Aστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022: Προσαρμόσου στις εναλλαγές!

Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022

Οι Aστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022 είναι γεμάτες δυνατότητες, επαναπροσδιορισμούς και μεταβολές διάθεσης. Βαδίζοντας προς το τέλος της χρονιάς σου δίνεται η ευκαιρία να αναγνωρίσεις τη σημασία των εναλλαγών. Τόσο η διάθεση σου όσο κι η ίδια η ζωή γενικά, μεταβάλλεται συνεχώς και περνά από διάφορες φάσεις, όπως ακριβώς εναλλάσσονται κι οι εποχές του χρόνου. Από τη θέρμη του καλοκαιριού, στη γλύκα του φθινοπώρου κι από το κρύο του χειμώνα στην αναγέννηση της άνοιξης, η φύση προσαρμόζεται κάθε φορά με στωικότητα και πίστη στα εκάστοτε δεδομένα. Έτσι κι εσύ πρέπει να συμβαδίζεις με τη ροή της ζωής καλωσορίζοντας ό,τι συμβαίνει σαν ένα δάσκαλο που ήρθε για να σε διδάξει. Ο Δεκέμβριος ξεπροβοδίζει τον Δία που προχωρά από τους ευσπλαχνικούς και μεταβλητούς Ιχθύες στον δυναμικό Κριό κάνοντας μια επιστροφή στο ζώδιο που πέρασε αρκετούς μήνες το 2022. Θυμήσου πως η εκπλήρωση των στόχων για τη νέα χρονιά χρειάζεται θάρρος και πρωτοβουλία.

Ορθολογισμός, παρεμβολές & χειμερινό ηλιοστάσιο

Η παρουσία Ερμή και Αφροδίτης στον Αιγόκερω, προσφέρει τη μεθοδική και ορθολογική σκέψη που απαιτείται και ενισχύει την αναζήτηση της πορείας με το μεγαλύτερο όφελος για σένα.

Η Πανσέληνος του μήνα στις 8/12 “σαμποτάρεται” σε ένα μεγάλο ποσοστό από τον Άρη στους Διδύμους. Mια παρεμβολή, που πιέζει και σπρώχνει το συναισθηματικό φορτίο να εκφραστεί απότομα και βιαστικά. Γύρω από τις μέρες εκείνες, μην πάρεις εν βρασμώ βιαστικές, συναισθηματικές αποφάσεις. Επίτρεψε στη λογική και την εγκράτεια να σε προστατέψουν ώστε να υποδεχτείς το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21/12 και την επίσημη είσοδο του χειμώνα με μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης για τη χρονιά που τελειώνει.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4) Εστίασε στα επαγγελματικά

Στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα, το βλέμμα σου είναι στραμμένο στα επαγγελματικά σου σχέδια. Στις Aστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022, φαίνεται ότι θα έχεις πολλές ιδέες. Γίνονται συζητήσεις και βλέπεις πράγματα που σκεφτόσουν καιρό να παίρνουν τώρα σάρκα και οστά. Ωστόσο, για να καρποφορήσουν οι ιδέες σου, χρειάζεται να σκέφτεσαι και να πράττεις μεθοδικά και όχι παρορμητικά με βιασύνη. Η προσγειωμένη ενέργεια του Ερμή στον Αιγόκερω και της Αφροδίτης στον τομέα της καριέρας σου σε ωθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Θα παρατηρήσεις την διαίσθησή σου να σε στηρίζει και υποσυνείδητα να σε καθοδηγεί. Ο ευεργέτης Δίας μετακινείται στο ζώδιό σου στις 21/12 ξανανοίγει ένα κύκλο ευκαιριών που είχε ξεκινήσει την άνοιξη του 2022. Με το μέρος σου θα έχεις την τύχη και είναι πιθανές δυνατότητες επέκτασης και προόδου. Θυμήσου όμως ότι πρέπει να προσέχεις τις υπερβολές και την υπεραισιόδοξη προσέγγιση των πραγμάτων.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5) Αξιοποίησε τις  μέρες εύνοιας

Για την εσωτερική σου ηρεμία είναι απαραίτητες κάποιες σταθερές στη ζωή σου. Κάποια σημεία αναφοράς στα οποία μπορείς να επανέρχεσαι και να ξαναβρίσκεις τον εαυτό σου. Είτε αυτό είναι η σχέση σου, είτε η δουλειά σου, είτε τα παιδιά σου, το σημαντικό είναι ότι ο Δεκέμβριος σου παρέχει την ευκαιρία που ζητάς. Ερμής και Αφροδίτη σε ευνοϊκές όψεις  με Ουρανό γύρω στις 17/12 και 22/12 φωτίζουν το δρόμο σου και βρίσκεις λύση εκεί που δεν το περιμένεις! Η γήινη ενέργεια του Αιγόκερω ταιριάζει με την προσγειωμένη φύση σου και ευνοεί σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, σπουδές και ταξίδια και διευρύνει τους ορίζοντές σου. Σε πιο εσωτερικό επίπεδο από την άλλη, ο Δίας στον Κριό σου σε απελευθερώνει από υποσυνείδητους φόβους και ψυχικά φορτία που σε βαραίνουν και σε παρακωλύουν. Δείξε υπομονή, σύνεση σχετικά με τα οικονομικά σου και απόφυγε βιαστικές κινήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6) Αναζητάς κάτι βαθύτερο στις σχέσεις

Η σημασία που έδωσες στις σχέσεις και στις συνεργασίες σου και η προσπάθεια που κατέβαλες σιγά σιγά βλέπεις ότι αποδίδει καρπούς. Αυτή την περίοδο πιο συγκεκριμένα, παρατηρείς ότι η στάση σου απέναντι στους άλλους ήταν η αφορμή  για να νιώσεις κι εσύ μια εσωτερική μεταμόρφωση. Τόσο εγκεφαλικά όσο και συναισθηματικά επιδιώκεις να συνδέεσαι βαθύτερα με τους άλλους. Οι Aστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022, είναι εδώ για να σε διαβεβαιώσουν ότι είσαι στο σωστό δρόμο ακόμη κι αν αυτό σου φαίνεται κάπως έξω από τα συνηθισμένα. Η δράση σου σε κοινωνικές ομάδες, συλλόγους και η συλλογική προσπάθεια γενικότερα σε ευνοεί και σε εξελίσσει. Με τη μετακίνηση του Δία στον Κριό οι φίλοι αποτελούν ένα φωτεινό σημείο στη ζωή σου και η παρουσία τους είναι ευεργετική. Προσοχή τις πρώτες μέρες του μήνα γιατί οι σχέσεις σου περνούν μια παροδική δοκιμασία, ενώ η επικοινωνία γίνεται ασαφής και μπερδεμένη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) Οι σχέσεις σου βελτιώνονται

Μια ήρεμη συντροφική ζωή με κατανόηση και αγάπη είναι στη ζωή σου ένα σημαντικό ζητούμενο. Τόσο η θέση του Ερμή όσο και της Αφροδίτης στον απέναντί σου Αιγόκερω περίπου από το πρώτο δεκαήμερο του μήνα σε στηρίζει σε αυτή σου την επιθυμία. Σχέσεις  με σύντροφο αλλά και συνεργάτες εξομαλύνονται και γαληνεύουν. Οι επικοινωνιακοί δίαυλοι είναι ανοιχτοί και οι ειλικρινείς συζητήσεις ευνοούνται. Αυτό που το σύμπαν ζητά από σένα είναι να αντιμετωπίζεις τα ζητήματα που σε απασχολούν και με λογική, όχι μόνο με συναίσθημα. Η μετακίνηση του Δία στον Κριό φέρνει δυνατότητες επέκτασης στα επαγγελματικά σου. Όμως χρειάζεται σύνεση και όχι υπερβολές. Μπορεί να νιώσεις τυχερή και αισιόδοξη απέναντι σε επαγγελματικά ανοίγματα και τότε ακριβώς είναι στιγμή που θα πρέπει να ελέγξεις διπλά τις προοπτικές. Η Νέα Σελήνη παραμονές Χριστουγέννων σε ωθεί σε νέα ξεκινήματα σε σχέσεις και συνεργασίες. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά!

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8) Ευκαιρίες βελτίωσης

Δύο τομείς με περισσότερα κοινά από όσα μοιάζουν προφανή, η υγεία και η εργασία σου απορροφούν μεγάλο μέρος της προσοχής σου αυτήν την περίοδο. Όταν κουράζεσαι πολύ στη δουλειά, οι επιπτώσεις στην υγεία σου, ψυχική και σωματική, είναι άμεσες. Από τις 7/12, αλλά κυρίως από 10/12, σου δίνονται ευκαιρίες βελτίωσης και στους δυο τομείς. Βασικό εργαλείο από την πλευρά σου είναι ο σωστός διάλογος και οι ιδέες που ευσταθούν κι έχουν λογική βάση. Κυρίαρχη συμβουλή στις Aστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022: Οργάνωσε τη στρατηγική σου, επενδύοντας στο μέλλον. Εστίασε σε ότι αφορά σχέσεις με εξωτερικό, σπουδές, μετεκπαίδευση, αλλά και ταξίδια γιατί η τύχη και η εύνοια επιστρέφει στους τομείς αυτούς. Ένα ερωτικό ενδιαφέρον μπορεί να υπάρξει στο χώρο της εργασίας, μέσα από τις καθημερινές σου επαφές. Εδώ και καιρό ωριμάζεις όσον αφορά τις σχέσεις σου και έχεις τη συγκρότηση και τη σοβαρότητα να αξιολογήσεις νέα δεδομένα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9) Εύνοια, τύχη & υπερένταση

Ένας μήνας στον οποίο το στοιχείο της γης υπερτερεί, δεν μπορεί παρά να είναι ευνοϊκός για σένα! Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Δεκεμβρίου σε προτρέπουν να αξιοποιήσεις την ευεργετική επιρροή του Ερμή στον Αιγόκερω από τις 7/12 και της Αφροδίτης από 10/12 και να προωθήσεις τα σχέδιά σου. Ερωτικές σχέσεις, δημιουργικότητα, παιδιά και ό,τι σχετίζεται με τη χαρά της ζωής εξελίσσεται θετικά. Η αξία αυτής της πλανητικής συγκυρίας έγκειται στο να συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή δεν είναι μόνο ευθύνες και υποχρεώσεις. Η σύντομη επιστροφή του Δία μέχρι 20/12 στον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου  σου δίνει μια τελευταία μεν, μεγάλη δε, ευκαιρία τύχης και επέκτασης. Η πίεση στα επαγγελματικά συνεχίζεται κι ίσως κάποιες διαδικασίες καθυστερούν και σου δημιουργούν υπερένταση. Απόφυγε τσακωμούς και συγκρούσεις στη δουλειά. Δεν έχουν όλοι την ίδια εργασιακή αντίληψη με σένα και πρέπει να το σεβαστείς.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10) Η συνεννόηση δεν είναι δεδομένη

Η αρχή του Δεκεμβρίου σε βρίσκει σε κινητικότητα και συζητήσεις που μπορεί να αφορούν και θέματα σχετικά με εξωτερικό, ταξίδια και σπουδές. Τις πρώτες μέρες του μήνα κάποια εμπόδια στα σχέδιά σου δε χρειάζεται να σε αποθαρρύνουν. Από τις 7/12 κι έπειτα η προσοχή σου μετατοπίζεται στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας γενικότερα. Το σύμπαν σε καλεί να επικοινωνήσεις θέματα με τους δικούς σου ανθρώπους για να βρείτε λύσεις από κοινού που θα βελτιώσουν το κλίμα και θα διευκολύνουν τη συμβίωση. Επειδή η συνεννόηση δεν είναι δεδομένη, οργάνωσε στο μυαλό σου ακριβώς αυτά που θέλεις να πεις. Χρειάζεται εποικοδομητικός διάλογος και λογικές απαιτήσεις. Από τις 20/12 που ο Δίας επιστρέφει για σένα στον τομέα των σχέσεων φρόντισε συντροφικές και επαγγελματικές συναναστροφές. Η ευεργετική επιρροή του θα σε αποζημιώσει! Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στις υπερβολές και την υπεραισιοδοξία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11) Μια ακόμη ευκαιρία να ερωτευτείς

Όσο η περίοδος των εκλείψεων απομακρύνεται τόσο αρχίζεις σιγά σιγά να ανακτάς τη δύναμή σου! Αρκετές φορές μέσα στη χρονιά ένιωσες μεγάλα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σου. Το τελευταίο πέρασμα του Δία όμως από τους Ιχθύες, πριν την τελική του μετακίνηση στον Κριό, λειτουργεί σαν μια θεία παρέμβαση στη ζωή σου. Με αφορμή είτε τα αισθηματικά σου, είτε τα παιδιά σου, είτε τα δημιουργικά σου σχέδια σου θυμίζει τη χαρά τη ζωής. Εάν είσαι δε γεννημένη τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου μπορεί να ερωτευτείς στην κυριολεξία και να ξανανιώσεις! Παράλληλα ευνοείται η επικοινωνία και οι μετακινήσεις και δεν αποκλείεται κάποιο κοντινό ταξίδι να λειτουργήσει αναζωογονητικά και να σε ευχαριστήσει. Κοινά οικονομικά ζητήματα, κληρονομικές εκκρεμότητες και θέματα διαχείρισης οικονομικών τρίτων προσώπων αναδιαμορφώνονται αυτή την περίοδο και απομυζούν μέρος της ενέργειάς σου. Περίμενε πριν κάνεις μη αναστρέψιμες κινήσεις ώστε να βεβαιωθείς για την αποτελεσματικότητά τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12) Πρόσεξε τις πρώτες μέρες και απογειώσου στην πορεία

Ως παιδί του Δία, που είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου, νιώθεις μια ενδογενή αισιοδοξία και πίστη στην τύχη σου. Δεν αφήνεις εύκολα υποχρεώσεις και προβλήματα να σε επηρεάσουν σε βάθος. Οι Aστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022 παρόλα αυτά σου εφιστούν την προσοχή στις πρώτες μέρες του μήνα. Εκείνη την περίοδο λοιπόν κάποια εμπόδια στις σχέσεις σου σε ξεβολεύουν και φέρνουν σύγχυση και εντάσεις. Πρόσεξε μήπως η σημασία που δίνεις στις προσωπικές σου επιδιώξεις κάνει το σύντροφο σου να νιώθει σε δεύτερη μοίρα. Επικοινώνησε αυτά που θες ξεκάθαρα και όχι με πλάγιο τρόπο. Από τις 7/12 και μετά, Ερμής και Αφροδίτη στον τομέα των οικονομικών σε κινητοποιούν και μπορεί να δοθεί η λύση που ψάχνεις σε οικονομικές εκκρεμότητες. Η εύνοια του Δία από το χώρο της οικογένειας και του σπιτιού μεταφέρεται στον πιο ανάλαφρο οίκο του ωροσκοπίου. Δημιουργική διάθεση, ευχάριστες δραστηριότητες, παιδιά και έρωτες σε περιμένουν!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1) Καλύτερη επικοινωνία, περισσότερη χαρά

Πάντα το τέλος της χρονιάς συμπίπτει με το μήνα που ξεκινούν τα γενέθλια του ζωδίου σου. Η οργανωτική σου φύση βοηθάει στο να κάνεις το σωστό απολογισμό και να κρατήσεις από τη χρονιά που τελειώνει όσα θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις παραπέρα. Ο Ερμής και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω από τις 7/12 και 10/12 αντίστοιχα είναι πολύ επιβοηθητικοί στην πορεία σου αυτή. Η επικοινωνία, οι σχέσεις, τα οικονομικά είναι σε ευνοϊκή τροχιά. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 17 και  22/12 το σύμπαν σου στέλνει ευκαιρίες από εκεί που δεν το περιμένεις! Αξιοποίησε τις με χαρά και ευγνωμοσύνη. Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στο ζώδιό σου. Παραμονές Χριστουγέννων λοιπόν τα νέα ξεκινήματα ευνοούνται. Είναι όμως πολύ σημαντικό να μην παρασυρθείς από οποιουδήποτε είδους υπερβολή ή παρακινδυνευμένη κίνηση. Η εμπλοκή Δία στο σχηματισμό αυτό δίνει υπεραισιοδοξία που κάποιες φορές οδηγεί σε ασταθή αποτελέσματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2) Κράτα σκέψεις και επαφές στο παρασκήνιο

Με την επιρροή των εκλείψεων να έχει πια παρέλθει οι πληγές αρχίζουν να επουλώνονται κι εσύ να ανακτάς τη δύναμή σου. Για την διαδικασία αυτή μπαίνεις σε μια κάπως πιο εσωστρεφή περίοδο. Νιώθεις την ανάγκη να μείνεις με τις σκέψεις σου και να αναδιοργανωθείς. Κάποιες μυστικές επαφές, ακόμη και ερωτικές γνωριμίες, δεν αποκλείονται. Κράτα όμως κρυφά τα χαρτιά σου για την ώρα. Οποιαδήποτε πρακτική που σε φέρνει σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σου, προσευχή, διαλογισμός, γιόγκα, ευνοείται στην παρούσα φάση. Η ενέργειά σου συνεχίζει να είναι στραμμένη στα δημιουργικά σου σχέδια, όμως ίσως τη νιώθεις λίγο αποδυναμωμένη. Αυτό συμβαίνει λόγω της ανάδρομης πορείας του Άρη στους ευνοϊκούς, κατά τα άλλα, για σένα Διδύμους. Από τις 21/12 και έπειτα επέκταση και τύχη σε περιμένει σε ζητήματα επικοινωνίας, επαφών, μετακινήσεων. Είναι η προσφορά του σύμπαντος στο να σε ενθαρρύνει στις επιδιώξεις και τους στόχους σου.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3) Οι φίλοι  φέρνουν ευκαιρίες

Αυτό το μήνα, ο πλανήτης της τύχης Δίας κάνει τα τελευταία του βήματα στο ζώδιό σου. Μέχρι τις 20/12 σου δίνει τον απαραίτητο χρόνο για να δηλώσεις στο σύμπαν την ευγνωμοσύνη σου για έναν κύκλο δώδεκα ετών που ανοίχτηκε μπροστά σου. Οι Aστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022 είναι εδώ για να σου τονίσουν ότι ο σπόρος της επέκτασης και της προόδου έχει ήδη μπει στη ζωή σου. Θα δεις τα άνθη κι έπειτα τους καρπούς των προσπαθειών σου να εμφανίζονται τα επόμενα χρόνια. Αυτό το μήνα οι κοινωνικές συναναστροφές, αλλά και οι ομαδικές δραστηριότητες ευνοούνται. Κάποια νέα φιλία που ξεκινά γύρω στις 23/12 σε ενθουσιάζει. Πρόσεξε όμως γιατί μπορεί ο ενθουσιασμός σου να έχει μια δόση υπερβολής! Εντάσεις στην οικογένεια και στο χώρο του σπιτιού συνεχίζουν να υπάρχουν και να σε κουράζουν γιατί αποσπούν τη προσοχή σου από τα δημιουργικά σου σχέδια.


Κεντρική φωτογραφία Marcelo Chagas / Pexels

Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022, Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London. @myrto_frentzou.

Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2022κάνοντας κλικεδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here