Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2022: Ανάγκη για αρμονία & ομορφιά

Ομορφιά δεν είναι τα συμμετρικά χαρακτηριστικά και το σμιλευμένο κορμί. Δεν είναι τα ακριβά αξεσουάρ, το εντυπωσιακό μακιγιάζ ή τα καλοχτενισμένα μαλλιά. Οι όμορφοι άνθρωποι είναι εκείνοι που πρωτίστως γοητεύουν τους άλλους με τους τρόπους τους. Ομορφιά είναι η ευγενική παρουσία. Η ικανότητα να δίνουμε χώρο στον άλλον, δείχνοντας αυθεντικό ενδιαφέρον και συναισθήματα. Οι άνθρωποι με αυτά τα όμορφα χαρακτηριστικά, κατέχουν κάποια από τα μυστικά δώρα του Ζυγού. Επιδιώκουν την εσωτερική και την επιφανειακή αρμονία και αναζητούν την όμορφη πλευρά σε κάθε τι που συναντούν μπροστά τους. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Οκτωβρίου 2022 καλωσορίζουν Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη στο καλαίσθητο και ισορροπημένο ζώδιο του Ζυγού κινητοποιώντας κι εσένα να αναζητήσεις την ομορφιά και την αρμονία στη ζωή σου.

Δυναμισμός, σταθεροποίηση και η Πανσέληνος της χρυσής τομής

Οι ευνοϊκές όψεις που θα σχηματίσουν, αφενός με το δυναμικό και προσανατολισμένο στη δράση Άρη από τους Διδύμους, αλλά και τον σταθεροποιητικό Κρόνο από τον Υδροχόο, είναι επιβοηθητικές.

Η Πανσέληνος στις 9/10 εστιάζει την προσοχή σου στη χρυσή τομή μεταξύ του εαυτού και των επιθυμιών σου με τις σχέσεις σου με τους άλλους και τις απαιτήσεις τους προς εσένα.

Από την άλλη, η στενή προσέγγιση Κρόνου και Ουρανού επηρεάζει τις γενικότερες εξελίξεις. Επανέρχονται στην επιφάνεια ζητήματα καταπίεσης και αλλαγών που δημιουργούν ανασφάλεια. Αντίστοιχα, η Ηλιακή Έκλειψη στις 25/10 στο Σκορπιό τροφοδοτεί έντονα συναισθήματα και εμμονικές τάσεις. 

Ψάχνεις το αντίδοτο; Θα το βρεις στην ρήση του Αϊνστάιν: «Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για διατηρήσεις την ισορροπία πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι». Keep moving λοιπόν!

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4) Δώσε προτεραιότητα σε σχέσεις και συνεργασίες

Από το προηγούμενο μήνα είσαι σε διαρκή κίνηση, συζητήσεις και επαφές. Ο Άρης στους Διδύμους στον τομέα αυτό σε τροφοδοτεί με την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέρχεσαι με επιτυχία. Ωστόσο, οι Αστρολογικές Προβλέψεις Οκτωβρίου 2022 σου θυμίζουν ότι και οι σχέσεις και οι συνεργασίες έχουν θέση στη ζωή σου! Πιο συγκεκριμένα, με τον Ερμή και την Αφροδίτη απέναντί σου είναι μια ευνοϊκή περίοδος τόσο για τη συντροφική σου σχέση όσο και για επαφές με συνεργάτες και σημαντικούς άλλους γενικότερα. Δώσε προσοχή στις 9/10 γιατί η Πανσέληνος ταράζει λίγο την ηρεμία σου. Προς τον τέλος του μήνα η Έκλειψη ενεργοποιεί οικονομικά ζητήματα που έχουν σχέση με κοινά οικονομικά, κληρονομικά, εφορίες κ.α. και δεν συγχωρεί αναβολές και εκκρεμότητες. Στις 20/9 και 27/9 ελεγκτικές και χειριστικές συμπεριφορές σε προβληματίζουν. Όμως δεν είναι αρκετές για να χαλάσουν τη ροή της ζωής σου.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5) Βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον

Η μεγάλη αντοχή και υπομονή σου είναι χαρίσματα που σε έφεραν εδώ που είσαι μιας και αδιαμφισβήτητα έχεις περάσει δια πυρός και σιδήρου για αρκετό καιρό! Αυτό δε σημαίνει πως η ζωή σου από εδώ και πέρα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Δυσκολίες και εμπόδια υπάρχουν και κατά καιρούς πάλι θα εμφανίζονται. Όμως η βελτίωση στο εργασιακό περιβάλλον και οι καλές συνεργασίες έχουν άμεση θετική επίδραση στην ψυχολογία αλλά και στην υγεία σου. Συνεχίζεις να αναζητάς πηγές εσόδων και δραστηριοποιείσαι εντατικά. Δώσε βάση στις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και μην είσαι άκαμπτη και αδιάλλακτη. Η Έκλειψη στο τέλος του μήνα χτυπάει ένα καμπανάκι για το γάμο ή τη συντροφική σου σχέση. Σχέσεις που είναι σταθερές και σε ικανοποιούν ισχυροποιούνται με δυνατά συναισθήματα. Επισφαλείς και αφημένες σχέσεις μπορεί να παρουσιάσουν ρωγμές και να σε προβληματίσουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6) Αξιοποίησε τη δημιουργική σου διάθεση

Με την πολύμηνη παρουσία του Άρη στο ζώδιό σου είσαι πρωταγωνιστής! Το σύμπαν σε καλεί να εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία και να μετουσιώσεις την ενέργεια που σου δίνει ο πλανήτης σε δημιουργική διάθεση που θα σε γεμίσει. Οι ευνοϊκές επαφές του με Ερμή (27/10) και  με Αφροδίτη (19/10) είναι μέρες που προωθούν τα σχέδιά σου. Και μάλιστα δεν είναι οι μοναδικές! Κατά ανάλογο τρόπο οι μέρες γύρω στις 14/10 και 23/10 είναι κατάλληλες για σταθεροποίηση σχεδίων και ανταμοιβής των κόπων σου. Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι η απερίσκεπτη χρήση του δυναμισμού που σου δίνει η παρουσία του Άρη. Εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε υπερδιέγερση, ένταση και νεύρα και να δημιουργήσει συγκρούσεις. Η Έκλειψη Ηλίου στις 25/10 ενεργοποιεί τον τομέα της εργασίας και της υγείας σου και απαιτεί ισορροπία και ηρεμία ώστε το ένα να μην επηρεάζει αρνητικά το άλλο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) Περισσότερη κατανόηση

Όσο κι αν ο τομέας της καριέρας σου έχει μπει σε νέα, πολλά υποσχόμενη, τροχιά, αν η οικογενειακή σου ζωή δεν είναι ομαλή δεν νιώθεις απόλυτη ικανοποίηση. Αυτήν την περίοδο με την Αφροδίτη στον τομέα αυτό, οι οικογενειακές σχέσεις εξομαλύνονται. Ενώ με την παρουσία και του Ερμή, δίνεται η ευκαιρία για συζητήσεις που θα λύσουν παρεξηγήσεις. Όμως έχε το νου σου! Οι Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2022 σου υπενθυμίζουν ότι επικοινωνία δεν είναι μόνο να εκφράζεις εσύ τα παράπονά σου. Αντιθέτως, η σωστή επικοινωνία περιλαμβάνει εξίσου και τις δυο πλευρές σε ένα πλαίσιο αμφίδρομης κατανόησης. Τόσο γύρω στις 20/7 και 27/7 όσο και κοντά στην Πανσέληνο στις 9/10 πρόσεχε μήπως τα σκληρά λόγια και η παθητική επιθετικότητα πληγώσουν αυτούς που αγαπάς. Η Έκλειψη στις 25/10 δεν είναι δυσαρμονική, αλλά τονίζει τα συναισθήματά σου γύρω από μια νέα γνωριμία.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8) Συνεχής κίνηση και αλλαγές

Η ανάγκη σου να ξεχωρίσεις από το πλήθος προϋποθέτει την παρουσία σου ανάμεσα σε κόσμο. Αυτή την περίοδο πολλές συναναστροφές, δημόσιες σχέσεις, συλλογική δράση αλλά και μετακινήσεις γεμίζουν την καθημερινότητά σου. Η επαγγελματική σου ζωή συνεχίζει να έχει αλλαγές, κάποιες λιγότερο και άλλες περισσότερο απρόβλεπτες. Όμως πρέπει πάντοτε να θυμάσαι πως όσο πιο εναρμονισμένη είσαι με τη ροή της ζωής τόσο λιγότερες εσωτερικές συγκρούσεις θα έχεις. Η Έκλειψη στις 25/10 φέρνει έντονα συναισθήματα σε σχέση με την οικογενειακή σου ζωή και με τις επιλογές που έχεις κάνει σχετικά με αυτή. Μην αμελείς γονείς και γενικότερα την πατρική σου οικογένεια, λόγω των πολλών υποχρεώσεων. Περισσότερες ευκαιρίες βελτίωσης των οικογενειακών σχέσεων θα έχεις από τις 24/10 και έπειτα όπου η Αφροδίτη στον τομέα αυτό επιδιώκει συμφιλίωση, παρά τις κτητικές της τάσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9) Οικονομικά & εντάσεις

Ιδιαίτερα σημαντικός για σένα ο τομέας των οικονομικών, αυτήν την περίοδο ενεργοποιείται ακόμα περισσότερο από τις πλανητικές επιρροές. Από τη μια η παρουσία του Ερμή εκεί ευνοεί τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις. Ενώ από την άλλη, η παρουσία της Αφροδίτης μπορεί να φέρει μια ευχάριστη αύξηση στα έσοδα. Το επαγγελματικό άγχος είναι αρκετό, άλλες τόσες και οι υποχρεώσεις στην εργασία σου. Οι εντάσεις δε λείπουν και πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να αντιδρά πιο οξύθυμα από ότι συνήθως. Στρέψε την ενέργεια αυτή στο να θέσεις στόχους και να προσανατολίσεις τις δυνάμεις σου στο να τους πετύχεις. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα έχεις ακόμη μεγαλύτερη διαύγεια και περισσότερες ιδέες. Η Έκλειψη στις 25/10 αφορά επαφές, επικοινωνίες και μετακινήσεις και παρότι δεν είναι δυσαρμονική προς εσένα, ζητά την προσοχή σου στα έντονα συναισθήματα που θα αναπτυχθούν.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10) Σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Σε μια περίοδο που Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη βρίσκονται στο ζώδιό σου δεν μπορεί παρά να είσαι σε ρόλο πρωταγωνιστικό! Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Οκτωβρίου 2022 σου θυμίζουν τη δύναμη της γοητείας σου και πόσα μπορείς να καταφέρεις με την ευγένεια και τους καλούς τρόπους που σε χαρακτηρίζουν. Οι ευνοϊκές συναντήσεις των παραπάνω ουράνιων σωμάτων με τον δυναμικό Άρη στις 17/10, 19/10 και 27/10 αντιστοιχούν σε μέρες ευκαιριών για άνοδο και επιτυχία. Η Πανσέληνος του μήνα στις 9/10 γίνεται στο ζώδιο και σε αναστατώνει κάπως συναισθηματικά τονίζοντας τις προσωπικές σου ανάγκες σε σχέση με εκείνες του συντρόφου σου. Υπάρχει χρυσή τομή! Βρίσκεται κάπου μεταξύ των δύο και έχεις την ικανότητα να την βρεις. Η Έκλειψη στις 25/10 φέρνει στο προσκήνιο οικονομικά θέματα, αλλά παράλληλα υπερτονίζει τις αξίες με τις οποίες πορεύεσαι στη ζωή σου καλώντας σε να τις επαναπροσδιορίσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11) Στρέφεσαι σε εσωτερικότητα και αναδιοργάνωση

Η ενστικτώδης φύση σου είναι ένα σημαντικό όπλο που σε βοηθά να ανταπεξέρχεσαι στις επαφές σου με τους άλλους. Αυτήν την περίοδο στρέφεσαι προς τα μέσα και αναδιοργανώνεις αμυντικούς μηχανισμούς αλλά και στρατηγικά σχέδια που θα σε επωφελήσουν τον επόμενο καιρό. Κρυφές συναντήσεις αλλά και γνωριμίες ευνοούνται. Για την ώρα κράτα τα χαρτιά σου κρυφά και τις ιδέες σου για τον εαυτό σου. Οραματίσου ότι είσαι ένας μαχητής πολεμικών τεχνών που κάνει διαλογισμό πριν προχωρήσει στη μάχη. Προς το τέλος του μήνα, τόσο με την μετακίνηση της Αφροδίτης στις 23/10 όσο και με την Έκλειψη στο ζώδιό σου θα αποδειχθεί ότι έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα για νέες προσκλήσεις. Μπορείς να αλλάξεις στον εαυτό σου ό,τι δε σε εξυπηρετεί πια και να δεις σιγά σιγά να αναδύεται μια πιο ανανεωμένη και εξελιγμένη πλευρά σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12) Έλα σε επαφή με τον εαυτό σου

Μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου διοχετεύεται στην προσπάθεια να λύσεις συγκρούσεις και να επαναπροσδιορίσεις τις δυναμικές με τους άλλους. Στην παρούσα φάση οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και η επικοινωνία μαζί τους λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. Ακόμη και μια πιθανή γνωριμία μέσω παρέας ή κάποιας ομαδικής δραστηριότητας μπορεί να σε αναστατώσει ευχάριστα! Μια προσοχή παραπάνω δείξε γύρω στις 12/10. Οι πρωτοβουλίες σου δεν χαρακτηρίζονται από διαύγεια. Αντιθέτως υποκινείσαι από μια εσωτερική σύγχυση που δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς. Η επίδραση είναι προσωρινή και θα ανακτήσεις τα σαφή κίνητρά σου σύντομα! Εκεί όμως που το σύμπαν σε καλεί να δώσεις μεγαλύτερη σημασία είναι στην Έκλειψη Ηλίου στις 25/10. Μια στροφή προς τα μέσα θα σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή με κομμάτια του εαυτού σου που συνειδητά αποφεύγεις. Αυτό μακροπρόθεσμα θα σε προικίσει με μεγαλύτερη κατανόηση και αποδοχή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1) Άνοιξε τους ορίζοντες σου

Είναι δεδομένο ότι η καριέρα σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και η κοινωνική σου καταξίωση. Η θέση σου στην κοινωνία έχει μεγάλη αξία για σένα. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Οκτωβρίου 2022 σου δείχνουν το δρόμο να πετύχεις τους στόχους σου και να αναδειχθείς. Το να διατηρείς ανοιχτούς ορίζοντες όταν επικοινωνείς με συνεργάτες είναι προτεραιότητα. Δεν έχει σημασία να επιβάλλεις τη γνώμη σου, αλλά να βρεθεί μια λύση ικανοποιητική για την πλειοψηφία των εμπλεκομένων. Το εργασιακό κλίμα θα βελτιωθεί. Ακόμη και μια ερωτική γνωριμία μπορεί να προκύψει στο χώρο της δουλειάς. Η Πανσέληνος στις 9/10 δημιουργεί εσωτερικές συγκρούσεις και νιώθεις εκνευρισμό. Οι απαιτήσεις που νομίζεις ότι έχουν οι άλλοι από εσένα είναι στην ουσία απαιτήσεις που έχεις εσύ από τον εαυτό σου! Η Έκλειψη στις 25/10 τονίζει για σένα της σημασία της ομαδικότητας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2) Το σύμπαν ανταποδίδει

Το σύμπαν είναι σοφό για αυτό και του έχεις εμπιστοσύνη! Παρά τη δυσαρμονική στενή προσέγγιση Κρόνου και Ουρανού που σε φτάνει ενίοτε στα όριά σου, κρύβει άσσους στο μανίκι του για σένα! Η αλήθεια είναι πως αυτό έρχεται ανταποδοτικά στη ζωή σου, ακριβώς επειδή έχεις χειριστεί δύσκολες καταστάσεις με στωικότητα και αποδοχή. Έτσι λοιπόν Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη στο φιλικό σου Ζυγό προωθούν τα σχέδια σου, ευνοούν επικοινωνία και κοινωνικές συναναστροφές. Στις 17/10/, 19/10 & 27/10 που συναντούν τον Άρη ο δρόμος ανοίγει και νιώθεις έτοιμη για δράση. Αξιοποίησε τις ευκαιρίες που σου δίνονται πριν την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Η Ηλιακή Έκλειψη στις 25/10 φέρνει θέματα καριέρας στο προσκήνιο και εγκαινιάζει μια περίοδο που η επαγγελματική σου ζωή θα σε απασχολήσει περισσότερο. Προσπάθησε να κρατάς χαμηλό προφίλ και να παρατηρείς τι συμβαίνει γύρω σου πριν εμπλακείς σε καταστάσεις.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3) Ανάγκη μεταμόρφωσης

Η ευελιξία και η ικανότητά σου να προσαρμόζεσαι στη ροή της ζωής είναι το μυστικό σου όπλο να ανταπεξέρχεσαι σε ό,τι συμβαίνει. Είσαι δεκτική σε εσωτερικές διαδικασίες που σε φέρνουν σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό. Αυτή την περίοδο λοιπόν, το σύμπαν σε ωθεί σε ενδιαφέροντα μονοπάτια εσωτερικής μεταμόρφωσης. Κάποια ζητήματα εκκρεμούν και χρειάζεται να γίνει ένα ‘νοητό’ γκρέμισμα για να αντικατασταθούν με ό,τι καινούργιο προορίζεται για σένα! Οικονομικά θέματα βγαίνουν στο προσκήνιο και απορροφούν μέρος της προσοχής σου. Παράλληλα, κάποιες συγκρούσεις σε οικογενειακά θέματα σου δίνουν τις απαιτούμενες αφορμές. Υπερνίκησε την νευρικότητα και τις εντάσεις με εσωτερικότητα και περισυλλογή και τα θετικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν προς το τέλος του μήνα. Άλλωστε η Έκλειψη στις 25/10 είναι για σένα κάτι σαν κοσμική δίοδος που θα σε μεταφέρει σε σημαντικές συνειδητοποιήσεις.

Κεντρική φωτογραφία, Ron Lach

Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2022, Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London. @myrto_frentzou.

Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2022κάνοντας κλικ εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here