Πολύ πρωινό ξύπνημα: Κάντο όπως οι σταρ

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που κάνει τους επιτυχημένους και διάσημους ανθρώπους να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους… Ποια είναι εκείνη η μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Μία καινούρια τάση επικρατεί τελευταία, που όλο και περισσότεροι διάσημοι την ακολουθούν ως συνταγή επιτυχίας. Από την Τζένιφερ Άνιστον και την Όπρα Γουίνφρει μέχρι τον Ρίτσαρντ Μπράνσον και τον Μαρκ Ζούκενμπεργκ. «Εarly to bed, early to rise»… «Κοιμάμαι πολύ νωρίς, ξυπνάω από το χάραμα» Αυτό είναι το lifestyle των διάσημων και των επιτυχημένων. Μια καλή συνήθεια που πως υποστηρίζουν οι ίδιοι, τους φέρνει υγεία, επιτυχία και πλούτο.

Το κλαμπ των 5π.μ.

Η λογική του να πηγαίνει κανείς για ύπνο πολύ νωρίς το βράδυ και να ξεκινά την ημέρα του πριν ακόμα ξημερώσει δεν είναι καινούργια. Στο ότι επιστρέφει ξανά στην επικαιρότητα, το οφείλει κατά πολύ στον, Robin Sharma, στο “γκουρού της ευτυχίας” που υποστηρίζει κάτι απλό. Πως το να αλλάξεις τον τρόπο που μέχρι τώρα είχες οργανώσει τη ζωή σου, θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο παραγωγικό, πιο δημιουργικό. Ο Robin Sharma, ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους συμβούλους σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας, εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο « Το Κλαμπ των 5 π.μ». Ένα βιβλίο που ισχυρίζεται ότι μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει τη ζωή μας.

Λιγότερη βιασύνη, λιγότερο άγχος, λιγότερη νευρικότητα

Μέσα από το βιβλίο του ο Sharma προσπαθεί να μεταφέρει στον κόσμο τα οφέλη του να ξυπνάει κάποιος στις 5 το πρωί. Η αλήθεια είναι πως αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ένα άτομο ξυπνά νωρίς, έχει μεγαλύτερη ενεργητικότητα για να κάνει μια εργασία που θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο διαφορετικά. Ο Sharma τονίζει μέσα από το βιβλίο του πως όταν κάποιος ξυπνάει απλά μια ώρα νωρίτερα από ότι συνήθως, μπορεί να ξεκινήσει τη μέρα του με θετικότητα, εξαλείφοντας την πρωινή βιασύνη που φέρνει άγχος και νευρικότητα.  Αυτή η θετικότητα παραμένει και για το υπόλοιπο της ημέρας.

Το «Κλαμπ των 5 π.μ» δεν είναι απλά ένα ακόμα βιβλίο. Είναι ξεκάθαρα μια νοοτροπία, μια στάση ζωής. Μια καινούρια μέθοδος που τονίζει τη σημασία του χρόνου στη ζωή μας και τον τρόπο που εμείς μπορούμε να τον διαχειριστούμε. Πως μπορούμε να οργανώσουμε το χρόνο μας;

Περισσότερο χρόνος για σένα νωρίς το πρωί

 Ο άνθρωπος χρειάζεται, για να ξεκινήσει σωστά την ημέρα του,  20΄ για το σώμα του, 20΄για το πνεύμα του και 20΄ για το μυαλό του. Είναι αυτά τα 60΄που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου, να κάνεις ακόμα καλύτερη την υγεία σου και να αποκτήσεις την ηρεμία που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου. Ουτοπία;

Κάθε άλλο! Τα πάντα είναι εφικτά αρκεί να προσπαθήσεις γι’ αυτά. Η πρακτική “early to bed, early to rise”, θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και να μεγαλουργήσεις… θα σε μετατρέψει σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία και έναν νικητή της ζωής. Οι πιο μεγάλες ιδιοφυΐες των επιχειρήσεων και οι πιο σοφοί άνθρωποι του κόσμου, αρχίζουν από πολύ πρωί να παράγουν εκπληκτικά επιτεύγματα.

Διεκδίκησε ένα ήρεμο ξεκίνημα

Σκεφτείτε κάτι πολύ απλό. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται, εσείς παίρνετε πολύτιμο χρόνο για να σκεφτείτε, να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας και να ξεκινήσετε
την ημέρα σας με ηρεμία αντί να βιάζεστε.

Παίρνετε αποστάσεις από τηλέφωνα, κινητά, e-mails, ειδήσεις και επικεντρώνεστε σε εσάς και μόνο. Για μια ώρα κάθε πρωί συναντάτε τον αυθεντικό εαυτό σας, τα όνειρά του, τους στόχους του, τη δύναμή του και την εσωτερικότητά του. Και όλα αυτά ενάντια στην ψηφιακή απόσπαση της προσοχής και τις ασήμαντες εκτροπές.

60′ είναι αρκετά για να βελτιώσουν τη ζωή σου

Πρόκληση; Αναμφισβήτητα! Εφικτό; Απόλυτα, αν το θελήσεις πραγματικά! Αξίζει; Με βεβαιότητα! Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που απορρέει από το να έχουμε  μια ώρα κάθε μέρα για να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας. Μπορούμε ακόμα να δημιουργήσουμε τη δική μας «ώρα-ώρας». Αυτή θα είναι η ώρα της αυτο-ανάπτυξής μας, εκείνα τα 60΄που θα μας οδηγήσουν να γίνουμε από καλοί, εξαιρετικοί!

Είτε είσαι υπέρμαχος του πολύ πρωινού ξυπνήματος είτε όχι, δεν μπορείς να αγνοήσεις την αλήθεια που έρχεται να σου διδάξει αυτή η καινούρια πραγματικότητα. Για να επιτύχεις μοναδικά αποτελέσματα και να αλλάξεις τη ζωή σου εκπληρώνοντας τα μεγαλύτερα όνειρά σου δεν είναι ποτέ αργά. Ή στην προκειμένη περίπτωση πολύ νωρίς. Σου αξίζει μια υπέροχη ζωή γεμάτη φως και επιτυχίες, μια ζωή για την οποία θα είσαι περήφανος. Αν δεν την έχεις, μπορείς να τη διεκδικήσεις. Και το κυριότερο… μπορείς να τη δημιουργήσεις!

«Μην αφήσεις τον ήρωα στην ψυχή σου να χαθεί, με την θλίψη και την απογοήτευση για τη ζωή που σου άξιζε και ποτέ δεν μπόρεσες να φτάσεις. Ο κόσμος που επιθυμείς μπορεί να κερδηθεί. Υπάρχει. Είναι αληθινό, είναι εφικτό, είναι δικό σου.» Ayn Rand     

Κείμενο της certified Life & Business Coach και Επικοινωνιολόγου Αφροδίτης Χόντουwww.afroditihondou.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here