Αστρολογικές Προβλέψεις Μαΐου 2022: Ανάκτησε τη δύναμη σου

Υπάρχουν φορές που μπορεί να νιώθεις ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου δε συνεργάζονται. Μπορεί ακόμη να απορείς γιατί αισθάνεσαι με συγκεκριμένο τρόπο σε μια κατάσταση, ή να σε αναστατώνει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Μυστική συνταγή για την ισορροπία μεταξύ του μυαλού και των συναισθημάτων δεν υπάρχει! Σε ένα μήνα που ο ανάδρομος Ερμής (10 Μαΐου -2 Ιουνίου) επηρεάζει τις σκέψεις και η Σεληνιακή Έκλειψη που συμπίπτει με την Πανσέληνο της 16ης Μαΐου τις συναισθηματικές αντιδράσεις, η ανάγκη για ισορροπία είναι ακόμα πιο έντονη. Στις Αστρολογικές Προβλέψεις Μαΐου 2022 θα βρεις κάτι περισσότερο από τρόπους με τους οποίους μπορείς να ανταπεξέλθεις τις καταστάσεις. Θα βρεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να περάσεις καλά!

Ανάκτηση ισχύος

Παρατηρώντας από απόσταση όσα συμβαίνουν (ακόμη και όσα συμβαίνουν μέσα σου) να ξέρεις πως βρίσκεσαι πάντα σε θέση ισχύος. Η μετάβαση του Δία από τους Ιχθύες στον Κριό αλλά και η παρουσία της Αφροδίτης σε συνδυασμό με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο, προς το τέλος του μήνα, ενισχύουν την ανάγκη για ανάκτηση δύναμης και ισχύος. Υπογραμμίζουν μια τάση για πρωτοβουλία και δράση και σε παρακινούν να αναλάβεις τα ινία της ζωής σου στα χέρια σου.

Δύναμη είναι να έχεις το θάρρος να έρχεσαι σε επαφή με τα συναισθήματα σου. Να αποδέχεσαι τις συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σου αλλά να αποταυτίζεσαι συγχρόνως από την ιδέα ότι αυτό που αισθάνεσαι καθορίζει την ύπαρξή σου. Άλλωστε τα συναισθήματα μας είναι σαν τα σύννεφα στον ουρανό: εκεί που ένα σχήμα εμφανίζεται, ένας αέρας φυσά κι αυτό στη στιγμή αλλάζει!

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4) Ανακτάς δυνάμεις και προχωράς μπροστά

Η Σεληνιακή Έκλειψη  – Πανσέληνος στα μέσα του μήνα επηρεάζει και εσένα στα πλαίσια της γενικότερης επιρροής της σε συλλογικό επίπεδο. Σου δημιουργεί μια μεγαλύτερη ανασφάλεια ιδίως σε θέματα οικονομικά. Ωστόσο, η μετακίνηση του επεκτατικού και τυχερού Δία στο ζώδιο σου μετά από 12 ολόκληρα χρόνια δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για επέκταση και άνοδο και σου υπενθυμίζει να εστιάζεις στα θετικά της ζωής σου. Είναι μια περίοδος που οφείλεις να αναδείξεις τον εαυτό σου. Νιώθεις και είσαι γοητευτική και μαγνητίζεις τους άλλους.

Προς το τέλος του μήνα τα ενεργειακά σου αποθέματα είναι γεμάτα. Αξιοποίησε τα δημιουργικά και όχι με εντάσεις και συγκρούσεις. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή φέρνει μια κάποια ασυνεννοησία και αναβολές σε μετακινήσεις και επικοινωνίες. Οι καταστάσεις απαιτούν υπομονή και όχι συναισθηματικές εξάρσεις. Μην βιάζεσαι και μην απογοητεύεσαι!

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5) Συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα

Η δεύτερη Έκλειψη της περιόδου που είναι και Πανσέληνος σε αφορά άμεσα ακόμη μια φορά. Αυτός δεν είναι ωστόσο λόγος για αναστάτωση. Αντιθέτως, είναι ευκαιρία να αφήσεις το σύμπαν να σου δείξει ποιοι τομείς της ζωής σου χρειάζονται την προσοχή σου. Οι συναισθηματικές μεταβολές και εντάσεις δε λείπουν. Ιδίως στον τομέα των σχέσεων, οι καταστάσεις σε επηρεάζουν και νιώθεις ευάλωτη. Οι πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις έχουν στερήσει χρόνο από τους αγαπημένους σου και οι απαιτήσεις τους σε πιέζουν. Παρόλα αυτά, είναι στο χέρι σου να ανατρέψεις το κλίμα.

Παραμέρισε πείσματα και εγωισμούς.  Κάνε μια εξόρμηση αναψυχής μαζί τους για να ανακτήσετε ισορροπίες. Η παρασκηνιακή δράση ευνοείται! Μην αποκαλύπτεις τα σχέδια σου μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Μια περίοδος αυξημένης εσωτερικότητας ανοίγεται μπροστά σου κατά τη διάρκεια της οποία θα καταφέρεις να έρθεις σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6) Οι μπερδεμένες σκέψεις αποσυντονίζουν τη δράση

Η επικοινωνία στη ζωή σου είναι τόσο σημαντική όσο ο αέρας που αναπνέεις. Όταν αυτή δυσχεραίνεται, δυσφορείς και απογοητεύεσαι. Από τις 10/5 που ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος στο ζώδιό σου, φρόντισε να κλείσεις εκκρεμότητες από το παρελθόν. Με αυτό τον τρόπο εκτονώνεις την ενέργεια του πλανήτη και απελευθερώνεσαι. Εντάσεις στη δουλειά σου συμπορεύονται με ευκαιρίες ανάδειξης και προαγωγής. Οι φίλοι και ο περίγυρος στηρίζουν τις προσπάθειές σου και η συλλογική δράση ευνοείται. Κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον σε φιλικούς κύκλους είναι μια πιθανότητα.

Η Έκλειψη και η Πανσέληνος στα μέσα του μήνα σε καταβάλουν σωματικά και ψυχικά. Φοβίες και ανασφάλειες που κρατάς καλά κρυμμένες μπορεί να βγάλουν στην επιφάνεια κάποια ψυχοσωματικά ζητήματα. Όσο πιο γρήγορα αντικρίσεις κατάματα την πραγματική αιτία τόσο πιο εύκολα θα επιλυθούν. Κράτα την αντίληψή σου ενεργοποιημένη και παρατήρησε τον εαυτό σου σε βάθος. Δεν είσαι οι σκέψεις σου!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) Ευκαιρίες στην εργασία

Η γενικότερη εύνοια που έχει για σένα η χρονιά που διανύουμε σε έχει βοηθήσει να σταθείς στα πόδια σου πιο δυναμικά. Εκπληρώνεις στόχους και διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Αστρολογικές Προβλέψεις Μαΐου 2022 αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον σου είναι στραμμένο στην καριέρα και την επαγγελματική καταξίωση. Νέες ευκαιρίες ανοίγονται και νέες προοπτικές παρουσιάζονται. Αξιοποίησε τις και θα επιβραβευθείς. Ένα φλερτ στο χώρο εργασίας ανεβάζει τη διάθεση! Η Σεληνιακή Έκλειψη – Πανσέληνος στις 16/5 σε αναστατώνει συναισθηματικά. Ερωτικές γνωριμίες και φιλίες επηρεάζονται. Όμως, δεν αφήνει κατάλοιπα που δεν μπορείς να διευθετήσεις. Αντιθέτως! Σε ωθεί να κάνεις ένα δυναμικό βήμα μπροστά, να αποδεσμεύσεις τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις μέσα σου και να απελευθερωθείς. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή αφορά εσωτερικές αγωνίες ή και ανασφάλειες που υποσυνείδητα σε ταλαιπωρούν και τώρα επανέρχονται στην επιφάνεια. Πρόσεχε σε ποιον εκμυστηρεύεσαι τα μυστικά σου!

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8) Επαγγελματικές έγνοιες αλλά και εύνοια

Είσαι από τους ανθρώπους που όταν ματαιώνονται τα σχέδιά τους το παίρνουν προσωπικά και θίγεται ο εγωισμός τους. Οι δοκιμασίες των τελευταίων ετών όμως σε έχουν βοηθήσει να αλλάξεις τακτική. Οι προσπάθειές σου επιβραβεύονται σιγά σιγά και αυτό θα φανεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Θέματα που αφορούν επαφές με ξένους, ταξίδια και εκπαίδευση ευνοούνται ιδιαίτερα και αποκτούν ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά σου. Η Σεληνιακή Έκλειψη που είναι και Πανσέληνος στις 16/5 δε σε αφήνει ανεπηρέαστη. Αντιθέτως, μια διάσταση μεταξύ καριέρας και οικογένειας σε κάνει ιδιαίτερα συναισθηματική, στεναχωριέσαι, πιέζεσαι, δυσανασχετείς. Δες το όμως σαν ευκαιρία εσωτερικής κάθαρσης και επαναπροσδιορισμού.

Φιλίες που είχαν ‘παγώσει’ επανέρχονται ξανά στη ζωή σου. Ο ανάδρομος Ερμής σου δίνει την ευκαιρία να λύσεις παρεξηγήσεις από το παρελθόν. Προς το τέλος του μήνα η ενέργεια σου είναι σε υψηλότερα επίπεδα και μπορείς να τη διαχειριστείς προς όφελός σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9) Εντάσεις στις σχέσεις μπορούν να επιλυθούν  

Η ανάγκη για τελειότητα αγγίζει τους περισσότερους τομείς της ζωής σου. Έτσι και ο γάμος ή οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου περνάνε πάντοτε από τα αυστηρά σου φίλτρα. Αυτήν περίοδο όσες συγκρούσεις κι αν υπάρχουν, άλλες τόσες είναι και οι ευκαιρίες αποκατάστασης της αρμονίας. Μην πιέζεσαι και προσπάθησε να απολαύσεις όμορφες στιγμές. Στην επαγγελματική σου ζωή οι Αστρολογικές Προβλέψεις Μαΐου 2022 αναδεικνύουν δυσκολία στην επικοινωνία. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή μπερδεύει τις καταστάσεις και δημιουργεί θέματα εκεί που δεν υπήρχαν. Κλείσε εκκρεμότητες από το παρελθόν, με προσοχή και υπευθυνότητα. Υπάρχουν νέα οικονομικά δεδομένα στη ζωή σου από πηγές που αφορούν κοινά οικονομικά. Κληρονομιές, διατροφές, δάνεια κ.τ.λ κρύβουν ευκαιρίες για σένα.

Η Σεληνιακή Έκλειψη και Πανσέληνος της 16ης Μαΐου αφορά επικοινωνίες, μετακινήσεις, ταξίδια αλλά και σπουδές. Μια συναισθηματική αναστάτωση σε σχέση με τους τομείς αυτούς σε επηρεάζει. Όμως θυμήσου ότι πολλές φορές τα εμπόδια που εμφανίζονται στη ζωή σου μπορεί να είναι για το καλό!

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10) Σχέσεις, γάμος, συνεργασίες σε νέες βάσεις

Είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές, οι σχέσεις σου με τους άλλους, είναι ούτως ή άλλως ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής σου. Αυτήν την περίοδο οι πλανητικές επιρροές τονίζουν ακόμη περισσότερο τον τομέα αυτό. Η μετακίνηση του τυχερού και επεκτατικού Δία στον τομέα των σχέσεων συναντά την ευεργετική πορεία της Αφροδίτης και από κοινού ενεργούν προς όφελός σου. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις του μήνα σε καλούν να στοχεύσεις με πίστη και ευγνωμοσύνη και να πετύχεις τις συνθήκες που επιθυμείς! Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 16/5, που είναι παράλληλα και Πανσέληνος, σε αναστατώνει σε θέματα οικονομικά δημιουργώντας μια αίσθηση ανασφάλειας. Η ίδια αυτή ανασφάλεια μεταφέρεται εν μέρει και στις σχέσεις σου και για λίγο βγαίνεις εκτός ισορροπίας. Παράλληλα, η ανάδρομη πορεία του Ερμή μπορεί να φέρει μια σύγχυση σχετικά με κάποιο ταξίδι, με σπουδές, με επαφές με ξένους και εξωτερικό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11) Συναισθηματική φόρτιση και ευκαιρίες

Η ικανότητά σου να βλέπεις κάτω από την επιφάνεια σε καθιστά ιδιαίτερα ικανή να αντιλαμβάνεσαι και τις κρυμμένες ευκαιρίες που υπάρχουν για σένα. Έτσι έχεις πορευτεί αυτή την χρονιά που διανύουμε και μέχρι στιγμής έχεις πετύχει! Η Σεληνιακή Έκλειψη – Πανσέληνος στις 16/5 σε αφορά άμεσα και φωτίζει συναισθηματικές ανασφάλειες και φοβίες που προσποιείσαι ότι έχεις ξεπεράσει. Οι ελεγκτικές σου τάσεις προς το σύντροφο κάποιες φορές δημιουργούν ένα τείχος μεταξύ σας και η έλλειψη σύνδεσης σου δημιουργεί άγχος και απόρριψη. Επειδή όταν αγαπάς, αφοσιώνεσαι όσο κανείς, οφείλεις και στον εαυτό σου και στους αγαπημένους σου να δουλέψεις αυτή σου την πλευρά. Νέες συνθήκες στην εργασία σου έρχονται. Η καθημερινότητά σου θα βελτιωθεί προς το καλύτερο και θα μπορέσεις να διοχετεύεις πιο δημιουργικά το άγχος σου. Οικονομικές εκκρεμότητες από το παρελθόν θα πρέπει να πάρουν το δρόμο της επίλυσης.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12) Ασυνεννοησία σε σχέσεις και συνεργασίες

Οι οικογενειακές δυναμικές σε απασχόλησαν και θα σε απασχολούν για λίγο καιρό ακόμη. Υπάρχουν κάποιες συγκρούσεις, ωστόσο η γενικότερη τάση της περιόδου είναι η εξομάλυνση και η επίλυση των διαφορών, ιδίως προς το τέλος του μήνα. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον τομέα των σχέσεων θα εντείνει το κλίμα ασυνεννοησίας και σύγχυσης στο γάμο και τις σχέσεις, αλλά η επίδραση του είναι παροδική. Μια νέα συνθήκη που θα δημιουργηθεί στη ζωή σου ευνοεί τη διασκέδαση, προωθεί τη δημιουργία, τους έρωτες, τα παιδιά και ό,τι σε γεμίζει χαρά! Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 16/5 είναι και συγχρόνως και Πανσέληνος και συνδέεται με ζητήματα υγείας, αλλά και εσωτερικής ψυχικής ισορροπίας. Σύμφωνα με τις Αστρολογικές Προβλέψεις Μαΐου 2022, η καθημερινή ρουτίνα σου διαταράσσεται. Χάνεις το ρυθμό σου και αυτό σε φορτίζει συναισθηματικά. Η περιπετειώδης και ανοιχτή σε προκλήσεις φύση σου όμως υπερνικά κάθε εξωτερική συνθήκη και σε επαναφέρει!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1) Η οικογενειακή ζωή μπαίνει σε νέες βάσεις

Το μυστικό της εσωτερικής σου δύναμης είναι ότι ξέρεις ότι η ζωή έχει δύο πλευρές. Έτσι όπως καλοδέχεσαι τις ευκολίες και τις χαρές, με τον ίδιο τρόπο αναλαμβάνεις να αντιμετωπίσεις τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν στο δρόμο σου. Αυτόν τον καιρό διανύεις μια φάση στην οποία η οικογενειακή σου ζωή μπαίνει σε νέα βάση. Καινούργιες ευκαιρίες παρουσιάζονται όσον αφορά το σπίτι σου και οι υποχρεώσεις διεκπεραιώνονται ευκολότερα. Προς το τέλος του μήνα όμως κάποιες συγκρούσεις δε λείπουν. Οι Μηνιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις στρέφουν την προσοχή σου στο χώρο της εργασίας. Εκεί, η ανάδρομη πορεία του Ερμή μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία. Επίσης, μην παραμελείς θέματα υγείας που έχεις σε εκκρεμότητα από το παρελθόν. Τώρα θα επανέλθουν με σκοπό να τα επιλύσεις. Η Σεληνιακή Έκλειψη – Πανσέληνος ναι μεν εντείνει τις συναισθηματικές σου αντιδράσεις, συγχρόνως όμως δείχνει στους άλλους και την ευαίσθητη πλευρά σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2) Επικοινωνίες, μετακινήσεις και ανασφάλεια

Ξεκινά μια περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας ευνοούνται οι επικοινωνίες, οι μετακινήσεις και οι επαφές. Θα μπορείς με μεγαλύτερη ευκολία να επικοινωνήσεις και να διεκπεραιώσεις θέματα που σε ενδιαφέρουν. Εξαίρεση αποτελεί η περίοδος της ανάδρομης πορείας του Ερμή, στην οποία ασυνεννοησία και μικρο-παρεξηγήσεις δε λείπουν. Κάποια γνωριμία από το παρελθόν μπορεί να κάνει τώρα την εμφάνισή της στη ζωή σου και να σε βάλει σε σκέψεις. Από την άλλη, η Σεληνιακή Έκλειψη / Πανσέληνος της 16ης Μαΐου σε αναστατώνει αρκετά και αντιδράς συναισθηματικά. Οι επαγγελματικές επιδιώξεις σου συγκρούονται με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στο οικογενειακό περιβάλλον. Η συγκυρία αυτή σε πιέζει εσωτερικά και αντιδράς σπασμωδικά. Οι βιαστικές, χωρίς σκέψη, αλλαγές δεν ευνοούνται.

Μην ψάξεις λύσεις όσο είσαι σε συναισθηματική φόρτιση. Κατανόησε τις Αστρολογικές Προβλέψεις Μαΐου 2022. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να αξιολογήσει τις παραμέτρους και την κατάλληλη στιγμή δράσε συγκροτημένα και με καθαρό νου.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3) Οικονομική άνοδος και αποκτήματα

Μια μεγάλη εσωτερική αλλαγή έχει γίνει μέσα σου κι αυτό πια δεν κρύβεται! Η εμπιστοσύνη που δείχνεις στο σύμπαν και στη ροή της ζωής σε ανταμείβει κάθε στιγμή που συντονίζεσαι με τη βαθύτερη πλευρά σου. Στο επόμενο διάστημα η εύνοια μετατοπίζεται στον τομέα των οικονομικών. Νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια στη ζωή σου. Όμως προσοχή σε έξοδα και σπατάλες. Το ότι νιώθεις πιο ασφαλής τώρα δε σημαίνει ότι πρέπει να πράττεις με υπεραισιοδοξία. Αντιθέτως, προσπάθησε να δείχνεις σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή φέρνει μια ασυνεννοησία στο οικογενειακό σου περιβάλλον,  ίσως και μικροπαρεξηγήσεις. Η επίδραση όμως είναι παροδική, μη δώσεις παραπάνω σημασία από όσο χρειάζεται.

Όσο για τη Σεληνιακή Έκλειψη – Πανσέληνο που πραγματοποιείται στις 16/5, αυτή τροφοδοτεί τις ευαισθησίες σου. Κάτι που θα ακούσεις ή θα μάθεις, θα σου δημιουργήσει έντονα συναισθήματα. Όμως είναι ό,τι ακριβώς έχεις ανάγκη για να πας ένα βήμα πιο μπροστά!

Φωτογραφία Kseniya Kopna.

Αστρολογικές προβλέψεις Μαΐου 2022 από την Astrology Consultant Μυρτώ Φρέντζου. @myrto_frentzou. Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2022 κάνοντας κλικ εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here