Ένα παλάτι για την Cruise Collection του οίκου Dior

 O Dior βρήκε στο μαγευτικό Blenheim Palace το ιδανικό location του show του

Ενώ πριν από λίγες ημέρες ο γαλλικός οίκος επέλεξε ένα άκρως φουτουριστικό σκηνικό με ασημένιους και μπρούτζινους σωλήνες για να παρουσιάσει την φθινοπωρινή συλλογή 2016/17, η επερχόμενη παρουσίαση της Cruise Collection 2017 θα έχει εντελώς διαφορετικό ύφος και θα γίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα κάστρα της Αγγλίας, το Παλάτι Blenheim της κομητείας του Oxfordshire.

Ποια είναι η ιστορία του παλατιού; Το εντυπωσιακό κτίριο έχει χρησιμοποιηθεί ξανά για σκηνικό μίας επίδειξης Dior. Η πρώτη φορά ήταν το 1954, όταν ο Christian Dior αποδέχτηκε την πρόσκληση της οικοδέσποινας Δούκισας τουMarlborough, για να δείξει εκεί τις δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής του σε βασιλικούς καλεσμένους όπως η πριγκίπισσα Margaret, φανατική θαυμάστρια του σχεδιαστή. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Dior, o Yves Saint Laurent αναλαμβάνει τα ηνία και παρουσιάζει εκεί την συλλογή του έτους 1958 – φυσικά η πριγκίπισσα δεν έλειψε και τότε.

Συμβολική επιλογή για το 2016; Μετά την αποχώρηση του Raf Simons η αναμονή για το όνομα του διαδόχου συνεχίζεται και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν. Οι προηγούμενες δύο συλλογές υλοποιήθηκαν από τους Serge Ruffieux και Lucie Meier, τους υπεύθυνους του σχεδιαστικού team, αλλά βέβαια αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι ότι η νέα cruise collection θα έχει ήδη την υπογραφή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή που θα κάνει (ίσως) το ντεμπούτο του στο μεγαλοπρεπές Blenheim Palace στις 31 Μαΐου 2016. Πιθανοί διάδοχοι του Raf Simons θεωρούνται οι J.W. Anderson, Sarah Burton, Phoebe Philo και ο Erdem Moralioğlu, ηχηρά ονόματα που μάχονται ισάξια για την περιζήτητη καρέκλα. Στο Παλάτι θα κριθούν όλα!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here