Χαλαρώστε ώμους και πλάτη

Χαλαρώνουμε ώμους και πλάτη με λίγη βοήθεια από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Yoga, RYT 200H, Μία Ευγενιάδη.

Νιώθεις έτοιμη να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο; Ξεκινώντας από σήμερα, στο τέλος κάθε εβδομάδας η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Yoga, Μία Ευγενιάδη μας προτείνει απλές ασκήσεις yoga που μπορούν να γίνουν απ΄ όλους στο σπίτι.

“Το πρώτο οκτάλεπτο βίντεο που σας παρουσιάζω αφορά την αποσυμφόρηση της ωμικής ζώνης και πλάτης. Είναι μία σύντομη πρακτική, η οποία ακολουθεί μία αλληλουχία θέσεων. Μια ροή ασκήσεων με μαλακές προσεκτικές στροφές και κάμψεις. Οι ασκήσεις μαλάσσουν εσωτερικά το σώμα και τα όργανα και μας επαναφέρουν όμορφα σε μια κατάσταση ευεξίας και χαλάρωσης! ” λέει η Μία, συμπληρώνοντας : “Καλό είναι να προηγηθεί ένα σύντομο ζέσταμα αλλά δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο το να υπάρχει χρόνος και ηρεμία. Προτεινόμενες ώρες για την άσκηση, νωρίς το πρωί πριν το πρόγευμα η βράδυ πριν το βραδινό.”

Τα πολλαπλά ευεργετικά επίπεδα της γιόγκα

Η γιόγκα δεν είναι μόνο οι στάσεις, οι ισορροπίες, τα κατακόρυφα και οι στηρίξεις! Είναι μια ροή ενέργειας. Ένα μονοπάτι ισορροπίας προς τον εαυτό μας! Γιόγκα σημαίνει ένωση, ζεύξη. Ενώνει και εξελίσσει το μυαλό μας ταυτόχρονα με το σώμα μας. Η πνευματικότητα της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι αυξημένη και το ποσοστό συγκέντρωσης που απαιτείται είναι αυξημένο. Στο βίντεο που ακολουθεί πάμε βήμα-βήμα. Η άσκηση είναι εύκολο να γίνει από όλους στο σπίτι. Ιδανική επιλογή ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που #μένουμε_σπίτι και έχουμε χρόνο να φροντίσουμε τον εαυτό μας. “Επισημαίνω πως στη ροή της πρακτικής μας, σε κάθε μας κίνηση που το σώμα ανοίγει και εκτείνεται εισπνέουμε. Σε κάθε μας κίνηση που το σώμα κλείνει εκπνέουμε.” υπογραμμίζει η Μία Ευγενιάδη.

Χαλαρές ασκήσεις για την αποσυμφόρηση ώμων, πλάτης και μέσης

Η Μία Ευγενιάδη είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Yoga, RYT 200H και ιδρύτρια του www.fashionwellness.gr evgeniadimia@gmail.com

Η βιντεοσκόπηση έγινε στο studio LifeLoftAthens

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here