5 εναλλακτικοί τρόποι γυμναστικής

Δε φαντάζεστε πόσο ωφέλιμοι κι απλοί είναι!

Δεν μπορούμε όλοι να εντάξουμε το γυμναστήριο στην καθημερινότητά μας. Δεκτό. Δεν προλαβαίνουμε, επίσης να πούμε «πάω για τρέξιμο». Δεκτό κι αυτό. Κανείς, όμως, δε σας είπε πως μέσα από μερικές πολύ απλές και σχεδόν καθημερινές συνήθειες γυμνάζεστε περισσότερο απ’ ό, τι ίσως πιστεύατε… μέχρι τώρα!

01 Η καθαριότητα του σπιτιού. Εντάξει, δεν είπαμε πως κάθε μέρα θα κάνουμε γενική καθαριότητα. Αν όμως, κάνετε έναν προγραμματισμό ώστε σε καθημερινή βάση να κάνετε και μία διαφορετική δουλειά του σπιτιού, τότε όχι μόνο διατηρείτε συνεχώς καθαρό το σπίτι, αλλά κάνετε και την καθημερινή σας γυμναστική. Την πρώτη μέρα για παράδειγμα, βάλτε σκούπα και σφουγγαρίστε και κάψτε περίπου 300 θερμίδες. Την επόμενη μέρα καθαρίστε τα παράθυρα. Άλλες 167 «έφυγαν»! Ξεσκονίστε και χάστε 175 περίπου θερμίδες. Καταλάβατε, νομίζω, πού το πάω, ε;

02 Η βόλτα του σκύλου. Το να κάνει ο αγαπημένος σας τετράποδος φίλος τη βόλτα του δεν ωφελεί μόνο εκείνον αλλά κι εσάς. Αφιερώστε μισή ωρίτσα σε αυτή τη βόλτα με εναλλαγές στη βάδισή σας – πότε πιο γρήγορα και πότε με ελαφρύ τροχάδην. Αν πάτε και σε πάρκο, πάρτε και το αγαπημένο του παιχνίδι να παίξετε. Θα κάψετε τουλάχιστον 150 θερμίδες. Κάντε το αυτό δύο φορές τη μέρα και θα καταλάβετε αμέσως διαφορά!

03 Κηπουρική. Αναφέραμε ήδη τα οφέλη της κηπουρικής, αλλά ας αφιερώσουμε λίγη προσοχή στα νούμερα. Αν ασχολείστε με κήπο, τότε εγγυημένες είναι περίπου 700 θερμίδες που καίγονται – δεν είναι δουλειά της μισής ώρας, άλλωστε! Αν αφιερωθείτε σε γλάστρες στο μπαλκόνι, υπολογίστε περίπου 300 θερμίδες. Μήπως σκέφτεστε πιο θερμά να φυτέψετε εκείνα τα πανσεδάκια, τελικά;

04 Μετακινηθείτε με το ποδήλατο. Τα τελευταία χρόνια το ποδήλατο είναι από τους πιο δημοφιλείς (και φυσικά οικονομικούς) τρόπους μετακίνησης στην πόλη. Αντί, λοιπόν, να στριμωχτείτε στο λεωφορείο ή να κολλήσετε στην κίνηση με το αυτοκίνητό σας, προτιμήστε το ελαφρύ δίκυκλο και κάνετε παράλληλα τη γυμναστική σας. Ανά 100 μέτρα υπολογίστε πως θα κάψετε περίπου 90 θερμίδες. Φυσικά τηρούμε τον Κ.Ο.Κ.!

05 Κινηθείτε ακόμα κι όταν… κάθεστε. Ακόμη κι αν δουλεύετε σε γραφείο, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κάθεστε καθ’ όλη τη βάρδια σε μία στάση. Τεντώστε τα πόδια σας ενώ είστε σε καθιστή θέση. Κάντε… βαράκια μ’ ένα γεμάτο μπουκάλι νερό. Ακόμη κι αν περπατήσετε με κάπως γρήγορο βήμα το διάδρομο, ό,τι κι αν κάνετε, θα κάψετε σίγουρα περί τις 150 θερμίδες.

Νομίζω, μάλιστα, πως πλέον θα αρχίσετε να βλέπετε κάποιες «ρουτινιάρικες» συνήθειες με άλλο μάτι… ειδικά το κομμάτι της καθαριότητας!

Καλή επιτυχία!

 

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here