Λεύκανση στο σπίτι: είναι τόσο απλό όσο ακούγεται

smile of a beautiful young woman , isolated over white background

 

Πολλές φορές η λύση για να αποκτήσουμε λευκότερο χαμόγελο είναι πιο εύκολη από όσο νομίζουμε

Τα θεαματικά αποτελέσματα των λευκαντικών επεμβάσεων αρέσουν σε όλους μας και πολλοί από εμάς το έχουμε σκεφτεί, αλλά τις περισσότερες φορές σταματάμε μπροστά στα πρακτικά εμπόδια: υπερβολικά υψηλές τιμές, πολύς χρόνος για τις επισκέψεις στον οδοντίατρο, και κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο το αποτέλεσμα θα είναι τελικά φυσικό ή όχι συνήθως μας σταματούν. Ευτυχώς, όμως η επιστήμη έρχεται για να δώσει τρεις αναπάντεχα εύκολες λύσεις που μπορούμε όλοι να δοκιμάσουμε.

1. Φράουλα

Είναι γεγονός ότι οι φράουλες εξαιτίας του κιτρικού οξέος που περιέχουν μπορούν να εξασθενίσουν την σκληρή επιφάνεια των δοντιών. Από την άλλη όμως, όσο πιο ώριμες είναι, τόσο περισσότερο και το μηλικό οξύ που περιέχουν, ποσότητα που «καλύπτει» τα αρνητικά αποτελέσματα του πρώτου. Εκτός από αυτό, οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που λειτουργούν ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

How to do it:

Πάρτε τη πιο ώριμη φράουλα που μπορείτε να βρείτε και τρίψτε την στα δόντια σας. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε τα υπολείμματα των τροφών και θα αποκτήσετε φυσικά λευκότερη οδοντοστοιχία.

 

strawberry1

 

2. Μπανάνα

Οι μπανάνες χάρη στο κάλιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο που περιέχουν συμβάλλουν στην αφαίρεση των αντιαισθητικών λεκέδων από τα δόντια. Μοναδικό μειονέκτημα τους είναι ότι δεν μπορούν να εισχωρήσουν στους πόρους της επιφάνειας του σμάλτου, οπότε δεν προσφέρουν ιδιαίτερα βαθύ καθαρισμό. Παρόλα αυτά, ένα αναζωογονητικό αισθητικό boost πριν από μια συνάντηση μπορούμε να το έχουμε!

How to do it:

Τρίψτε καθημερινά για περίπου δύο λεπτά τη φλούδα μιας μπανάνας στα δόντια σας και σε περίπου τρεις εβδομάδες τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

 

banana-peel

 

3. Μαγειρική σόδα

Η απλή μαγειρική σόδα που όλοι έχουμε στο σπίτι μπορεί να κάνει θαύματα στη στοματική μας κοιλότητα. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι εταιρείες που τη χρησιμοποιούν ως συστατικό για τα προϊόντα και τις οδοντόκρεμες τους. Μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά στην αφαίρεση της πλάκας και των υπολειμμάτων των δοντιών, κάνοντάς τα να φαίνονται λευκότερα, ενώ παράλληλα εξουδετερώνει τα οξέα βακτηρίων που υπάρχουν στο στόμα προωθώντας μια καλύτερη στοματική υγιεινή.

How to do it:

Φτιάξτε μία πάστα από μαγειρική σόδα και τρίψτε τη με το δάχτυλό σας στα δόντια σας για 1-2 λεπτά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μία φορά κάθε δύο μήνες και όχι παραπάνω, καθώς, επειδή αποτελεί λειαντική ένωση, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο οδοντικό σμάλτο.

 

o-BAKING-SODA-facebook

 

Από την Νατάσσα Σχοινά 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here