τη ζωή σου ώστε να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Και στην πορεία θα αντιληφθείς με μεγάλη ικανοποίηση ότι οι επιλογές που έχεις κάνει έχουν βγει σε καλό.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5): Όλα γίνονται για το καλό σου

Πολλές φορές νιώθεις πως βρίσκεις το σύμπαν απέναντί σου. Ενώ αναζητάς ασφάλεια και σταθερότητα, οι καταστάσεις σε ξεβολεύουν και σε ταρακουνούν. Όμως στο βάθος ξέρεις πολύ καλά ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες για να εξελιχτείς και πετύχεις τους στόχους σου. Οι προσωπικές σου σχέσεις, συντροφικές και επαγγελματικές, για άλλη μια φορά βρίσκονται στο επίκεντρο. Έτσι κι εσύ, καλείσαι να συνδυάσεις τις δικές σου ανάγκες και αιτήματα με των άλλων.

Η συνεννόηση μαζί τους και η επικοινωνία γενικότερα είναι πιο αποτελεσματική μετά τις 15/5 με τον Ερμή σε ορθή πορεία. Ενώ η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 19/5 σε ωθεί σε νέα ξεκινήματα που θα έχουν διάρκεια και σταθερότητα. Στις 16/5 μετά από 12 περίπου χρόνια δέχεσαι τον ευεργέτη και τυχερό Δία στο ζώδιό σου. Μια περίοδος ευκαιριών και επέκτασης ξεκινά και το σύμπαν σε καλεί να την εκμεταλλευτείς και να πιστέψεις πως όλα γίνονται για το καλό σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6): Για την ώρα κράτα κρυφά τα σχέδιά σου

Κρατάς σκέψεις, ιδέες ακόμη και επαφές στο παρασκήνιο και καλά κάνεις μέχρι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις. Τα οικονομικά σου σχέδια αρχίζουν να αποδίδουν, ωστόσο ακόμη χρειάζεται προσοχή και δεν είναι ώρα να μοιραστείς με τους γύρω σου τις κινήσεις σου. Την πρώτη εβδομάδα του μήνα η γοητεία σου είναι ανεβασμένη και είσαι ελκυστική. Η Αφροδίτη στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων σου θυμίζει τις χαρές και απολαύσεις της ζωής.

Μια σημαντική περίοδος για την ψυχολογία σου ξεκινά από τις 16/5 με το Δία στον Ταύρο. Η επαφή με τον βαθύτερο εαυτό σου θα φέρει στην πορεία μια μεγαλύτερη εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Κι όσο κι αν εσύ ισχυρίζεσαι πώς το να είσαι σε διαρκή κίνηση αυτό που σου δίνει νόημα στη ζωή, ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητα κομμάτια του εαυτού σου θα παραδεχτείς ότι αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον ταξίδι που έχεις κάνει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7): Δώσε σημασία σε φιλίες και κοινωνικές επαφές

Με Αφροδίτη και Άρη στο ζώδιό σου σίγουρα ο Μάιος είναι ένας σημαντικός μήνας για σένα και σε κάνει να πρωταγωνιστείς στις εξελίξεις. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Mαΐου 2023 είναι εδώ για να σε καθοδηγήσουν σε μια έντονη για σένα περίοδο. Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα η γοητεία αλλά και η σεξουαλικότητά σου είναι ανεβασμένες. Νιώθεις δραστήρια και έχεις διάθεση να κινηθείς, να γνωρίσεις κόσμο, ακόμη και να ερωτευτείς.

Ακόμη και η Έκλειψη στις 5/5 μπορεί να ανακινήσει ερωτικά θέματα, αλλά και φιλίες και κοινωνικές επαφές. Το μυστικό είναι στη διαχείριση της ενέργειάς σου. Γιατί ο Άρης όσο δυναμισμό δίνει, άλλη τόση ένταση και διάθεση για συγκρούσεις μεταφέρει, ειδικά σε ένα ζώδιο σαν τον Καρκίνο που νιώθει άβολα. Δε χρειάζεται να κάνεις παθητική επιθετικότητα για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Ο συναισθηματικός εκβιασμός μακροπρόθεσμα απομακρύνει τους αγαπημένους σου αντί να τους φέρνει πιο κοντά.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8): Κράτα μυστικές τις επαφές σου

Όσο κι αν νιώθεις άνετα με το να προβάλλεις τον εαυτό σου σε κόσμο, αυτήν την περίοδο η δράση σου είναι παρασκηνιακή. Ο Άρης στο προηγούμενο ζώδιο από το δικό σου μέχρι τις 20/5 σε παροτρύνει να κινηθείς πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και να κρατήσεις τις πράξεις σου κρυφές. Ακόμη και κάποιες γνωριμίες με ερωτικό ενδιαφέρον πρέπει ακόμη να κρατηθούν μυστικές.

Ωστόσο μπορεί την περίοδο αυτή να νιώθεις και μια εσωτερική ανησυχία σαν απροσδιόριστο άγχος. Η επικοινωνία με τους άλλους, και δη στον επαγγελματικό τομέα, παρεμποδίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 14/5. Οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις για ακόμη μια φορά σε διχάζουν ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια. Οι επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σου είναι πολλές. Η Έκλειψη όμως στις 5/5 ανακινεί ακριβώς αυτά τα ζητήματα και δεν ευνοεί τις παρορμητικές και εν θερμώ αποφάσεις. Η ενέργειά σου απελευθερώνεται από τις 21/5 με τον Άρη στο ζώδιό σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9): Διεύρυνε την αντίληψή σου

Μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου είναι στραμμένο αυτή την περίοδο στις κοινωνικές επαφές, τις ομαδικές εργασίες, τη συλλογικότητα και τους φίλους. Νιώθεις ότι θέλεις να προσφέρεις και αυτό σε γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή ναι μεν δυσκολεύει την επικοινωνία και φέρνει καθυστερήσεις και εμπόδια ιδίως σε θέματα που έχουν σχέση με σπουδές, ξένους και εξωτερικό ωστόσο κρύβει και ευκαιρίες.

Σε ένα φιλικό προς εσένα ζώδιο μπορεί να βοηθήσει να κλείσεις εκκρεμότητες ή να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι και να πάρεις καλύτερες αποφάσεις. Από τις 15/5 κι έπειτα θα φανούν τα αποτελέσματα των επιλογών σου. Η νέα θέση του Δία στον Ταύρο παρέχει μεγάλες ευκαιρίες επέκτασης και ιδίως σε ό,τι σχετίζεται με ταξίδια, γνώση, φιλοσοφία. Κάθε είδους μετεκπαίδευση ευνοείται ιδιαίτερα, ενώ δε λείπει η ανάγκη για μακρινά ταξίδια και επαφή με διαφορετικές κουλτούρες.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10): Αναγνώρισε τα συναισθήματα σου

Το επαγγελματικό άγχος αλλά και οι συγκρούσεις στη δουλειά είναι χαρακτηριστικό της περιόδου.Νιώθεις την ανάγκη να πάρεις πρωτοβουλίες και να δείξεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, όμως η προσπάθειά σου συναντά εμπόδια και αστοχίες. Συγχρόνως θέλεις να κάνεις ό,τι μπορείς για να βελτιωθεί το κλίμα. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Mαΐου 2023 χτυπούν το καμπανάκι για να σου θυμίσουν ότι πριν δράσεις πρέπει να αναγνωρίσεις πιο συναίσθημα είναι αυτό που σε παρακινεί μέσα σου.

Οικονομικές ανησυχίες βγαίνουν στην επιφάνεια τόσο με την Έκλειψη στις 5/5 όσο και με τον ανάδρομο Ερμή. Όμως, η παρουσία του Δία από τις 16/5 και για ένα περίπου χρόνο δίνει ευκαιρίες επέκτασης ιδίως σε ζητήματα κοινών με άλλους οικονομικών, κληρονομικών, δανείων κτλ. Ανασυγκρότησε τις δυνάμεις σου και το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα αρχίσεις να βλέπεις τη διαφορά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11): Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου στο επίκεντρο

Με τον Ερμή αρχικά σε ανάδρομη και από τα μέσα του μήνα σε ορθόδρομη πορεία στον τομέα των σχέσεών σου, η σωστή επικοινωνία με τους άλλους είναι το πιο σημαντικό μήνυμα της περιόδου. Τόσο η σχέση με το σύντροφό όσο και με στενούς συνεργάτες έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και η Έκλειψη στις 5/5 στο θυμίζει έντονα αυτό. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Mαΐου 2023 σου επισημαίνουν να προσπαθήσεις να μην επιμένεις μόνο για να γίνει το δικό σου και να είσαι ανοιχτή στη γνώμη των άλλων.

Από τις 16/5 ο Δίας στον Ταύρο για ένα περίπου χρόνο, ευνοεί σημαντικά σχέσεις και συνεργασίες. Η ενέργειά σου ρέει πιο εύκολα αυτόν τον καιρό και οφείλεις να το αξιοποιήσεις.  Αφροδίτη και Άρης συνηγορούν στο να βρεις τρόπο και χρόνο να περάσεις όμορφες στιγμές, να ονειρευτείς, να διευρύνεις την αντίληψή σου και να ταξιδέψεις. Νέα ξεκινήματα επίσης σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών ευνοούνται πολύ από τη Νέα Σελήνη στις 19/5. Αξιοποίησέ τη!

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12): Μην παραμελείς την υγεία σου

Αυτήν την περίοδο η σεξουαλικότητά σου και η ανάγκη για στενές προσωπικές επαφές είναι μεγάλη. Η σωστή διαχείριση της ενέργειας αυτής μπορεί να λειτουργήσει μεταμορφωτικά. Στην αντίθετη περίπτωση όμως, μπορεί να φέρει συγκρούσεις με το σύντροφο κυρίως για διαφωνίες γύρω από τα οικονομικά. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα σε βάθος και όχι επιφανειακά. Η ασυνεννοησία και οι καθυστερήσεις στην δουλειά σου μειώνονται σταδιακά μετά τις 15/5 όπου ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία.

Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για να αμελείς την υγεία σου. Ιδίως τις μέρες κοντά στην έκλειψη στις 5/5. Αντιθέτως είναι σημαντικό να φροντίσεις να κλείσεις εκκρεμότητες που έχεις από το παρελθόν. Η παρουσία του Δία θα λειτουργήσει υποστηρικτικά από μέσα Μαΐου για τον επόμενο χρόνο και οφείλεις να την αξιοποιήσεις. Την τελευταία εβδομάδα του μήνα η διάθεσή σου ανεβαίνει, οργανώνεις ταξίδια που περίμενες καιρό και έχεις και την ενέργεια να τα πραγματοποιήσεις!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1): Επικοινώνησε αυτά που αισθάνεσαι

Όταν η Αφροδίτη και ο Άρης συμπορεύονται στο απέναντι ζώδιο από σένα δε γίνεται παρά οι προσωπικές σου σχέσεις και οι σημαντικές συνεργασίες να έρχονται στο προσκήνιο. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Mαΐου 2023 εφιστούν την προσοχή σου στη σωστή διαχείριση των σχέσεων σου με βασικό εργαλείο τη σωστή επικοινωνία. Όσο κι αν σε δυσκολεύει σαν διαδικασία, θα ήταν ενδιαφέρον να δοκιμάσεις να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματα σου και σε δεύτερη φάση να τα μοιραστείς με το σύντροφό σου.

Νέα ξεκινήματα στα δημιουργικά σου σχέδια ευνοούνται με τη Νέα Σελήνη στις 19/5. Ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή φορά στις 15/5 και αφενός οι ιδέες σου γίνονται πιο καθαρές και αφετέρου έχεις τη δυνατότητα να τις επικοινωνήσεις. Η μετακίνηση του Δία στον Ταύρο στα μέσα του μήνα είναι ιδιαίτερα σημαντική και ευεργετική για σένα! Ένας δωδεκαετής κύκλος ευκαιριών ανοίγεται μπροστά σου, ενώ ευνοούνται σημαντικά θέματα σε σχέση με παιδιά, δημιουργικά σχέδια και ερωτικές γνωριμίες!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2): Εστίασε στα οικογενειακά ζητήματα

Αυτήν την περίοδο σου δίνεται από το σύμπαν η ευκαιρία να διαπιστώσεις ποια ζητήματα δε σε εκφράζουν στο χώρο της οικογένειας και να ψάξεις τρόπους αντιμετώπισης. Είτε υπάρχουν διαφωνίες με άλλα μέλη, είτε οικογενειακές εκκρεμότητες που επανέρχονται στο προσκήνιο, το θέμα είναι ότι χρήζουν της προσοχής σου. Πριν πάρεις θέση σκέψου καλά όλες τις παραμέτρους. Άλλωστε τόσο η Έκλειψη στις 5/5 όσο και η Νέα Σελήνη στις 19/5 σχετίζονται με το ίδιο θέμα.

Περίμενε να επιστρέψει ο Ερμής σε ορθή πορεία στις 15/5 κι έπειτα δες την κατάσταση από άλλη οπτική γωνία. Η παρουσία του ευεργετικού Δία στον ίδιο τομέα για ένα χρόνο θα διορθώσει τα κακώς κείμενα, όμως απαιτείται και η δική σου προσωπική συμβολή χωρίς όμως υπερβολές. Οι εντάσεις στην εργασία ενεργοποιούν ψυχοσωματικά προβλήματα και διεγείρουν το άγχος. Όμως παράλληλα υπάρχουν κι ευκαιρίες βελτίωσης, ιδίως αν αποφασίσεις να φροντίσεις την υγεία και την εξωτερική σου εμφάνιση.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3): Αγκάλιασε το δημιουργικό εαυτό σου

Παρά την παρουσία του αυστηρού Κρόνου στο ζώδιό σου από τον προηγούμενο μήνα, αυτήν την περίοδο η δημιουργικότητα και η διάθεσή σου για ζωή είναι μεγάλες. Αφροδίτη και Άρης στο φιλικό Καρκίνο ενισχύουν την ανάγκη να διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε ό,τι σε κάνει να νιώθεις πως απολαμβάνεις τις χαρές της καθημερινότητας. Ερωτικές γνωριμίες, δημιουργικές δραστηριότητες και ό,τι σχετίζεται με τα παιδιά ευνοείται ιδιαίτερα.

Σκέψεις για μετακινήσεις, εκδρομές και επαφές καλό θα είναι να τις αναβάλλεις για μετά τις 15/5 ώστε να μην κουραστείς από καθυστερήσεις και εμπόδια που φέρνει ο ανάδρομος Ερμής. Μη φοβάσαι την οριοθέτηση που φέρνει στη ζωή σου ο Κρόνος. Είναι σημαντικό να έρχεσαι σε επαφή με την πρακτική πλευρά της ζωής και να την αναγνωρίζεις σαν ένα ακόμη κομμάτι της ύπαρξής σου, την υλική σου διάσταση. Επαγγελματικές υποχρεώσεις σε αγχώνουν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα και δημιουργούν σωματική και ψυχική αναστάτωση.


Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2023 κάνοντας κλικ εδώ.


Κεντρική φωτογραφία Olga Solodilova / Unsplash.

Αστρολογικές προβλέψεις Μαΐου 2023 από την Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London. 

@myrto_frentzou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here