Γιατί είναι καλό να περπατάμε στο σπίτι με γυμνά πόδια

 

Συνήθεια που αποδεικνύεται ευεργετική για όλο μας το σώμα! 

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να νιώσουμε την άμμο ή το γρασίδι κάτω από τα πόδια μας και είναι σχετικά εύκολο να μας φανταστούμε να μην φοράμε παπούτσια. Αλλά τι γίνεται στο σπίτι; Εκεί εγκαταλείπουμε τις σαγιονάρες; Συνήθως όχι, γιατί αισθανόμαστε την συνήθεια αυτή σαν κάτι όχι απόλυτα καθαρό. Έρευνες όμως δείχνουν ότι το περπάτημα χωρίς παπούτσια είναι καλό και όχι μόνο στην άμμο αλλά και στο παρκέ!

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά

Στην πραγματικότητα το ξυπόλητο περπάτημα πάνω στα δάπεδα βοηθάει εξαιρετικά την μέση μας, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι μύες των ποδών μας αναπτύσσονται εξασθενημένοι λόγω της συνεχούς χρήσης των παπουτσιών. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε λάθος στάση του σώματος που ευθύνεται φυσικά για τους χαρακτηριστικούς πόνους στη μέση που βασανίζουν πολλούς. Έτσι για να χαλαρώσετε το πιάσιμο που συχνά γίνεται αισθητό και να μειώσετε τα προβλήματα της μέσης, μια καλή λύση είναι να αφήσετε για λίγο στην άκρη τις κάλτσες, τις παντόφλες και τώρα το καλοκαίρι τις σαγιονάρες.

2

Εκτός από την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος των ποδιών, το περπάτημα χωρίς παπούτσια βοηθάει στην ανάπτυξη του αισθητήριου των ποδιών και επιβαρύνει λιγότερο τα άκρα. Η συνεχής διέγερση της πατούσας ενεργοποιεί ακόμη με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο της ζώνης αντανακλαστικών των ποδιών που συνδέονται με άλλες περιοχές του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι το ξυπόλητο περπάτημα είναι ευεργετικό και για τα εσωτερικά μας όργανα, έστω και αν είναι για κάποιες ώρες την ημέρα! Μήπως να το δοκιμάσουμε;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here