Αντιμετώπισε το στρες με μια κουβέρτα βαρύτητας

Ανακάλυψε όλα όσα θέλεις να μάθεις για τις μαγικές κουβέρτες βαρύτητας Gravity της Prosleep.

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας περίεργης κατάστασης όπου όλα γύρω μας είναι μονότονα και ταραχώδη. Όλες οι μέρες μοιάζουν ίδιες, η αβεβαιότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και, σύμφωνα με έρευνες, τα ποσοστά του πληθυσμού στη χώρα μας που πάσχουν από έντονο άγχος έχουν διπλασιαστεί.

Το θετικό αποτύπωμα της πανδημίας είναι ότι η φροντίδα του εαυτού μας αποδεικνύεται πιο σημαντική από ποτέ. Τα παρατεταμένα lockdowns μάς έχουν δώσει τον απαραίτητο χρόνο να ανακαλύψουμε τους τρόπους ή τα μέσα ώστε να να διατηρήσουμε σε ισορροπία τη φυσική και πνευματική μας υγεία. Πολλοί γυμνάζονται online, άλλοι έχουν ξεκινήσει το διαλογισμό, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκουν την ηρεμία τους στην κηπουρική. Στην αναζήτηση λοιπόν νέων προϊόντων που θα μας χαρίσουν μια πιο ισορροπημένη ζωή, βρήκαμε μια βαριά κουβέρτα η οποία σύμφωνα με έρευνες μειώνει τα επίπεδα του στρες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Τι είναι η κουβέρτα βαρύτητας;

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές: η κουβέρτα βαρύτητας είναι μια κουβέρτα που ζυγίζει από 7 έως 15 κιλά και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως μέσο για τη θεραπεία ατόμων με αυτισμό, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και άλλες αγχώδεις και αισθητηριακές διαταραχές.

Οι κουβέρτες βαρύτητας της Prosleep με το όνομα “Gravity” διατίθενται σε 3 επιλογές βάρους, 7, 9 και 11 κιλά και στο εσωτερικό τους περιέχουν χιλιάδες γυάλινα σφαιρίδια τα οποία είναι αποθηκευμένα σε κατάλληλες κυψέλες για να κατανέμουν το βάρος ομοιόμορφα και να “αγκαλιάζουν” το σώμα από τους ώμους μέχρι τα πόδια. Σύμφωνα με τους sleep experts της Prosleep, το ιδανικό βάρος της κουβέρτας για κάποιον υπολογίζεται με βάση το 10% του σωματικού του βάρους.

Πως οι κουβέρτες βαρύτητας μειώνουν το στρες και το άγχος

Η αίσθηση της αγκαλιάς που έχει η κουβέρτα βαρύτητας στο σώμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χαλαρώσει κανείς το νευρικό του σύστημα, να καταπραΰνει το στρες και να νιώσει “γειωμένος”.    

Όλα οφείλονται στην ήπια και σταθερή πίεση που ασκεί η κουβέρτα στο σώμα, γνωστή ως Βαθειά Απτική Πίεση, η οποία ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και χαλαρώνει το σώμα. Παράλληλα, η πίεση αυτή προκαλεί στο σώμα την παραγωγή των ορμονών της σεροτονίνης (ορμόνη της “ευτυχίας”), της ωκυτοκίνης (ορμόνη της “αγάπης”) και της μελατονίνης (ορμόνη του “ύπνου”), ενώ μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το στρες.

Τα αποτελέσματα μετά από λίγα λεπτά κάτω από την κουβέρτα είναι εντυπωσιακά: οι καρδιακοί παλμοί και η πίεση πέφτουν, η αναπνοή επιβραδύνεται, οι κόρες των ματιών συστέλλονται και το πεπτικό σύστημα μπαίνει σε πλήρη λειτουργία. Το σώμα έχει μπει σε mode πλήρους χαλάρωσης και το μυαλό σταματάει να “τρέχει“.

Πόσο αποτελεσματική είναι μια κουβέρτα βαρύτητας;

Σύμφωνα με τα reviews των πελατών της Prosleep, η κουβέρτα βαρύτητας τους βοηθάει να κοιμούνται πιο εύκολα, να ανακουφίζονται από το άγχος της καθημερινότητας και να έχουν ένα γενικότερο αίσθημα ευεξίας. Τα ίδια οφέλη όμως αποδεικνύονται και μέσα από επιστημονικές έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες με χρόνιο πρόβλημα αϋπνίας που έλαβαν μέρος σε σουηδική έρευνα , ανέφεραν ότι η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας τους βοήθησε να αποκοιμηθούν πιο γρήγορα, να απολαύσουν έναν ύπνο μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά και να ξυπνήσουν το πρωί με περισσότερη ενέργεια και λιγότερα συμπτώματα κόπωσης, άγχους και κατάθλιψης.

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το 63% των συμμετεχόντων που κοιμήθηκαν με μια κουβέρτα βαρύτητας ανέφεραν λιγότερο άγχος από ότι συνήθως, ενώ το 78% ανέφερε ότι θα προτιμούσε την κουβέρτα βαρύτητας ως μέσο χαλάρωσης σε σύγκριση με άλλα προϊόντα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας μπορούν επίσης να ανακουφίσουν χρόνιες παθήσεις όπως η κατάθλιψη, το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών, η ινομυαλγία και άλλα.

Σε ποιους απευθύνεται η κουβέρτα βαρύτητας

Η κουβέρτα βαρύτητας είναι ένα 100% φυσικό και ασφαλές προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρά παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω μέχρι και άτομα της τρίτης ηλικίας. Είναι ιδανική για όσους αντιμετωπίζουν συμπτώματα αϋπνίας, στρες, άγχους, κατάθλιψης, δυσκολία συγκέντρωσης και πολλών άλλων παθήσεων. Δεν ενδείκνυται για παιδιά μικρότερα των 2 ετών, ενώ απαραίτητη είναι η συμβουλή γιατρού σε εγκυμονούσες, παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, άτομα που πάσχουν από άσθμα, υπνική άπνοια ή έχουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εάν λοιπόν το στρες και η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής σε εμποδίζει να ζήσεις φυσιολογικά και να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου, τότε ενδεχομένως να βρεις την Prosleep Gravity ιδιαιτέρως χρήσιμη καθώς προσφέρει πολλαπλά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.

Βρες την κουβέρτα βαρύτητας Prosleep Gravity στο www.prosleep.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here