Θα σε δω στο γυμναστήριο

Καλή η άσκηση στο σπίτι με τη βοήθεια των Instagram Lives και των βίντεο του You-Tube. Όμως εμείς δεν βλέπουμε την ώρα για να ξεκινήσουμε γυμναστήριο από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Exclusive trainer και πρέσβειρα της Adidas, η Ιωάννα Λαουμτζή μοιράζεται τις απόψεις της για τις ζωτικές διαφορές ανάμεσα στην άθληση στο σπίτι και στο γυμναστήριο.

Προπόνηση στο σπίτι

Η άσκηση λειτουργεί σαν σημαντικός μηχανισμός αντιμετώπισης δυσάρεστων καταστάσεων προσφέροντας ευεξία. Έτσι και εμείς στις δύσκολες μέρες της καραντίνας είχαμε ανάγκη να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και τη φυσική μας κατάσταση από το σπίτι. Η πανδημία του Covid19 μας ανάγκασε να προπονηθούμε μόνοι μας, στον προσωπικό μας χώρο και μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες επικοινωνίας, όπως το YouTube ή τα InstagramLives. Η προπόνηση από το σπίτι αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για άσκηση ακόμα και σε όσους μπορεί να μην είχαν ενεργή ρουτίνα προπόνησης στο παρελθόν. Άλλοι πάλι ξεκίνησαν να γυμνάζονται στο σπίτι στον ελεύθερο χρόνο τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να γυμνάζονται μαζί με τα παιδιά τους! Οι διαδικτυακές συνεδρίες, θα συνεχίσουν να είναι μια επιλογή. Όμως η ζωντανή εμπειρία ενός μαθήματος γυμναστικής και ιδιαίτερα μιας personal training συνεδρίας παραμένει αναντικατάστατη.

Τα προτερήματα του γυμναστηρίου

Η διάταξη ενός γυμναστηρίου είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διευκολύνει τη διαμόρφωση μιας «ρουτίνας» η οποία δεν μπορεί να αναπαραχθεί με τον ίδιο τρόπο από το σπίτι. Όλος ο εξοπλισμός cardio βρίσκεται σε μια περιοχή, τα ελεύθερα βάρη σε άλλη, τα μηχανήματα αντίστασης σε διαφορετική θέση. Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μία ασφαλή και αποδοτική εκγύμναση με επαγγελματικό και ασφαλή εξοπλισμό.

Συγκέντρωση στο στόχο

Τα γυμναστήρια και οι ατομικές one-on-one προπονήσεις βοηθούν στη συγκέντρωση στον στόχο. Έχουμε παρατηρήσει ότι στις “εικονικές” προπονήσεις με πελάτες στα σπίτια τους, οι αθλούμενοι διακόπτουν συχνά για να μιλήσουν με τα παιδιά ή τους συνεργάτες τους, για να φέρουν το μπουκάλι με το νερό ή για απαντήσουν το τηλέφωνο. Όμως στο γυμναστήριο πρέπει, χωρίς καμία δικαιολογία, να επικεντρωθείς και να δώσεις το  100%.

Επιστροφή στο γυμναστήριο

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε επηρέασε όλους τους εργασιακούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της γυμναστικής. Εικάζεται ότι μόλις το 30% των ασκούμενων θα επιστρέψουν σε μαθήματα γυμναστικής. Ωστόσο όλοι εμείς που αγαπάμε την άσκηση δεν βλέπουμε την ώρα να επιστρέψουμε στους χώρους εκγύμνασης. Εκεί όπου η προπόνηση είναι πιο αποτελεσματική και υπάρχει συνολική επίβλεψη από εξειδικευμένο fitness trainer κατά την εκτέλεση κάθε προγράμματος. Είναι σημαντικό να κοιτάμε μπροστά. Ως επικοινωνιακά και κοινωνικά όντα ας ανακτήσουμε τη ζωτική αλληλεπίδραση που χάσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και ας μην ξεχνάμε.. Η αγάπη μας για την εκγύμναση στο σπίτι μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με την προπόνηση στα γυμναστήρια.

Κείμενο της exclusive trainer Ιωάννας Λαουμτζή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here