Ενεργοποίησε το σώμα σου

Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Yoga, η Μία Ευγενιάδη ανανεώνει το ραντεβού της προτείνοντας απλές ασκήσεις yoga που μπορούν να γίνουν απ΄ όλους στο σπίτι.

“Το δεύτερο αυτό βίντεο είναι μία σύντομη και εύκολη πρακτική. Βασίζεται σε μια πολύ ήπια ροή ασκήσεων και θέσεων που βοηθούν τη χαλάρωση του επάνω μέρους του σώματος. Συγκεκριμένα ενεργοποιούν την πλάτη, το θώρακα και τη μέση.” λέει η Μία.

Ροή ενέργειας

“Η γιόγκα είναι μια πρακτική που ταιριάζει σε όλους. Είναι μια ροή ενέργειας, ένα μονοπάτι ισορροπίας. Μοιάζει με ρούχο που ράβεται επάνω μας και ακολουθεί τις δυνατότητες του σώματός μας. Γιόγκα σημαίνει ένωση, ζεύξη. Ενώνει και εξελίσσει το μυαλό μας ταυτόχρονα με το σώμα μας.”

Η σημασία της αναπνοής

Οι στροφές και κάμψεις λειτουργούν θεραπευτικά και μαλάσσουν κυρίως τη μέση, την πλάτη και το θώρακα! Η σύντομη ροή σύντομη των συγκεκριμένων ασκήσεων μπορεί να γίνει επίσης από όλους. Θυμόμαστε πάντα ότι το σώμα “ανοίγει” με την εισπνοή και “κλείνει” με την εκπνοή μας! Καθώς αναπνέουμε το σώμα “ανοίγει”. Γεμίζει με οξυγόνο και με ζωτική ενέργεια. Καθώς εκπνέουμε αποβάλουμε την ένταση, τα μπλοκαρίσματα και όλα όσα δεν έχουμε ανάγκη. Η κυκλική μετάβαση από τη στάση της γάτας στη στάση του κάτω σκύλου και αντίστροφα είναι ότι καλύτερο για τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση. Ευθυγραμμίζει και ενεργοποιεί όλο το σώμα.

Γάτα και κάτω σκύλος

Σημαντική θέση, αυτή της “γάτας” εντάσσεται στα περισσότερα στάδια της γιόγκα. Χρησιμοποιείται για να προετοιμάσει το σώμα για την πρακτική που θα επακολουθήσει και παράλληλα αποτελεί βασική θέση. Τονώνει την ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλη και επαναφέρει την ευλυγισία στο σώμα μας. Η θέση του “κάτω σκύλου” (“του σκύλου που κοιτάει κάτω”) αποτελεί επίσης βασική θέση της γιόγκα και εμπεριέχεται σε όλες τις πρακτικές. Η στάση της βύθισης του σώματος ανάμεσα στα χέρια, είναι εξαιρετική για τη χαλάρωση της πλάτης. Επιπλέον απομακρύνει την αίσθηση πίεσης και άγχους. Η στάση ενεργοποιεί τη ροή του αίματος δίνοντας φυσική λάμψη στο δέρμα. Τέλος, πως όλες οι ανάστροφες στάσεις είναι γνωστή για την αντιγηραντική της δράση.

Ήπιο flow για να χαλαρώσουμε το επάνω μέρος του σώματος

Στο βίντεο που ακολουθεί πάμε βήμα βήμα. Οι στάσεις είναι εύκολο ακολουθηθούν απ’ όλους στο σπίτι. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερη χαλάρωση και εναλλακτικές επιλογές.

Η Μία Ευγενιάδη είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Yoga, RYT 200H και ιδρύτρια του www.fashionwellness.gr evgeniadimia@gmail.com

Φωτογραφία, jp_focus

Η βιντεοσκόπηση έγινε στο studio LifeLoftAthens

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here