Αστρολογικές προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2022: Βάλε τα πράγματα στη θέση τους

Μια οργανωμένη ζωή αντιστοιχεί σε μια πιο ξεκούραστη ζωή. Τακτοποιώντας τις εκκρεμότητες, το χώρο σου και τις διάφορες υποχρεώσεις, έμμεσα τακτοποιείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Στο μήνα της Παρθένου, το σύμπαν σε καλεί σε ανασυγκρότηση και οι Αστρολογικές Προβλέψεις Σεπτεμβρίου είναι εδώ για να σου δείξουν τον δρόμο! Με τη νέα θέση του μαχητικού και διεκδικητικού Άρη στους Διδύμους κάνε την επικοινωνία το δυνατό σου όπλο. Η σωστή διαπραγμάτευση με επιχειρήματα και σκοπό είναι μια μάχη με τα κατάλληλα όπλα. Χρησιμοποίησε με στρατηγική τις επικοινωνιακές σου ικανότητες και προώθησε τα θέματα που σε ενδιαφέρουν.

Η ανάδρομη πορεία και η “δοτική” Πανσέληνος

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο Ζυγό (10/9 έως 2/10) δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει. Δώσε προτεραιότητα σε εκκρεμότητες από το παρελθόν και φρόντισε για την επίλυσή τους. Μην εστιάσεις τόσο σε νέα ξεκινήματα, όσο στην ολοκλήρωση ήδη ανοιχτών θεμάτων. Η διπλωματία και η ευγένεια που εκφράζονται μέσα από το ζώδιο του Ζυγού είναι το εισιτήριο με το οποίο τα λόγια σου μπορούν να γοητεύσουν τους γύρω σου.

Η Πανσέληνος στις 10/9 τονίζει τη διάσταση μεταξύ λογικής και συναισθήματος. Συνάμα όμως εξυμνεί τη σημασία της εξυπηρέτησης, της προσφοράς και της θυσίας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Είτε είναι δικοί σου κοντινοί άνθρωποι, είτε άτομα σε ανάγκη στον κοινωνικό σου περίγυρο, η προσφορά με όποιο τρόπο και αν γίνεται, εξυψώνει την ενέργειά σου και δυναμώνει το κέντρο σου. Δεν είναι η ανταπόδοση που έχει σημασία. Ούτε καν η ευγνωμοσύνη.  Το πραγματικό κέρδος αφορά πρώτα από όλα εκείνον που δίνει.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4) Κάνε τις κατάλληλες επαφές

Η σημασία του Άρη για σένα είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα ζώδια μιας και είναι ο φυσικός κυβερνήτης του ζωδίου σου. Έτσι από τη νέα του θέση στους Διδύμους σου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Διοχέτευσε τη διεκδικητικότητα σου στην επικοινωνία. Στόχευσε σε αυτά που θες να πετύχεις και κάνε τις κατάλληλες επαφές. Με τον ανάδρομο Ερμή θα τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα με σύντροφο και συνεργάτες. Ίσως θέματα που εκκρεμούν από το παρελθόν και τώρα ήρθε η στιγμή να τακτοποιηθούν. Οι μετακινήσεις πολλές τόσο για αυτή την περίοδο όσο και για τους επόμενους μήνες. Οι συνθήκες προσφέρονται για να εκπαιδευτείς σε κάτι καινούργιο αλλά και στο να εκπαιδεύσεις εσύ άλλους. Η Πανσέληνος στις 10/9 σου δημιουργεί ένα εσωτερικό, απροσδιόριστο άγχος. Η σωματική άσκηση θα σε βοηθήσει να το αποβάλλεις δημιουργικά.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5) Αναζήτησε νέες πηγές εσόδων

Σχεδόν τίποτα δε σε απασχολεί περισσότερο αυτήν την περίοδο από τα οικονομικά σου. Με θερμό και ενεργό ενδιαφέρον προσανατολίζεσαι προς την αύξηση των εσόδων σου. Κάνεις επαφές και επικοινωνίες και πολλές συζητήσεις για να βρεις λύσεις σε οικονομικά ζητήματα. Από την άλλη, τόσο η δημιουργική όσο και η ερωτική σου διάθεση είναι ανεβασμένες! Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Σεπτεμβρίου σε καλούν να παραμερίσεις τα εμπόδια και να εκφράσεις με αυτοπεποίθηση τον εαυτό σου! Έχε υπόψη σου πως μια ασυνεννοησία στην εργασία μπορεί να παρεμποδίσει για λίγο την άνοδό σου. Χρησιμοποίησε διπλωματία και απέφυγε εντάσεις. Η Πανσέληνος στις 10/9 τροφοδοτεί το συναισθηματικό σου πλούτο με σκοπό να εξυψώσει την αυτοέκφρασή σου. Βιώσε τα συναισθήματα που  ανακινούνται και μετέτρεψέ τα σε δημιουργικότητά. Υποχρεώσεις επαγγελματικές σου δημιουργούν κούραση. Αλλά νιώθεις ότι σιγά σιγά οδηγούν στην καθιέρωσή σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6) Προστατέψου από τον παρορμητισμό

Αδιαμφισβήτητα πρωταγωνιστείς στα νέα πλανητικά δεδομένα μιας και η παραμονή του Άρη στο ζώδιό σου τροφοδοτεί τη ζωή σου με ενέργεια και δράση. Ωστόσο οι προνοητικές κινήσεις και η προσοχή στη βιασύνη θα σε προστατέψουν από τον παρορμητισμό και τις εντάσεις. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή απαιτεί να κάνεις μια στροφή προς τα πίσω και να ελέγξεις ζητήματα που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα. Μπορεί να νιώθεις ένα αποσυντονισμό και μια έλλειψη συγκέντρωσης. Μικροπαρεξηγήσεις στα ερωτικά σου ή σε θέματα που αφορούν τα παιδιά σε αποπροσανατολίζουν. Από την άλλη, η κατάσταση στο σπίτι βελτιώνεται. Οι οικογενειακές σχέσεις εξομαλύνονται και νιώθεις πως θέλεις να ομορφύνεις το χώρο σου και να κάνεις αλλαγές. Με την Πανσέληνο στις 10/9 νιώθεις εσωτερικό εκνευρισμό. Νιώθεις πως επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις σε πιέζουν, όμως η επίδρασή της δεν θα κρατήσει για πολύ!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) Ανάπτυξε την εσωτερική σου δύναμη

Την περίοδο αυτή νιώθεις την ανάγκη να αποτραβηχτείς λίγο και να βρεις τον εαυτό σου. Αναπτύσσεις την εσωτερική σου δύναμη και οργανώνεις τη δράση σου στο παρασκήνιο. Η θέση του Άρη στο μυστικιστικό περιβάλλον του δωδέκατου οίκου σου σε ωθεί να δώσεις μεγαλύτερη βάση στη διαίσθησή σου. Έντονα όνειρα και διορατικά προαισθήματα σε συντροφεύουν. Από την άλλη, η ανάγκη σου να παραμένεις στο σπίτι και να επικοινωνείς με τους δικούς ανθρώπους είναι μεγαλύτερη από ότι συνήθως. Με την ανάδρομη πορεία του Ερμή αυτή η επικοινωνία ίσως δεν είναι και η πιο εποικοδομητική. Ωστόσο εσένα σου δημιουργεί ασφάλεια και μόνο η επαφή με τους οικείους. Μια νέα γνωριμία σε κάποιο σύντομο ταξίδι, ή μέσω κοινών γνωστών είναι ένα πιθανό σενάριο. Ιδίως γύρω στις μέρες της Πανσέληνου, 10/9 που σε κάνει και πιο συναισθηματική.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8) Κοινωνικές επαφές και ανασφάλειες

Η απήχηση της προσωπικότητάς σου στον κοινωνικό σου περίγυρο είναι κάτι που ποτέ δε σε αφήνει ασυγκίνητη! Είσαι από φύση κοινωνική και αυτήν την περίοδο η κοινωνικότητά σου αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Η δράση σου διοχετεύεται σε συλλογικές, ομαδικές εργασίες και αυξάνεται το ενδιαφέρον σου για τα κοινά. Περιστοιχίζεσαι από φίλους και αποζητάς την επαφή μαζί τους. Η Πανσέληνος στις 10/9 αφορά τον τομέα των οικονομικών σου και μεγεθύνει τις ανασφάλειές σου γύρω από αυτά. Μια αύξηση στα εισοδήματά σου όμως δεν αποκλείεται! Παραπάνω προσοχή χρειάζεται σε μετακινήσεις και επικοινωνία γιατί η ανάδρομη πορεία του Ερμή φέρνει αναβολές και μικροπαρεξηγήσεις. Η συντροφική σου σχέση παρουσιάζει μια μονοτονία που σε κάνει και αναρωτιέσαι. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί περνάει σε επόμενο επίπεδο σύνδεσης και ωρίμανσης. Αφουγκράσου την αγάπη που έχεις για το σύντροφο σου και θα σε οδηγήσει σωστά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9) Μη ξεχνάς να απολαμβάνεις τη ζωή 

Μια περίοδος επιφορτισμένη με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις έχει ξεκινήσει για σένα και θα συνεχίσει για τους μήνες που ακολουθούν. Θέτεις νέους στόχους επαγγελματικής εξέλιξης και προσανατολίζεις την ενέργειά σου στο να τους πετύχεις. Προσπάθησε όμως αυτό να μη γίνεται ψυχαναγκαστικά. Όμως οι Αστρολογικές προβλέψεις Σεπτεμβρίου είναι εδώ να σου τονίσουν πως είναι απαραίτητο να αφήνεις περιθώρια να απολαμβάνεις τη ζωή. Η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου σε διευκολύνει σε αυτό και χαρίζει γοητεία. Φρόντισε να την τιμήσεις! Στα οικονομικά σου υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και δεν είναι κατάλληλη εποχή για απερίσκεπτες κινήσεις.  Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον τομέα αυτό φέρνει παρανοήσεις και μπερδέματα. Η Πανσέληνος στις 10/9 σε αφορά άμεσα και σχετίζεται με τη συντροφική σου σχέση. Όταν αυτά που σε χωρίζουν από το σύντροφο μεγεθύνονται, οφείλεις να θυμίζεις στον εαυτό σου δύο φορές αυτά που σας ενώνουν!

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10) Άλλαξε οπτική γωνία και κλείσε εκκρεμότητες

Η πολύμηνη παραμονή του Άρη σε ένα φιλικό ζώδιο προς το δικό σου, εγκαινιάζει μια σημαντική περίοδο για σένα. Όποιες κι αν είναι οι δραστηριότητές σου αυτόν τον καιρό, οι ορίζοντές σου διευρύνονται και αλλάζεις οπτική γωνία. Επεκτείνεις τη δράση σου και καλλιεργείς το πνεύμα σου. Η επικοινωνία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και ιδίως σε τομείς όπως η εκπαίδευση και τα μακρινά ταξίδια. Μη σε αποθαρρύνει η ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιό σου. Αξιοποίησε την δίνοντας βάση σε εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν κι όχι σε νέα ξεκινήματα. Ίσως αυτό που θέλεις να επικοινωνήσεις στους άλλους να μην γίνεται αντιληπτό.  Μυστικές ερωτικές γνωριμίες και σχέσεις μπορεί να σε απασχολήσουν. Γύρω στην Πανσέληνο στις 10/6 νιώθεις στρες και αδυναμία. Αντίθετα, με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό στις 26/9 νιώθεις έτοιμη για νέα ξεκινήματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11) Μην υποκύψεις σε εντάσεις

Η ικανότητά σου στη διαχείριση των οικονομικών είναι δεδομένη. Αυτήν την περίοδο τα οικονομικά σου, ιδίως εκείνα που σχετίζονται και με άλλους θα σε απασχολήσουν πολύ. Η πολύμηνη παρουσία του Άρη στον τομέα αυτό ενεργοποιεί τη δράση σου. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Σεπτεμβρίου σου εφιστούν την προσοχή: Μην υποκύψεις σε εντάσεις και διαφωνίες γιατί θα θολώσουν την κρίση και τη διαχειριστική σου ικανότητά. Μυστικές συζητήσεις και επαφές φέρνουν μπερδέματα και ασυνεννοησία.  Από την άλλη, σημαντική είναι η παρουσία των φίλων και του κοινωνικού σου περίγυρου, ενώ δεν είναι απίθανη μια νέα γνωριμία από κοινούς φίλους που θα σε χαροποιήσει! Γύρω στις 10/9 με την Πανσέληνο, τα συναισθήματα σου είναι πιο έντονα. Η συντροφική σχέση σου βρίσκεται σε φάση αλλαγών. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε εξυγίανση και καλύτερη σύνδεση με τον αγαπημένο σου. 

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12) Δώσε σημασία στη συντροφική ζωή

Η μετάβαση του δυναμικού Άρη απέναντι από το ζώδιό σου και μάλιστα η πολύμηνη παρουσία του εκεί, σημειοδοτεί την έναρξη μιας σημαντικής περιόδου για τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Η δημιουργία ουσιαστικότερων σχέσεων και η δέσμευση σε απασχολούν περισσότερο από πριν και νιώθεις έτοιμη να προχωρήσεις. Όμως οι παρορμητικές κινήσεις θέλουν προσοχή και η βιασύνη δεν ωφελεί γιατί οδηγεί σε εντάσεις. Κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον αναπτύσσεται στο χώρο εργασίας και γενικότερα το κλίμα στα επαγγελματικά βελτιώνεται. Κάνεις πολλά σχέδια με φίλους αλλά υπάρχουν μπερδέματα και ακυρώσεις. Έχε το νου σου στη Πανσέληνο στις 10/9 γιατί τόσο οι εργασιακές όσο και οι οικογενειακές υποχρεώσεις σε κουράζουν συναισθηματικά και πιέζεσαι. Στρέψε το ενδιαφέρον σου σε δραστηριότητες που σου δημιουργούν χαρά και ευεξία και παρέσυρε και άλλους σε αυτό! Το σύμπαν είναι μαζί σου και σε καθοδηγεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1) Οργανώσου και χαλάρωσε

Ακόμη και όταν βρίσκεσαι διακοπές ένα κομμάτι σου συνεχίζει υποσυνείδητα να δουλεύει και να ασχολείται με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή δεν είναι συνειδητή, εκφράζεται με απροσδιόριστο άγχος που δεν μπορείς να καταλάβεις την προέλευσή του. Προσπάθησε να οργανώσεις με τέτοιο τρόπο τη σκέψη σου ώστε να διαχωρίσεις τις στιγμές που ασχολείσαι με υποχρεώσεις και στις στιγμές που χαλαρώνεις. Η Αφροδίτη στην γήινη Παρθένο μπορεί να μην είναι στην καλύτερή της θέση, ωστόσο για σένα είναι πολύ ευνοϊκή! Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Σεπτεμβρίου σε ωθούν να προγραμματίσεις ταξίδια και επαφές με το εξωτερικό και να αναζητήσεις τρόπους ανάπτυξης των γνώσεών σου. Μέσα από ένα ταξίδι μια ερωτική γνωριμία μπορεί να σε ενθουσιάσει. Η Πανσέληνος στις 10/6 είναι φιλική προς εσένα και τροφοδοτεί το συναίσθημά σου ζητώντας γνώση και εμπειρίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2) Αξιοποίησε τη δημιουργικότητά σου

Μια πολύ δημιουργική περίοδος ξεκινά για σένα με την νέα θέση του Άρη στους Διδύμους και μάλιστα θα διατηρηθεί για αρκετούς μήνες. Η ανάγκη να εκφράσεις τον εαυτό σου μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, από αισθηματικές γνωριμίες και από την ενασχόλησή σου με τα παιδιά είναι επιτακτική. Νιώθεις ότι μπορείς να στρέψεις τη ενέργειά σου και σε πράγματα που σε ευχαριστούν. Η ζωή δεν είναι μόνο υποχρεώσεις και τον τελευταίο καιρό σχεδόν το έχεις ξεχάσει. Παράλληλα υπάρχει μια εύνοια σε οικονομικά θέματα, ιδίως εκείνα που χειρίζεσαι από κοινού με άλλους, όπως και σε δάνεια, κληρονομικά ζητήματα, διατροφές, εφορίες κτλ. Οι επικοινωνιακές σου δεξιότητες είναι τονισμένες και μπορούν να σε προωθήσουν κυρίως το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Από εκεί και πέρα η ανάδρομη πορεία του Ερμή μπορεί να φέρει σχετική ασυνεννοησία και μπερδέματα, χωρίς ωστόσο δική σου υπαιτιότητα.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3) Μην αφήνεις εντάσεις και διαφωνίες να σε αναστατώσουν

Η ανάγκη σου για εσωστρέφεια είναι μεγαλύτερη αυτή την περίοδο. Παρότι επιζητάς την οικειότητα με τους αγαπημένους σου, συγχρόνως απολαμβάνεις χρόνο με τον εαυτό σου. Κάποιες εντάσεις και διαφωνίες σε αναστατώνουν. Δεν νιώθεις τόσο την ανάγκη για κοινωνικές συναναστροφές, όσο νιώθεις για να ασχολείσαι με το σπίτι σου. Μπορεί ακόμη και να εργάζεσαι από αυτό ή να υπάρχει κάποια δραστηριότητα σχετικά με αγοραπωλησίες ακινήτων. Οι Μηνιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις σε προσκαλούν να δώσεις σημασία και στη συντροφική σου σχέση. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να βελτιώσεις τη σχέση σου με το σύντροφο αλλά και να βρεις κατανόηση και κοινή γραμμή πλεύσης. Η Πανσέληνος στις 10/9 γίνεται στο ζώδιό σου και σε κάνει ιδιαίτερα συναισθηματική. Μεγεθύνει ανασφάλειες και σε φορτίζει. Δες το σαν ευκαιρία κάθαρσης από συσσωρευμένη αρνητικότητα και επιδίωξε τη λύτρωση μέσα από την έκφρασή τους.

Κεντρική φωτογραφία Yiran Ding

Αστρολογικές προβλέψεις Σεπτεμβρίου 2022 από την Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology, London. @myrto_frentzou.

Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here