Γιώργος Καράβας: “Φυσικά και έχω βιώσει απόρριψη!”

ΓΙΩΡΓΟΣ_ΚΑΡΑΒΑΣ_BEAUTE_MAGAZINE_11_22_INTERVIEW_ISSUE
Κοστούμι από μπροκάρ, Mi-Ro, Mi-Ro Boutique.

Ο Γιώργος Καράβας, αγαπήθηκε από τους φαν του GNTM για την ευγένεια, το στιλ, την ενθάρρυνση προς του παίκτες αλλά και τη λεπτότητα με την οποία τους διαχειρίζεται. Υπερδραστήριος στον χώρο της μόδας και των media, με εξαιρετική πολυετή διαδρομή στις διεθνείς πασαρέλες και τα στούντιο, μας ανοίγει την καρδιά του και μας μιλά σε πρώτο πρόσωπο για όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε γι’ αυτόν.

Από τον αθλητισμό στη μόδα

“Ο δρόμος από τον αθλητισμό ως τη μόδα απείχε χιλιόμετρα. Δεν το είχα φανταστεί. Είχα σταματήσει τον αθλητισμό και αναζητούσα κάτι που θα με κρατούσε κοντά, από άλλη θέση. Μετά από συζητήσεις με τους γονείς μου, οι οποίοι πάντα στήριζαν τις επιλογές μου, αποφάσισα να ασχοληθώ με την αθλητική δημοσιογραφία, έχοντας στο μυαλό μου ότι θα γίνω sportscaster, άρα θα ήμουν κοντά σ’ αυτό το οποίο αγαπούσα. Η τριβή με το αντικείμενο γρήγορα μου έδειξε ότι δεν μου αρκούσε.

Όταν έχεις μάθει να είσαι πρωταγωνιστής, δεν σου αρέσει ο δεύτερος ρόλος. Δούλεψα για λίγο στην ΕΡΤ, σε μια εκπομπή της Γιάννας Νταρίλη, πληρωνόμουν πολύ καλά, αλλά ήταν εντελώς έξω από μένα. Τότε μου πρότεινε η Γιάννα να ασχοληθώ με το μόντελινγκ, με πήγε σε ένα γραφείο και ξεκίνησα. Έχω δουλέψει παντού. Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη. Ταξίδεψα πολύ και, δόξα τω Θεώ, είμαι πολύ χορτάτος από όλα όσα έχω δει, έχω ζήσει κι έχω καταφέρει στον συγκεκριμένο χώρο.”

Η ευγνωμοσύνη προς τον εαυτό

“Σαφέστατα, ‘εχθρός του καλού είναι το καλύτερο’, όμως κάποια στιγμή πρέπει να κάνω ένα step back, να δω τι έχω καταφέρει και να είμαι ευγνώμων. Χάνουμε το παιχνίδι αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα πράγματα που έχουμε καταφέρει, που αποδεδειγμένα είναι δύσκολα και απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και δουλειά με τον εαυτό μας. Αναζητώντας το καλύτερο και μη βλέποντας τι έχεις ήδη πετύχει, μπαίνεις σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Δεν θα ήθελα να μειώνω και να γειώνω τα όσα έχω καταφέρει. Με ενδιαφέρει να τα έχω καλά με τον Γιώργο, γιατί αυτό επηρεάζει οποιαδήποτε μορφή σχέσης έχω, επαγγελματικής ή προσωπικής.”

Η εμπειρία της απόρριψης

“Έχω κι εγώ βιώσει απόρριψη από πολύ άσχημη πλευρά των πραγμάτων. Στην αρχή της χιλιετίας, την οποία έζησα ως μοντέλο, η προσέγγιση και το star system ήταν διαφορετικά. Στιλίστες, φωτογράφοι, creative directors εκείνης της εποχής είχαν τελείως διαφορετική προσέγγιση στο «όχι» από ό,τι σήμερα, που υπάρχει το politically correct, το #metoo και πολλά άλλα που έχουν συμβάλει στο να υπάρχει ευγένεια, επιτηδευμένη είτε πραγματική. Σήμερα, διατυπώνεις λεκτικά μια απόρριψη προσπαθώντας να της δώσεις μια ευγενική επικάλυψη, για να μη νιώσει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου άσχημα. Τελικά, όσο κι αν το έχεις δουλέψει, χτυπάει άσχημα, γιατί δεν παύει να είναι απόρριψη.”

Ο ρόλος που διαδραματίζει μια καλή εμφάνιση

“Αν κάνω τον απολογισμό μου, θα πω κατ’ αρχήν πως η καλή παρουσία δεν έχει να κάνει μόνο με την καλή εμφάνιση, αλλά και με το τι εκπέμπεις ως ενέργεια, ως εσωτερική ισορροπία. Σίγουρα, όλο αυτό ανοίγει πόρτες. Τι εννοώ; Όταν δεις έναν ενεργειακά όμορφο άνθρωπο, σε συνδυασμό με ένα παρουσιαστικό που ανήκει στον μέσο όρο, ίσως σε οδηγήσει στο να έχεις ανοιχτά τα αυτιά σου σε αυτό που θέλει να σου πει. Αν όμως δεν έχει να πει κάτι ή δεν ξέρει πώς να το πει, αν δεν έχει κάποιο γκελ, τότε τελειώνει εδώ. Μετά, δεν θα θέλεις να τον ξαναδείς ούτε για καφέ.”

Ορίζοντας την elegant γυναίκα

“Το κομμάτι της κομψότητας, της άνεσης, της μη επιτηδευμένης χλιδής έχει να κάνει με πολλά. Όχι απαραίτητα με το ρούχο, αλλά με πολύ λεπτές κινήσεις, με τον τρόπο που κινείται κάποιος. Φοράς διαφορετικά ένα ρούχο όταν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, όταν σου αρέσει αυτό που φοράς, όταν μέσα σου νιώθεις δυνατός, χορτάτος. Μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους ισορροπημένους. Νομίζουμε πως η ισορροπία είναι το πιο εύκολο πράγμα. Δεν είναι καθόλου! Είναι το πιο δύσκολο, το πιο πολυπαραγοντικό, πολυεπίπεδο πράγμα.”

Πλαστικές επεμβάσεις και η επιρροή των social media

“Αμφιταλαντεύομαι για τις υπερβολικές πλαστικές επεμβάσεις, που είναι συνέπεια της επιρροής των social. Τις αποδέχομαι, όμως από την άλλη με ξενίζουν. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή, μια ισορροπία που διαχωρίζει το να κάνει κάποιος μια πλαστική, αν θέλει να αλλάξει κάτι πάνω του, από την απόλυτη μίμηση προτύπων. Το να γίνεις κάποιος άλλος δημιουργεί κόντρες. Βέβαια, at the end of the day, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα του. Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας όμως και δεν ξέρεις τι είναι σωστό και τι λάθος.”


Kεντρική Φωτογραφία Outfit: Κοστούμι από μπροκάρ, Mi-Ro, Mi-Ro Boutique.

Photos: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος. Επιμέλεια: Έλενα Παπασταύρου. Make up/Hair: Αλεξάνδρα Ρέντζου (D-Tales Creative agency). Βοηθός ενδυματολόγου: Χαρά Αξιώτη.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιώργου Καράβα στη Χριστιάνα Σταματέλου. Διάβασε ολόκληρη η συνέντευξη στο BEAUTÉ Noεμβρίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here